Divergent (2014) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. De post-apocalyptische wereld waarin de zestienjarige Beatrice Prior leeft, is opgedeeld in vijf facties. Elke factie...
Divergent

Divergent

Actie Avontuur Sciencefiction Mysterie
Taal: Engels Jaar: 2014 Duur: 2 u 14 min

De post-apocalyptische wereld waarin de zestienjarige Beatrice Prior leeft, is opgedeeld in vijf facties. Elke factie staat voor een bepaalde waarde. Oprechtheid, zelfverloochening, onverschrokkenheid, vriendschap en eruditie. Ieder jaar moeten alle zestienjarigen kiezen in welke factie zij de rest van hun leven zullen doorbrengen. Beatrice krijgt te horen dat ze afwijkend is en nog in één groep zal passen. Al snel ontdekt ze dat haar nieuwe identiteit haar tot een doelwit maakt.

Visuele stijl Spannend Actievol Dystopische toekomst Factie symbolen Futuristisch Chicago

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Neem dan contact met ons op via het contactformulier zodat we je verder kunnen helpen.
NL Stereo 16:9
Shirley
Geweldige film. De film gaat over Beatrice, die in een bepaalde groep ingedeeld gaat worden waar ze heel haar leven moet functioneren. Alleen laat haar persoonlijkheid zich niet indelen in een bepaald hokje. Deze film is een reflexie naar de maatschappij waar een ieder een plek vindt en zichzelf mag zijn. Mooie film waar over nagedacht is. Van mij krijgt het een tien. Goeie cast.

Deze film komt ook voor in:

Reviews

Geert
Goede film. Goede cast met voor mij niet zoveel bekenden. De wereld is nog maar eens half vernietigd en de overlevenden hebben zich verzameld in een stad. Binnen deze stad hebben ze zich opgesplitst in 5 facties, elk met zijn eigen eigenschappen. Op 16 jarige leeftijd wordt ad hand van testen bepaald to welke factie je best zou behoren en dan moet je kiezen, voor altijd. Zo ook Beatrice. Echter per grote uitzondering zijn er mesen die nergens toe behoren, die niet kunnen of willen kiezen: de divergence - afwijkeling. Het verhaal gaat over verdeling, over klassen, over onderdrukking, over vrijheid er zit vanalles een eebtje in verwerkt als ondertoon.Aan wie zal Beatrice trouw zijn en zal ze haar gevoel volgen? Spannend verhaal, leuke actie en goed geacteerd.
Ashna
In deze film is de verwachting naar wat groters en belangrijkers heel erg aanwezig. Wat dat dan moge zijn, wordt niet helemaal duidelijk.Het interessantste gedeelte omvat het eerste half uur, maar plot is matig en sober.Alles was vooral functioneel, geen knappe staaltjes architectuur, actiescènes of effects. Moet wel zeggen dat ik het een goede verfilming vindt.Eigenlijk zouden de 3 boeken samen een film moeten zijn. Hunger games is toch iets beter.
Al met al zeker de moeite waard. Van mij krijgt ie een 6.
Sandra
Verrassend , goede pakkende film .
Je word vanaf moment 1 meegezogen in de film , heb hem gehuurd en 3x gezien
Duidelijk kritiek over , de maatschappij , hokjes en als je anders bent val je buiten elke groep. In de film moeten de personages keuzes maken , wat moeilijk blijkt te zijn


De acteurs , zitten goed in personages , geen verzwakking ,goede acteerwerk ,heel veel talent erbij.
Echt een aanrader , top film
mario
The Hunger Games, maar dan in Chicago als omgeving en niet de hele VS. Dezelfde basispremisses met een scheutje puberen, wat leuke snoetjes en gespierde binken, en je hebt deze basismix voor een Hollywoods dystopia. Neen, ik heb deze film uitgezeten net zoals ik een doorsnee MST3K afleving kijk. Het is aan te kijken. Maar zelfs met mijn brein op 0 is de suspension of disbelief moeilijk te handhaven.
Nicole
Actrice Shailene Woodley als Beatrice Prior steelt in deze film toch echt de show, hoewel de gehele cast er zeker mag zijn en ieder een perfecte personage neerzet. Vond het een goede, aparte en verrassende film. De kostuums, filmset, visual en special effects geeft de film een goede sfeer en goede verhaallijn. Persoonlijk vond ik het erg leuk om acteur Jai Courtney (bekend van de serie "Spartacus-Blood and Sand" als gladiator Varro) te zien in deze film als een ruige gast. gezien het einde van de film zou het me niet verbazen als er nog een vervolg op gaat komen. Ben blij dat ik Divergent gekeken heb! De opzet van de film deed mij een beetje denken aan de film "The Hunger Games".
Alexander
'Divergent' is een intelligente Amerikaanse sciencefictionfilm geregisseerd door Neil Burger. Het interessante verhaal is gebaseerd op een boek van Veronica Roth, is verontrustend en bevat duidelijk maatschappijkritiek. Het scenario is sterk. Je wordt als kijker meteen door het verhaal meegezogen. Alles is keurig uitgewerkt en wordt efficiënt in beeld gebracht. Er wordt overtuigend geacteerd. Shailene Woodley is geloofwaardig als de getalenteerde 'Tris' en Theo James is perfect als 'Four'. Alhoewel de film vrij lang is, verveel je je geen moment. De romantische toets is mooi in het verhaal verwerkt. Dit is een aanrader binnen zijn genre.
loading