American Sniper (2014) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Het verhaal van Navy SEAL Chris Kyle (Cooper), de dodelijkste schutter aller tijden die door zijn vijanden...
American Sniper

American Sniper

Actie Thriller Oorlog
Taal: Engels Jaar: 2014 Duur: 2 u 7 min

Het verhaal van Navy SEAL Chris Kyle (Cooper), de dodelijkste schutter aller tijden die door zijn vijanden 'de duivel' wordt genoemd. Van 1999 tot 2009 vestigde hij een record met de meeste moorden als scherpschutter in de geschiedenis van het Amerikaanse leger. Kyle leerde de fijne kneepjes van het vak al toen hij een kind was en zou een prominente rol gaan spelen in de strijd tegen het terrorisme, die na 9/11 van start ging.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om American Sniper aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Philippe
Weer een echte Clint Eastwood film met karakter-mensen.
De hel van het Midden-Oosten op een boeiende manier in beeld gebracht.
Deze film laat je niet onberoerd.

Reviews

Geert
Film gebaseerd op de autobiografie van Chris Kyle, een US Navy Seal scherpschutter, actief in Irak. Chris kreeg de naam The Legend omdat hij de meeste kill hits op zijn naam heeft staan. Bradley Cooper zet een sterke prestatie neer. De film is sterk opgebouwd, toont de mooie en minder mooie en vaak moeilijke momenten uit zijn leven weer. Eens de oorlog in je hoofd zit, gaat die er moeilijk uit. Het feit dat het echt gebeurd is geeft natuurlijk een extra dimensie aan wat je ziet. Geen grote actie, of effects maar een zeer sterke pure film. Oscarnominaties meer dan verdiend! Aanrader.
loading