Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1 (2010) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Harry, Ron en Hermelien beginnen aan hun levensgevaarlijke missie om het geheim...
Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1

Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1

Avontuur Familie Fantasy
Taal: Engels Jaar: 2010 Duur: 2 u 20 min

Harry, Ron en Hermelien beginnen aan hun levensgevaarlijke missie om het geheim achter Voldemorts onsterfelijkheid en macht te vinden en vernietigen - de Gruzielementen. Nu ze alleen en op de vlucht zijn, moeten de vrienden meer dan ooit op elkaar vertrouwen... maar de Duistere Krachten die hen omgeven, dreigen hen uit elkaar te drijven. Ondertussen is de tovenaarswereld een gevaarlijke plek geworden. De lang gevreesde strijd is losgebarsten nu de Heer van het Duister het Ministerie van Toverkunst en zelfs Zweinstein heeft overgenomen.

Verhaalvertelling Spanning Donkere toon Toverkunst Visuele magie Magische wereld

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Neem dan contact met ons op via het contactformulier zodat we je verder kunnen helpen.
NL Stereo 16:9
Anoniem
lol

Reviews

Marida
Ik had de Harry Potter hype nooit zo begrepen maar toch rond Kerst eens besloten om zo op korte termijn allemaal te gaan kijken. Netjes begonnen bij deel 1. Leuke beelden maar redelijk kinderlijk allemaal. Maar toch alle delen gekeken en de laatste 2 delen ten slotte op meJane.com. Niet te geloven hoe anders de Deathly Hollows (deel 1 en 2) zijn. Ontzettend spannend, een beetje 'dark' zelfs. Spanning van begin tot einde. Zeker weten de beste twee delen van de hele reeks. Heb genoten!
Anoniem
Als je alle delen hebt gezien behalve deze, mag je deze echt niet missen! Bekijk ook deel 2 om het verhaal compleet te maken.
Anoniem
Zeer spannend eerste deel van de verfilming van het laatste boek. Anders dan de andere films heeft dit deel een veel donkerder karakter, en is gecentreerd rond de queeste van Harry, Hermione en Ron. Hoewel alle andere karakters wel in de film voorkomen, worden deze karakters in deze film niet uitgediept en zijn ze vooral te begrijpen met de kennis uit de vorige boeken/films. Het maakt wel dat je de hele film betrokken bent bij wat de drie hoofdpersonen meemaken in hun zoektocht naar het vernietigen van Voldemort.

Ondanks de titel en het feit dat de hoofdpersonen achterhalen wat de Deathly Hallows zijn, ligt daar de nadruk niet op in de film en is het (nog) niet belangrijk wat ze zijn. Dit zal iets duidelijker worden in deel 2 van het laatste boek.
Emil
Voldemort aan de macht.
Max
Spannende film, net als de vorige delen.
Ongeveer de hele film lang met spanning gekeken.
Eigenlijk moet je meteen het tweede deel er achter aan kijken, anders is het wel een heel erg open einde.
Anoniem
We waren gewaarschuwd. 'De film gaat er helemaal anders uitzien dan je gewend bent,' aldus regisseur David Yates vorige week in Humo. 'Het werd tijd om het kompas uit de handen van de toeschouwers weg te slaan.' En inderdaad: we zitten niet langer in een wonderlijk hocuspocusavontuur, maar in een stikdonkere chase movie waarin Harry, Ron en Hermelien doorheen sombere landschappen op de vlucht slaan voor de steeds machtiger wordende Voldemort.
Erg goede film. Zeker het kijken waard!
Ron
Natuurlijk moet je deze film zien voordat je deel 2 gaat zien. Ik wilde hem zien omdat ik hem in de bios had gemist, is zeker de moeite waard en een spannende aanloop naar deel 2. Die zag ik een dag later in de bios. Maar deel 2 is dan wel echt de topper. Ga ik zeker nog een keer zien als hij hier bij meJane.com aangeboden wordt.
Nicole
Dit is echt een van de spannendste films van de Harry Potter films, je zit van begin tot het einde op het puntje van je stoel, vooral omdat dit deel 1 is kun je niet wachten op het laatste deel van Harry Potter, nu wil ik ook echt weten hoe het af zal lopen? Trouwens alle films vond ik persoonlijk, super goed!
Anoniem
Geweldige film dit. Van begin tot eind zit je met zweethanden. Een goed begin van het einde.
Frans
Een echte Harry Potter film. Spannend tot het eind en ook een goede cliffhanger. Klein punt van kritiek; ik ben geen hardcore fan van Harry Potter dus voor mij was het wel even in mijn geheugen zoeken naar alle personages. Er wordt nogal veel met allerlei namen gegooid. Dat kan verwarrend zijn.
Anoniem
Dit is één van de betere films uit de Harry Potter reeks. De hoofdpersonen acteren veel beter dan in eerdere films. Het verhaal wijkt best wel af van het boek op sommige punten, wat goed is voor de film maar misschien storend is voor de lezers. De film heeft een goede balans tussen actie, spanning en diepgang. Dit is de eerste film uit de reeks die echt niet meer als kinderfilm getypeerd kan worden.
da
Op een gegeven moment wil je weten hoe het afloopt, zo ook met Harry Potter. Het is geen straf, maar ook geen verrassing.
esther
Super film, ik vind wel dat je alle delen moet zien om het verhaal te snappen. Nu nog deel 2 en dan maar hopen dat er een vervolg komt met de kinderen van Harry, Ron en Hermelien.
Anoniem
Hoe fijn en klassiek familiefilmig de Harry Potter franchise ook begon, zo donker en 'volwassen' eindigt de reeks. Logisch dat het er inmiddels allemaal wat heftiger aan toe gaat, maar regelmatig mis je als kijker het gevoel van plezier waar de reeks zo lekker mee begon. Zo af en toe komt het om de hoek kijken (het binnendringen van het Ministry of Magic) maar het had wel wat meer gemogen.

