Rise of the Planet of the Apes (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. De jonge wetenschapper Will Rodman staat op het punt om zijn levenswerk te realiseren: de...
Rise of the Planet of the Apes

Rise of the Planet of the Apes

Actie Drama Sciencefiction Avontuur
Taal: Engels Jaar: 2011 Duur: 1 u 41 min

De jonge wetenschapper Will Rodman staat op het punt om zijn levenswerk te realiseren: de ontdekking van een remedie tegen Alzheimer. Zijn experimenten op primaten hebben echter ongewone bijwerkingen: diegenen die het medicijn toegediend krijgen, vertonen een enorme verhoging van de hersenactiviteit. De jonge chimpansee Caesar is de eerste primaat die een bijzondere intelligentie vertoont. Wanneer hij zich verraden voelt door de mensen die hij al heel zijn leven vertrouwde, begint een grote strijd die de primaten moet bevrijden van de onderdrukking door de mensheid.

Apenleider Opstand Spannend Dierenrechten CGI-technologie Toekomstig Golden Gate

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Neem dan contact met ons op via het contactformulier zodat we je verder kunnen helpen.
NL 5.1 16:9
Anoniem
Vreselijk goede film! Deel 1 was al sterk maar dit deel overtreft hem dik! De apen spelen erg overtuigend. Vooral Ceasar maakt veel indruk. Zelfs enkele keren is de film komisch, leuk gedaan door de makers. Voor alle filmliefhebbers is dit een aanrader!

