Exodus: Gods and Kings (2014) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. 'Exodus: Gods and Kings' vertelt over de epische strijd van één man tegen een machtig rijk. De...
Exodus: Gods and Kings

Exodus: Gods and Kings

Actie Avontuur Drama
Taal: Engels Jaar: 2014 Duur: 2 u 24 min

'Exodus: Gods and Kings' vertelt over de epische strijd van één man tegen een machtig rijk. De film brengt het verhaal van Mozes, als hij in opstand komt tegen de Egyptische farao Ramses. Om te ontsnappen uit het door dodelijke plagen geteisterde Egypte, begint Mozes samen met 600.000 slaven aan een monumentale reis.

Visuele pracht Bijbels epos Grootschalige sets Oude Egypte Egyptische rijk

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Log dan in met je meJane account om de film wel te kunnen bekijken.
NL Stereo 16:9
Nicole
Vond het een interessante film naar het verhaal van Moses waarin hij opkomt voor de slaven in Egypte die onder de Farao werken. Het eerste uur laat eerst de levensweg van Moses zien, daarna zien we hoe hij 400.000 slaven wilt bevrijden (even in het kort verteld). Christian Bale zet de geweldige personage van Moses neer. Verder had ik al zonder ik het wist in de gaten dat het een film was van regisseur Ridley Scott, ik vind hem ook erg goed, hij weet er altijd een unieke draai aan de geven. Bij de tweede helft van de film vond ik er eigenlijk as wat spanning inkomen. Mooie effecten, goede film.

Deze film komt ook voor in:

Reviews

Shirley
Het verhaal van Exodus, waar het volk van God uit de slavernij wordt geleidt. De beeldkwaliteit is uitstekend.Naar mijn mening hadden ze zich meer aan de bijbel kunnen houden of de film is gemaakt door mensen die de bijbel niet goed kennen. Mozes zit niet vast in de modder als hij de brandende struik ziet. Mozes bestrijd de Egyptenaren in het begin niet als een generaal in eigen kracht. De wonderen komen later. Wat heel duidelijk gebracht wordt in deze film, is het effect van de plagen. Dit is uitstekend. Ook de groei van het geloof van Mozes wordt goed weergegeven.
Geert
Zeer zwakke verfilming van één van de grootste en wonderbaarlijkste verslagen die je in de bijbel terugvindt, met weinig respect voor het origineel scenario, de bijbelse karakters en hun eigenschappen en een nog groter gebrek aan respect voor de auteur, Jehovah God der Hebreeën, die als een koppig klein kind wordt voorgesteld. Een zeer gemiste kans. Ook met de huidige technieken zou ik het spectaculairder verwachten, ook de acteurs kunnen de karakters onvoldoende vullen, The Ten Commandments uit 1956 was dan een betere verfilming vind ik, zeker rekening houdend met de technische beperkingen.
Natanaël
Van deze film hadden we hele hoge verwachtingen eigenlijk, maar helaas viel hij wat tegen. De special effects waren wel mooi gemaakt, en het verhaal is wel zo gemaakt dat je je kunt inleven in de hoofdrol spelers, maar ik denk dat het moeilijk is om een verhaal dat iedereen kent, zo te filmen dat het naar iedereen zn zin is. Als het iets meer bijbelgetrouw geweest was, had ik dat mooier gevonden. Maar ik had er erg naar uitgekeken om deze film te zien en ik ben blij dat ik hem nu gezien heb. Er zaten mooie stukken in, het geheel viel tegen.
Maarten
Film heeft mooie beelden en het verhaal op zich is mooi, maar als dit gebaseerd is op het verhaal uit de bijbel dan is het een slechte verfilming aangezien het verhaal in de bijbel op heel veel punten verschilt van deze film.
Nancy
Mooie opnames, special effects,verrassend zeker een aanrader als je de originele versie kent. Echt heel mooi gefilmd met historische feiten
loading