Saving Private Ryan: Tijdens de Tweede Wereldoorlog sneuvelen op het slagveld binnen een week drie zoons uit het Amerikaanse gezin Ryan. Generaal Marshall besluit de vierde zoon, soldaat James Ryan, terug te brengen naar de Verenigde Staten. James is vermist geraakt op het Franse platteland en een speciale eenheid gaat naar hem op zoek. Als een van hen wordt gedood, vragen sommigen zich het nut van de missie af. Hoeveel mannen moeten er nog sterven om het leven van één soldaat te redden?
×
Saving Private Ryan
Tijdens de Tweede Wereldoorlog sneuvelen op het slagveld binnen een week drie zoons uit het Amerikaanse gezin Ryan. Generaal Marshall besluit de vierde zoon, soldaat James Ryan, terug te brengen naar de Verenigde Staten. James is vermist geraakt op het Franse platteland en een speciale eenheid gaat naar hem op zoek. Als een van hen wordt gedood, vragen sommigen zich het nut van de missie af. Hoeveel mannen moeten er nog sterven om het leven van één soldaat te redden?
Details
Geluid: Stereo
Beeldformaat: 16:9
Beschikbaar in: België
×
Reviews (3)Saving Private Ryan
Geschreven door: Anoniem
   30-12-2013
Heel indrukwekkend verhaal over de landing op de stranden in Normandië tot de zoektocht naar een onbekende soldaat die zijn broers heeft verloren en naar huis mag
Geschreven door: Jannie
   12-07-2013
Hele spannende en aangrijpende film. In het begin begint het nogal bloederig waarop ikzelf paar stukjes even moest wegkijken. Daarna werd de film steeds spannender. De film vertelt je ongeveer hoe het allemaal gegaan is tijdens de oorlog. En je beseft weer hoe veel soldaten hun leven moesten geven om anderen te redden. Heb nog altijd veel respect voor die mensen die om het leven zijn gekomen en die voor ons en anderen gevochten hebben.
Geschreven door: Loek
   18-06-2012
Aangrijpend verhaal over de keiharde werkelijkheid van de oorlog. De openingsscène over de landing in Normandië is gruwelijk realistisch en meeslepend. Aangrijpend is ook hoe de tolk/vertaler, die door de eenheid tijdens de missie wordt meegesleept en geen enkele gevechtservaring heeft, op het eind van de film geconfronteerd wordt met de gevolgen van zijn idealisme en daaruit zijn eigen conclusies moet trekken. Als de film één ding duidelijk maakt, is het wel het feit dat oorlog geen winnaars kent, maar alleen maar verliezers. Verplichte educatieve kost.
Schrijf zelf een review
loading