Het Bombardement: Liefdesdrama tussen de jonge bokser Vincent en de verloofde Eva. Terwijl de oorlog in Nederland uitbreekt, ontvlamt ook hun even heftige als onmogelijke liefde. Dan breekt 14 mei 1940 aan, de dag dat het centrum van Rotterdam gebombardeerd wordt en de jonge geliefden elkaar uit het oog verliezen...
Het Bombardement

Het Bombardement

Drama Oorlog 6.02
Taal:Nederlands Geluid:Stereo Jaar:2012 Beeldformaat:16:9 Speelduur:1 uur en 41 minuten
Liefdesdrama tussen de jonge bokser Vincent en de verloofde Eva. Terwijl de oorlog in Nederland uitbreekt, ontvlamt ook hun even heftige als onmogelijke liefde. Dan breekt 14 mei 1940 aan, de dag dat het centrum van Rotterdam gebombardeerd wordt en de jonge geliefden elkaar uit het oog verliezen...
Huurprijs: €2,99 of 6 Moviepoints     Huurperiode: 2 dagen

Reviews (21)

6.02/10.0
6
Anoniem
24-03-2014
Aardige film, zeker als Rotterdammer.
8
Anoniem
14-01-2014
Deze film kreeg veel kritiek maar ik begrijp eigenlijk niet waarom. Natuurlijk is Jan Smit niet de beste acteur van Nederland maar hij is zeker ook niet de slechtste. Ik heb mij niet gestoord aan zijn acteerwerk. De film heeft verder trouwens ook een goede cast. Ik vond Het Bombardement een leuke film, met een mooi liefdesverhaal en een spannend plot. Deze film deed mij wel een beetje denken aan de Titanic maar dat stoorde mij helemaal niet.
8
Anoniem
12-01-2014
Leuk voor een avondje bankhangen waar je niet veel bij na hoeft te denken
3
Maarten
10-01-2014
Een film die beter niet gemaakt had kunnen worden.
Slechte acteurs en een nietszeggend verhaal.
De film mist bite maar er is slappe hap in overvloed.
Gaap.
2
Anoniem
30-12-2013
Vond de film erg tegenvallen. Je verwacht wat meer te zien te krijgen de strijd rond de Rotterdamse bruggen en het hieropvolgende bombardement. In plaats hiervan zie je een liefdesverhaal dat niets met dit onderwerp te maken heeft. Verder werd er slecht geacteerd en gebeurden er onrealistische dingen die de film verder niet interessanter maken
9
Anoniem
30-11-2013
Na veel kritiek vond ik dit een zeer leuke film. Leuk verhaal waar scherpte in zit... kijk en waardeer het zelf!
Heb er van genoten.
6
Leonie
22-11-2013
Dit is een film die je graag gezien wilt hebben vanwege de reclame op tv en natuurlijk Jan Smit. Maar als je de reviews van te voren al leest heb je al je twijfels. Toch ga je kijken, haha. Er zat best een goed verhaal in de film hoor, maar ik ben het zeker met alle anderen eens, de film zelf is best nep. Wij moesten op sommige momenten gewoon lachen om hoe het gemaakt was.
Maar prima zondagmiddagfilm, vooral als je nog niet zo helder bent ;)
3
Anoniem
06-10-2013
Mijn verwachtingen voor deze film waren, gelet op de reclame die er voor werd gemaakt, niet negatief. Deze film vond ik toch wel tegenvallen. Het bombardement zelf vond ik wel geslaagd en geloofwaardig overkomen maar de overige special effects vond ik niet echt tot de verbeelding spreken. Het slechtst vond ik het acteertalent waarbij het erg sterk leek of de tekst werd voorgelezen en kwam dus niet echt realistisch over. Het Bombardement is daardoor helaas voor mij een matige film geworden
6
Stefan
31-08-2013
Tja, ik kan niet ontkennen dat het mij ook tegenviel. Het acteerwerk van de hoofdpersonen is matig en de verhaallijn is wat simpel geschreven. Je verwacht een film in de lijn van Zwartboek (wat toch echt wel een topper genoemd mag worden) maar merkt dan toch dat de acteurs de film maken (of breken) want Jan haalt het uiteraard bij lange na niet als je 'm vergelijkt met Carice! En het onderwerp leent zich verder prima om een topfilm van te maken lijkt me.
2
Anoniem
28-08-2013
Nee sorry, deze film viel erg tegen. Ik had veel beter acteerwerk verwacht. Teksten werden voor mijn gevoel bijna voorgelezen. Verder had ik een 'Titanic-gevoel'. Veel kopieerwerk van de film Titanic. Ik denk dat de hoofdrolspeler beter liedjes kan blijven zingen. Sorry, Jan. Deze film haalt in de verste verte het niveau van Zwartboek niet. Ik vond het wel interessant om de historische impact van het bombardement van Rotterdam verfilmd te zien. Daar blijft het bij.
