Hytti Nro 6 (2021) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. De Finse Laura ontvlucht in de jaren 90 de liefde en het leven in Moskou. Ze neemt de trein naar Moermansk en moet...
Hytti Nro 6

Hytti Nro 6

Drama Romantiek
Taal: Fins Jaar: 2021 Duur: 1 u 43 min

De Finse Laura ontvlucht in de jaren 90 de liefde en het leven in Moskou. Ze neemt de trein naar Moermansk en moet tijdens de lange reis noodgedwongen haar wagon delen met een Russische mijnwerker. Met de ietwat sombere en ongezellige man heeft ze echter iets gemeen. Beiden voelen zich vervreemd in deze wereld en deze ontmoeting confronteert hen met hun verlangen naar menselijk contact.

Dialooggedreven Intieme gesprekken Introspectief Menselijke verbinding Sneeuwlandschappen Jaren '90 Treinreis

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of BelgiŽ? Neem dan contact met ons op via het contactformulier zodat we je verder kunnen helpen.
NL 5.1 16:9
Eva
Moskou - Moermansk. Living in a box. Wat een ramp, uren reizen in een muf treincompartiment met iemand zo totaal anders dan jij. Opgesloten in je eigen vooroordelen over de ander, en jezelf. Niet verder kunnen kijken dan je eerste indruk...

Finse regisseur Juho Kuosmanen zet twee jonge acteurs in een rijdende trein en gaat filmen. Uniek en beperkend. Lovesick studente uit Finland Laura (Yuliya Aug) moet in de trein naar Moermansk een kleine coupe delen met een Russische lompe mijnwerker Ljoha (Yuriy Borisov).

De trein dendert onverstoord langs sombere, sobere maar nostalgische Russische winterlandschappen en de verhouding tussen twee jonge mensen die ogenschijnlijk nooit tot elkaar zullen komen dendert mee. Langzaam vinden de twee elkaar in overeenkomsten die er toch blijken te zijn.

**** Trouw: "Innemende hoofdrolspelers (...) Kuosmanen bouwt een sfeer op die het midden houdt tussen ongemakkelijk en intiem, huiselijk en stroef."
loading