Des te meer omdat regisseur David Yates er tevens niet in slaagt om dat andere uiterste te bereiken - hoe vaak ook benadrukt wordt dat de hele situatie ernstig en beladen is, het straalt er nog niet echt vanaf. Met name omdat de karakters vooral bezig zijn met het najagen van allerhande MacGuffins (dan weer een Horcrux, nu weer een Deathly Hallow) zonder dat helder wordt uitgelegd wat het belang van deze artefacten zijn voor het verhaal. Persoonlijke problemen onderling worden in een enkele scène weggewerkt. Zo, dat is ook weer behandeld.

En dat is meteen weer een nadeel dat gaandeweg in de reeks geslopen is; verfilm vuistdikke boeken slaafs, en je sluit al snel zij die de boeken niet lezen buiten. Hoe sterk cast en crew het voor elkaar krijgen om een magische sfeer neer te zetten en personages tot leven te wekken, zo matig kunnen ze overweg met de vele subplots die Jo in haar boeken verwerkt heeft.

Niettemin staat ook Harry Potter 7.1 weer bol van kleurrijke personages (hoewel iets minder dan in voorgaande films), inventieve tovervondsten en natuurlijk filmisch mooie uitwerkingen (het verhaal van De 3 Stiefbroeders segment is prachtig) om uit te schieten boven de middelmaat. Het blijft lofwaardig dat cast en crew keer op keer zich weer wagen aan dit ambitieuze project, maar ook hier slagen ze maar gedeeltelijk in hun onderneming.
Leo
Leuke onderhoudende film, maar het abrupte einde was voor mij een minpunt. Had liever een hele film gehad in plaats van twee delen.
Michel
Zeer goede film die doet uitkijken naar het tweede deel (dat ook goed was).
Thomas
Had meer van deze film verwacht. Maar het blijft nog wel een leuk film. Er speelde zich niks af op Zweinstein.
Anoniem
Best okay, maar eigenlijk geen volwaardige film. Einde is zeer abrupt. Film staat bij gratie van de special effects. Deel 1 van Harry Potter blijft de beste film
Lieske
Gewoon weer een leuk deel van de Harry Potter serie. Je krijgt wat je er van verwacht. Het einde is wat abrupt, maar je krijgt wel gelijk zin om naar de bioscoop te gaan en het laatste deel te gaan kijken....
Anoniem
Deze film is een must als je deel 2 wilt gaan zien. Een mooie opbouw naar het laatste deel. Minder actie en spanning dan de overige delen maar wel mooi gemaakt en onderhoudend.
Anoniem
Weer een geweldige film, zelfs om hem voor de tweede keer te zien. Net als alle andere films lijkt deze film erg veel op het boek, wat vaak bij andere films niet zo is. Kan niet wachten tot part II uitkomt.
Sabine
Harry Potter verveelt nooit. Wederom mooie special effects. Ook al duurde het even voordat dit deel te bezichtigen was, je bent direct weer in het verhaal. Humor en spanning wisselen goed af. Een goede film dus van begin tot (voorlopig) einde.
Kim-Ngoc
Ik vond de film heel erg leuk en mooi gemaakt. Vooral de special effects. En op sommige momenten wist je dus echt niet wat er ging gebeuren. Ik kijk erg naar de 2e deel uit. Zeker een aanrader voor filmliefhebbers!
Anoniem