Reviews

André
Aanrader! Prachtige effecten.
Gertjan
Aardige meeslepende (science fiction / animatie)film die lekker wegkijkt en tot op het laatste moment wel blijft boeien. Verhaallijn goed bedacht maar hier en daar wat makkelijk weggezet en erg voorspelbaar, hier had meer uitgehaald kunnen worden. De vriendschap en relatie tussen de aap en de mens is boeiend uitgewerkt.
Ontzettend mooie animatie, karakters die moeilijk van de werkelijkheid te onderscheiden zijn. Emoties en gezichtuitdrukkingen lijken zeer realistisch uitgewerkt. Alleen hierom al een reden om deze film een keer te kijken.
Vanwege de minder uitgewerkte verhaallijn, ongeloofwaardigheid en voorspelbaarheid 3 puntjes kwijtgeraakt, een 7 dus.
Ap
Leuke film, maar niet echt een hoogstaande film, wel goede make up wat betreft de apen, ze zijn net echt! Ook de inhoud en actie zijn erg voorspelbaar. Het einde is ook niet echt om over naar huis te schrijven. Je denkt nu gaat het gebeuren, maar dan is de film gewoon afgelopen. Voor mij eigenlijk een beetje teleurstellend, maar ja, misschien had ik er wel teveel van verwacht.
Lammert
Ik vond het een zeer goede film met goede effecten.
Helemaal toen de apen ontsnapt waren en de stad binnen gaan. Ik vond het ook wel zielig want best wel veel apen gaan dood. Het is wel nep, want apen die kunnen praten, dat kan natuurlijk niet. Een prachtige film om te zien.
Anoniem
Wauw wat is dit een mooi gemaakte film. Het was van het begin tot aan het eind facinerend om te zien. Gaaf hoe Ceasar zijn eigen raam ging tekenen in de gevangenis... Ik denk en ik hoop dat er nog een vervolg op komt. Deze film is echt een aanrader en krijgt van mij een 9.
Anoniem
Prachtige film, die vanaf minuut één tot de laatste uitnodigt om te blijven kijken! Het verhaal is niet bijster interessant, zo nu en dan beetje richting het kolderieke wat mij betreft, maar de beelden zijn prachtig.
De apen komen zeer echt over en je zou haast denken dat ze echte apen getraind hebben. Dat het computeranimaties zijn valt nauwelijks op.
Kortom een film die het kijken meer dan waar is en ik raad deze film iedereen aan!
Anoniem
Boeiend vanaf de eerste minuut. Ik heb in een andere review gelezen dat deze film langdradig zou zijn. Niet dus!
Fantastisch gemaakt want de apen lijken heel echt. Ik had echt niet de indruk dat ik naar een computeranimatie zat te kijken.
Topfilm en ben nu al nieuwsgierig of er een vervolg komt!
Mohamed
Een film die eigenlijk vertelt waar deel 1 en 2 over gaan. Dus eigenlijk hoort deze film als eerste film aangezien te worden. Vind het mooi opgenomen door computertechnieken enz. Alleen daardoor komen de apen soms iets minder echt naar voren. Goed bedacht en de regisseur zal vast lang hebben nagedacht over het verhaal. Wel een aanrader.
Anoniem
Deze film is zeker de moeite waard om te kijken. Er zit een goed verhaal in. Heel interessant om te zien hoe sterk de apen menselijk lijken en gemaakt worden. Er zit veel spanning, actie en ook wel wat drama in. Ik kon erg meeleven met de hoofdpersonen in de film. Aanrader!!
Jeroen
Terecht genomineerd voor een Oscar voor special effects! Je vergeet af en toe bijna dat de apen uit de computer komen. Prachtige uitdrukkingen, blikken en levensechte bewegingen. Erg knap gedaan. Ook de vader - zoon relatie tussen aap en mens is ondanks het hoge tempo overtuigend, knap werk van Franco. Voor een blue screen acteren is toch een vak apart. Een prima prequel voor de Apes-films, een aanrader. Leuk einde.
Sarah
Heel goede film. Actie, spanning, ... komt allemaal in deze film voor. Goed verhaal.
Anoniem
Een hele mooie film die aantoont dat je niet moet spotten met de natuur.
Zit een heel goed verhaal in en de acteurs zijn stuk voor stuk goede acteurs. Hoop dat er een goed vervolg op komt.
Willem
Erg boeiende film! In verhalende vorm zie je hoe genetisch gemanipuleerde apen zich door de jaren heen steeds verder ontwikkelen. Op het laatst hebben ze zeer menselijke trekken. Met name een specifieke aap wordt gevolgd in zijn ontwikkeling. Zeker de moeite waard. Hopelijk komt er gauw een vervolg.
Ralf
Zeker 't kijken waard. Die apen zijn zo ongelofelijk goed geanimeerd, hun bewegingen en blik lijken verbazingwekkend echt. 't Verhaal is goed en geloofwaardig neergezet, wordt alleen beetje langdradig en ik had op gegeven moment 'klok-kijk-neigingen'. Maar toen kwam ook al 't einde en dat is zeker niet teleurstellend. Kortom top film. Veel kijkplezier!
ingmar
Heel andere film dan ik verwacht had, maar zeker de moeite waard! Hoog popcorngehalte.
Amber
