Gladiator: De Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de boosaardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden bruut vermoord. Als hij uitgeput hun zielloze lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator en al snel begint Maximus te beseffen dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.
×
Gladiator
De Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de boosaardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden bruut vermoord. Als hij uitgeput hun zielloze lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator en al snel begint Maximus te beseffen dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.
Details
Geluid: Stereo
Beeldformaat: 16:9
×
Reviews (9)Gladiator
Geschreven door: Anoniem
   14-06-2014
Dit is echt 1 van mijn favoriete films!
Geschreven door: Anoniem
   27-11-2013
Goed
Geschreven door: Ingrid
   08-10-2013
Deze film is ondertussen een klassieker, maar zeker eentje die niet snel gaat vervelen. Spannend verhaal met een paar effecten waar mijn zoon van 10 toch wel rode wangen van kreeg. Gelukkig is het op historie gebaseerd en zijn de effecten goed uit te leggen als je ze in de tijd plaatst. We hebben een fijn filmavondje gehad met dit verhaal.
Geschreven door: Anoniem
   28-12-2012
Ik heb de film voor de 20ste keer bekeken en hij blijft me van seconde 1 pakken. Mooi heroÔsch verhaal, briljante acteur (Crowe) en prachtige muziek waar je echt door wordt gepakt. Een tien, zonder enige twijfel de mooiste film die ik ooit heb gezien en misschien ook wel zal zien.
Geschreven door: Angelique
   04-12-2012
Natuurlijk is de Gladiator nu al een klassieker, hoort thuis n de beste 25 film aller tijden. Een verhaal over liefde, respect, wraak en hebzucht. Compleet meeslepend en is een Oscar waardig. Voor de verwende filmfans een absolute aanrader!!
Geschreven door: sabrina
   05-01-2011
zeer goeie film
Geschreven door: Anne
   23-12-2010
Echt een hele mooie ontroerende film, met geweldige spelers erin. Mooie efecten en stunts. Mooie film voor 's avonds op de bank. Ik zou ook nog wel eens een keer naar Rome willen om dat colloseum te zien. Lijkt me echt supergaaf.
Geschreven door: nathalie
   05-12-2010
Fantastische film, mooie stuns, mooi echt mooi gemaakt, geen een moment verveeld ik zal hem aan iedereen aanraden en ik koop de film op dvd, dikke 10.
Geschreven door: Jeroen
   11-11-2010
Goed acteerwerk, mooie special effects. Vooral het colloseum is prachtig nagemaakt. Goed verhaal, goed uitgewerkt. Echt een toppertje.
Schrijf zelf een review
loading