Brief voor de Koning (2008) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Dit is een verhaal van lang geleden, toen er nog ridders waren. Een film over wat liefde, vriendschap, trouw...
Brief voor de Koning

Brief voor de Koning

Avontuur Familie 6.45
Taal:Nederlands Geluid:Stereo Jaar:2008 Beeldformaat:16:9 Speelduur:1 uur en 46 minuten

Dit is een verhaal van lang geleden, toen er nog ridders waren. Een film over wat liefde, vriendschap, trouw en moed werkelijk betekenen. In De Brief voor de koning zet de 16-jarige Tiuri zijn toekomst als ridder op het spel wanneer een stervende ridder hem een opdracht geeft. Hij moet een uiterst geheime brief voor de Koning van Unauwen bezorgen. Zijn avontuurlijke tocht leidt hem door bergen, bossen en dalen, waar het gevaar altijd op de loer ligt. De brief mag beslist niet in verkeerde handen vallen!

Reviews (2)

6.45/10.0
6
Anoniem
22-07-2015
leuke film
Film zou beter tot z`n rechtkomen als er oud nederland of vlaams wordt gesproken dat geeft de film meer alure
8
Alexander
20-02-2012
Toen ik deze film zag, viel ik vrijwel meteen ten prooi aan jeugdsentiment en moest ik terugdenken aan de mooie Tsjechische jeugdfilms uit de jaren '70. Deze prent is de geslaagde verfilming van het beroemde jeugdboek "Brief voor de koning", geschreven door Tonke Dragt in 1962. Regisseur Pieter Verhoeff is er in geslaagd een degelijk product af te leveren en brengt het verhaal knap in beeld. Hiertoe werd er gefilmd op locatie en dit in verscheidene landen (o.a. Duitsland, Luxemburg, België en Nederland). Gelukkig heeft hij er niet voor gekozen er een opgeblazen Amerikaanse spektakelfilm van te maken met overdreven veel geweld en waanzinnige speciale effecten, maar kiest hij eerder voor een realistische en ingetogen aanpak. De locaties, decors en kostuums zijn erg mooi. Er wordt overtuigend geacteerd en de actiescènes zien er realistisch uit. De effecten zien er geloofwaardig uit en de grime is voortreffelijk. Het resultaat is een erg leuke familiefilm, die geschikt is voor haast alle leeftijden en die ook volwassenen genoeg te bieden heeft en zeker zal bekoren. Hopelijk komt er een vervolg. Aanrader!!!
loading