7
Liselotte
21-08-2013
Leuke film
8
Anoniem
29-07-2013
Eigenlijk weinig verwachting van deze film toen we hem gingen kijken, Jan Smit als acteur geeft toch bedenkingen... Toch was het een goede film en vonden wij Jan Smit toch aardig acteren. Wat we wel vervelend vonden, is dat er oude oorlogsbeelden werden gebruikt en dan werd er met een voice-over verteld. Wat ons betreft had dat niet gehoeven en stoorde het in het verhaal.
7
Sander
04-06-2013
Ondanks vele kritieken die ik heb gehoord, geen onaardige film.
Het acteerwerk hapert af en toe (in welke Nederlandse film is dit anders?), maar over het algemeen geloofwaardig.
Ook het verhaal heeft soms verfrissende wendingen maar heeft inderdaad wel wat weg van films als Pearl Harbour.
Toch een film die raakt en blijft hangen, hoewel het liefdesverhaal de geschiedschrijving over het bombardement ruimschoots overstijgt.
2
Miguel
26-05-2013
Dit onderwerp had een betere film verdiend. De film gaat maar minimaal over het bombardement. Slechte spelers, ik kon mijn aandacht er niet bij houden, geen sfeer, slechte special effects. Kan het nog zoveel geld hebben gekost, maar vond het een middelmatige film, zeker geen aanrader. En Jantje kan beter blijven zingen dan in films gaan spelen, deze film had goede Nederlandse acteurs verdient, maar ik heb ze niet teruggevonden.
10
Danny
21-05-2013
Wat een supermooie film!
5
Anoniem
17-05-2013
De duurste Nederlandse speelfilm ooit had een beter lot verdiend. De special effects hebben baat bij het budget en het bombardement zelf zijn geloofwaardig in beeld gebracht. De vele overeenkomsten met Titanic zijn echter storend. De film heeft echter het meest te lijden van de ronduit slechte acteerprestaties, waarbij zanger Jan Smit eigenlijk het er nog het beste vanaf brengt. Het Bombardement is daardoor helaas een matige film geworden in het rijtje van andere Nederlandse historische films die lijden onder slecht acteerwerk zoals Hel van '63 en De Storm.
7
Junita
16-05-2013
Wat een mooie film om lekker weg te kijken. Gelukkig kwam er maar weinig boksen in voor. Er werd ook nog een stukje geschiedenis van Rotterdam opgehaald. Goed gespeeld door Jan Smit. Mooie filmset! Ik geef het geen heel hoog cijfer maar het was mooi in elkaar gedraaid!
8
Anoniem
15-05-2013
Ik was bang dat het thema boksen in de film te veel zou overheersen. Dit is gelukkig niet het geval. Een paar keer komt het terug, maar dan op een andere manier dan je zou verwachten. Het verhaal is mooi en blijft je vasthouden tot het einde. Het enige minpuntje vond ik (af en toe) het decor. Daarvoor werden af en toe oude beelden van vroeger gebruikt en daardoor werd het minder 'echt'. Ondanks dat blijft de film zeer de moeite waard en besef je toch weer hoe vreselijk die tijd geweest moet zijn.
6
Werner
02-05-2013
Verhaallijn is niet wat de titel doet verwachten, liefde staat voorop in het verhaal. Het acteerwerk is leuk, de special effects zijn eveneens niet onaardig. Wanneer het dan uiteindelijk op het moment suprême aankomt is het een leuke film om naar te kijken. Echter helaas niet wat wij er van verwacht hadden.
7
Anoniem
29-04-2013
Een leuke film met een zanger die acteert!! Filmlijn is mooi en verhaal goed, acteerwerk en omgeving minder professioneel!!! Maar voor de familie een erg leuke en onderhoudende film. Zeker een aanrader om te zien. Met name om hoe er geschakeld word tussen huidige en oude filmbeelden, is erg mooi om te zien.
8
Anoniem
20-04-2013
Het is een spannende film voor zowel jeugd als volwassenen, indien de kinderen ook geïnteresseerd zijn in de 2e wereldoorlog. We zaten op de punt van onze stoelen, zo spannend dat het was. Er spelen diverse bekende spelers in mee. Kortom, een geslaagde zaterdagavondfilm.Voor jong (vanaf middelbare school) en volwassenen.
loading