A Single Man (2009) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Los Angeles, 1962. Na de dood van zijn partner wordt George, een Britse professor van middelbare leeftijd, verteerd...
A Single Man

A Single Man

Drama 8.00
Taal:Engels Ondertiteling:Nederlands Geluid:Stereo Jaar:2009 Beeldformaat:16:9 Speelduur:1 uur en 36 minuten

Los Angeles, 1962. Na de dood van zijn partner wordt George, een Britse professor van middelbare leeftijd, verteerd door verdriet. Hij leeft in het verleden, eenzaam maar bijgestaan door zijn beste vriendin Charley die zelf worstelt met haar vergane schoonheid. Net wanneer George besluit dat het leven geen zin meer heeft, ontmoet hij de jonge student Kenny.

Huurprijs: €2,99 of 6 Moviepoints     Huurperiode: 2 dagen

Deze film komt ook voor in

Reviews (5)

8.00/10.0
5
Anoniem
06-02-2011
Misschien was deze film me door te veel mensen aangeraden en viel 'ie daarom zo tegen. Ik vind het geen 'must see'. Colin speelt wel een geloofwaardige rol.
7
Auke
02-01-2011
Trieste film over een verloren liefde. De film heeft aan het einde een onverwachte wending. Prachtige fotografie en kleuren. Ook de jaren 60 decors en details zijn schitterend. Het verhaal is helaas weinig uitgediept, de film blijft hangen in de mooie beelden.
9
Anoniem
02-01-2011
Hele mooie film. Colin Firth nog nooit zo goed zien acteren. Heel indringend, aangrijpend, prachtige sfeerbeelden van de 50-ies(?). Eerder een film voor het filmhuis. Ode aan de liefde!
10
jo
06-12-2010
De film toont heel subtiel de beleving van een man van middelbare leeftijd die omgaat met het verlies van zijn vriend. De zin van het leven lijkt hem te ontgaan. De regiseur toont dat meesterlijke maar toch op een menselijke manier. Gevoelige film.
9
Alexander
19-11-2010
Het overkomt mij niet vaak, dat een film mij echt weet te ontroeren, maar toen ik "A Single Man" van Tom Ford had gezien, stonden de tranen in mijn ogen. Dit dramatische verhaal over een homoseksuele man die zijn partner verliest, is buitengewoon ontroerend. Het verhaal speelt zich af in Los Angeles anno 1962. Na de dood van zijn partner wordt George, een Britse professor van middelbare leeftijd, verteerd door verdriet. Hij leeft in het verleden, eenzaam maar bijgestaan door zijn beste vriendin Charley, die zelf worstelt met haar vergane schoonheid. Net wanneer George besluit dat het leven geen zin meer heeft, ontmoet hij de jonge student Kenny... Colin Firth, die de hoofdrol vertolkt, levert een prachtige acteerprestatie. Julianne Moore is schitterend. En de jonge Nicholas Hoult is gewoon onweerstaanbaar. Aanrader !!!

loading