Een hele goeie film, die het ontstaan van Planets of the Apes laat zien. De apen zijn zo goed neergezet dat je vergeet dat het computeranimatie-apen zijn. De film bouwt zich goed op. De mooiste scene vond ik die op de brug. Er komt zeker een tweede deel, daarop is deze film al helemaal voorbereid. Want wat gebeurt er als het virus zich onder de mensen verspreidt? Ook is er naast the good ape Caesar ook al ruimte gemaakt voor de bad ape, die je ondanks dat hij nog niets slechts gedaan heeft in deze film, je nu al de stuipen op het lijf jacht! Deze film moet je gezien hebben!
Sandra
Na alle reviews gelezen te hebben met veel verwachting deze film gehuurd, waardoor ik hem tegen vond vallen.
Erg mooi gemaakt, goed verhaal, alleen ik had meer actie verwacht. Vond hem ook langdradig, maar al met al de moeite waard om hem een keer gezien te hebben.
Goed acteerwerk, en de apen zijn mooi gemaakt.
Patrick
Echt een hele goede film.
een heel sterk verhaal over hoe de planet of the apes tot stand is gekomen.
Heel erg mooi gemaakt alles lijkt echt heel erg echt.
Deze film is echt een aanrader.
Veel spanning en actie, ik hoop dat er nog een film komt in de opvolging na de andere planet of the apes.
Maurice
Mooie film met fantastische performance capture. Het verhaal is aangrijpend en zit vol met actie. De wijze waarop de chimpansee Caesar wordt neergezet is een knap staaltje acteerwerk en zorgt ervoor dat de film je pakt en niet meer los laat tot het einde, als kijker begin je je echt met Caesar mee te leven. Het is niet zozeer de actie die de film zeker de moeite waard maakt maar juist ook de band tussen de mens en aap is werkelijk fantastisch en ontroerend!
Stefan
Leuke familie film, goed opgebouwd verhaal, leuke scenes, met goed camara werk, de moeite waardom met je gezien te bekijken. Is vermoed ik wel de aanloop naar meer van deze serie.
Raimond
Ik heb ontzettend genoten van deze film. Een heel mooi verhaal, wat de dierenliefhebbers (zoals ik) zeker aan zal spreken. Fantastische computeranimaties, goed geacteerd. De balans tussen actie, humor, meeleven, spanning is erg goed gemaakt. Ook al was het einde niet verrassend, toch bleef ik met een traantje in de ogen kijken. Een van de mooiere films.
Anoniem
Ik ben onder de indruk van deze film. De apen zijn heel geloofwaardig. Heel mooi gedaan. Het verhaal is goed. Wat mij het meest aansprak was de emotionele ontwikkeling tussen Ceasar en zijn menselijke 'vader'.
Anoniem
Wat je met weinig tekst en veel computer-gegenereerde gezichtsuitdrukkingen kan bereiken is enorm. Zwaar onder de indruk van deze prequel.
Anoniem
Goede film, apen zijn soms iets te duidelijk uit de computer "gehaald". Wel een lekker verhaal waarin je sympathie, in tegenstelling tot de andere "Planet of the Apes" film(s), volkomen bij de apen komt te liggen. Benieuwd naar het volgende deel... :)
Anoniem
Heb vroeger alle afleveringen gezien van Planet of the Apes en moet eerlijk zeggen dat deze film mij reuze meeviel... Soms heb je gewoon genoeg van een bepaalde film, maar deze film was onderhoudend genoeg om te blijven kijken. Goed vervolg op Planet of the Apes!
Anoniem
Kijk dit is nu een film die me heel erg meeviel. Al de andere films in deze lijn van baggerkwaliteit. Nu eens een goede uitschieter. Vroeg je bij de vorige delen altijd al af hoe de apen zo slim waren geworden. Nu zo een stuk wijzer geworden met het voordeel dat ik weer heerlijk onbezorgd kan slapen.
Nicole
Heel goed verhaal, spannend en mooi gefilmd, ik bleef echt boeiend kijken, is zeker aan te raden! Vooral de special effects vond ik goed en mooi!
Anoniem
Superspannende film van het begin tot het einde.
Johnny
Zeer goede film. Goed verhaal, mooie speciale effects. Niks op aan te merken. Kortom, een goede en vermakelijke film.
Ilana
Een echte aanrader! Mooie special effects. De uitdrukkingen op de gezichten van de chimpansees zijn echt menselijk. Weer een mooi verhaal van 'goed & kwaad'. Een heerlijke, spannende film om naar te kijken. Wij hebben in ieder geval genoten!
Thijs
Slappe film. Wel mooie special effects, maar de film zelf is een heel slap verhaal en is in niets te vergelijken met de originele film Planet of the Apes. Voor je het weet is de film ten einde en ben je een illusie armer. Ik had er veel meer van verwacht. Maar nogmaals: de special effects zijn wel erg goed
Linda
Een zeer mooie film. En heel mooie graphics. Vooral de expressie op de apen hun gezicht.
Een film heeft een goede opbouw hoe alles zich ontwikkelt. De ontwikkeling van de apen is mooi gefilmd. Ook zeker een aanrader om te kijken. Nogmaals een zeer mooie film!! Ik zou hem nog wel een paar keer kijken.
loading