The Illusionist (2006) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Eisenheim is een bijzonder geprezen illusionist. Wanneer kroonprins Leopold over hem hoort, woont hij een...
The Illusionist

The Illusionist

Thriller Drama
Taal: Engels Jaar: 2006 Duur: 1 u 44 min

Eisenheim is een bijzonder geprezen illusionist. Wanneer kroonprins Leopold over hem hoort, woont hij een voorstelling bij met de intentie om Eisenheim daar te ontmaskeren. Als de verloofde van de prins, Sophie von Teschen , door de illusionist op het toneel wordt gevraagd, blijken zij elkaar te kennen uit hun jeugd. Dit is het begin van een onontkoombare romance. Hun geheime liefde groeit, net als de populariteit van Eisenheim. Daarom geeft Leopold politie-inspecteur Uhl de opdracht om de illusionist te ontmaskeren. Terwijl Uhl een klopjacht opent op Eisenheim, bereidt deze zich voor op zijn grootste illusie ooit...

Kostuumdrama Mysterieus Historisch Illusies Visuele trucs 19e eeuw Wenen

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Log dan in met je meJane account om de film wel te kunnen bekijken.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Een boeiende film waarin niets is wat het lijkt. Liefde, wantrouwen en illusie wisselen elkaar in hoog tempo af en houden je tot de laatste seconde aan het scherm gekluisterd. Een echte aanrader, voor hen die van de magische mix van detective, illusie en romantiek houden.

Deze film komt ook voor in:

Reviews

Anoniem
De film komt wat langzaam op gang, maar begint halverwege wel te boeien. De hoofdrolspeler zet een goede rol neer. Op het einde van de film kom je voor een mooie verassing te staan. Niet super spannende film, maar leuk voor wanneer je toch iets wilt kijken.
René
Een erg leuke film die van het begin tot het eind boeit. Het camerawerk en de special effects zijn goed verzorgd. De acteurs weten van wanten. Vooral Edward Norton zet zijn karakter overtuigend neer. Het einde van de film is zeer verrassend en pakkend.
Kortom een film die ik iedereen kan aanrader. En de huurprijs is slechts één euro!
Ashna
De stijl van de film vond ik vervelend. Dezelfde shots van dezelfde sets. Moet je vooral zien als je graag kijkt naar films over magie die irrationeel zijn. Een goochelaar probeert jou in het echte leven te slim af te zijn, maar in een film over goochelen kan je zoveel meer illusie en fantasie brengen. Er heerst een donkere sfeer rondom de hele film. Terwijl hij eigenlijk nooit echt griezelig wordt. Zeker de moeite waard om deze film een keer te bekijken. Geen moment verveelde ie en het einde was ook wel goed, vond ik. Geen topper, maar prima vermaak. Van mij krijgt ie een 7.
Anoniem
Qua verhaal valt 'The Illusionist' eigenlijk wel wat tegen. De hamvraag in deze film is natuurlijk wat nu echt is en wat een illusie (b)lijkt te zijn. Het einde is eigenlijk al vrij snel voorspelbaar, maar dit maakt de film zeker niet minder vermakelijk. Het camerawerk, decor en de special effects zorgen voor een mysterieuze omgeving. Maar het zijn vooral Edward Norton en Paul Giamatti die de film naar een magisch niveau weten te toveren. Zeker een aanrader.
Anoniem
Erg goeie film, die de kijker op het verkeerde been zet. Geweldig gespeeld en zeer overtuigende illusionistenacts. Het verhaal speelt zich af begin 19e eeuw, toen illusionisten de wereld probeerden te veroveren met hun illusies.
Anoniem
Een prachtige film. Het kijken meer dan moeite waard. De hoofdrolspelers laten zien dat ze van vele markten thuis zijn. Het eind is verrassend, waar geleidelijk naartoe gewerkt wordt. Als je het illusionisme een warm hart toedraagt is deze film een aanrader.
Johan
Een merkwaardig boeiende film. Weer een totaal andere Edward Norton dan gewoonlijk. Bewijst weer maar eens zijn veelzijdig talent. Een aanrader voor een mooi verhaal.
ard
Was een goede film, je moet je fantasie iets wat de vrij loop geven maar dan kun je er redelijk in mee gaan. Vooral het slot was mooi bedacht!
Anoniem
Mooie film, goed verhaal!
loading