Deze Harry Potter film is natuurlijk weer mooi gemaakt, mooie special effects. Tja het is allemaal weer veel van hetzelfde, als je ervan houdt is het leuk om het vervolg van de vorige films te zien. De Harry Potter fans zullen ervan smullen neem ik aan. Maar ik vond het voorspelbaar, ik zat niet op het puntje van mijn stoel, om het zo maar te zeggen. Ik vond het wel leuk om naar te kijken, ook door de mooie special effects.
Anoniem
Ik vond het een hele mooie film. Wel vond ik het jammer dat er veel stukken in zaten die speciaal voor 3D gemaakt waren.
Dat viel erg op. Het blijven heel mooi gemaakte films met mooie special effects. Kijk nu al uit naar deel 2.
jaap
Zoals eerder geschreven een donkere film. En inderdaad daar ben ik het zeker mee eens, want het is allemaal zo donker dat je de hele tijd je best moet doen om alles te kunnen onderscheiden. Vond het een slap eerste deel en hoop dat het tweede deel beter is. Harry doet 't goed.
Merijn
Geen geweldige HP-film, maar ook zeker niet slecht. Het blijft wel spannend en ik kijk al uit naar de laatste van deze mooie reeks!
Anoniem
Je merkt precies dat er een aantal jaren voorbij zijn. De tijd van vrijheid blijheid is voorbij. Voor de mensen die in leeftijd zijn meegegroeid zal de sfeer in deze film niet als een verrassing komen. De vorige film vond ik er een beetje tussenin hangen, deze vond ik goed en spannend en ook toch volwassen.
Frans
De sfeer in de film is bedrukt, wordt helemaal niet af en toe opgevrolijkt. Maar dat was in het boek eigenlijk ook zo. In die zin is het wel een goede weergave. Het vervolg is in ieder geval een must.
A.T.H.
Ik heb wel eens een betere Harry Potter gezien. Daarbij vond ik de film over het algemeen veel te donker. Jammer, ik ben een echte fan van deze boeken, cq schrijfster en regisseur maar ik vind dat ze de plank behoorlijk hebben misgeslagen. Aan het einde wel de behoefte om naar het vervolg te kijken want toen werd het pas spannend. Opzet?
Lajla
Wat je heel erg merkt bij deze film, is dat hij is gemaakt voor 3-D. Tevens vind ik dat je in deze film niet de spanning voelt, zoals je hem in het boek ervaart. Maar de special effects zijn wel weer geweldig. Leuk ook om te zien dat ze zo volwassen worden.
Tom
Ik heb geen van de boeken gelezen want ik lees niet graag. Ik heb denk ik alle films gezien. Misschien 1 niet. Het is beter dan de vorige, want daar was een langdradig stuk en daar ben ik even in slaap gevallen. Het is wel een lange film. Nu is het wachten op deel 2.
Cobie
In vergelijking met de vorige delen beter verfilmd. Verhaal blijft redelijk dicht bij het origineel. Dit deel spreekt mij meer aan dan de vorige. Al blijft het boek zelf beter. Lezen dus!
Anoniem
En het wordt steeds spannender met Harry Potter! Heel mooi weergegeven 1e deel van deel 7. Ik kan niet wachten op deel 2... Iedere Harry Potter-fan moet deze gezien hebben! Je zit van begin tot eind op het puntje van je stoel..
Linda
Het blijft spannend.. het laatste deel moet ik zeker zien.
car
Ik heb eerst het boek gelezen en dat heeft mij al die tijd in de ban gehad. Terwijl het mijn eerste H.Potter boek was. Ook van dit deel heb ik genoten, valt me op hoe de personages volwassen zijn geworden en wat dat met het verhaal doet... spannend! Nu nog wachten op deel 2. AANRADER!
loading