The Bourne Legacy (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. De scenarist van de vorige Bourne-films, Tony Gilroy, regisseert het vervolg op deze enorm populaire reeks...
The Bourne Legacy

The Bourne Legacy

Thriller Actie Avontuur
Taal: Engels Jaar: 2012 Duur: 2 u 9 min

De scenarist van de vorige Bourne-films, Tony Gilroy, regisseert het vervolg op deze enorm populaire reeks spionagefilms: The Bourne Legacy. Jason Bourne heeft de vuile was van de illegale clandestiene programma's Treadstone en Blackbriar buiten gehangen. Om zich in te dekken besluit de top van de samenzwering om de overgebleven agenten permanent uit te schakelen. Onder hen bevindt zich Aaron Cross (Jeremy Renner), afkomstig van het Outcome programma, die samen met een hieraan verbonden wetenschapper (Rachel Weisz) op de vlucht slaat.

CIA Spannend Actievol Overlevingsstrijd Achtervolgingsscènes Moderne tijd Alaska

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Log dan in met je meJane account om de film wel te kunnen bekijken.
NL 5.1 16:9
×

meJane Extra's

Making of -
Deze video is beschikbaar na het huren of kopen van The Bourne Legacy.
Klik op Kijk film om verder te gaan, na het afrekenen heb je direct toegang!

Anoniem
Dit vond ik echt een fantastische film. Je moet echt de verhaallijn van de vorige films in je hoofd hebben, wat ik natuurlijk niet meer had. Daarom duurde het even om weer in de film te komen!
Als je er eenmaal inzit een absolute aanrader. Heel veel stunts, actie en spanning! Ik kan niet wachten tot er weer een vervolg op komt...

Reviews

Anoniem
Jeremy Renner! Na een hoofdrol in de angstaanjagende Hurtlocker speelt hij weer de sterren van het doek. Hij wordt getipt als de nieuwe James Bond 007 te zijner tijd, als Daniel Graig het stokje ooit over wil geven. Als in de voorgaande delen volgen de snelle en prachtig opgenomen scènes zich af afgewisseld met de mooiste natuurbeelden. Wel goed opletten, want dit zijn niet de gemakkelijkste films. Natuurlijk zet Edart Norton ook weer zijn stempel zoals verwacht. Al met al een echte aanrader met... een vervolg? Wie weet.
Anoniem
Ik heb alle Bourne films tot op heden gezien en ben wel een liefhebber van deze serie, dus ook dit moest bekeken worden. Het moet gezegd; de actie en de spanning zijn weer ruimschoots aanwezig en als je de vorige delen goed vond dan kun je ook hier geen bult aan vallen. Toch vind ik dit de minste van alle delen, want Matt Damon had als hoofdpersonage gewoon meer uitstraling in deze films. Neemt niet weg dat dit een prima film is die precies datgene geeft wat je er op voorhand van verwacht, niet meer dan dat, maar zeker ook niet minder.
Anoniem
Goede film, van begin tot eind spannend.
Anoniem
De film is boeiend van het begin tot het eind. Veel actie en goed geacteerd. Het is wel een film waarbij je in het begin even goed moet opletten, anders is het verhaal iets verder wat lastiger aan het begin van de film te linken. Wat ik persoonlijk wel een klein beetje jammer vindt is dat DE Jason Bourne er niet in speelt. Ook al vloeit dit deel wel weer voort uit het vorige deel, er mist iets. De film is goed en zeker het bekijken waard, maar het zou net zo goed een willekeurige film kunnen zijn in plaats van een echte Bourne-film.
Jonas
Ik moet toegeven dat ik in de vorige Bourne-films vooral genoten had van de 'koude oorlog' sfeer en Matt Damon die rondreed in smalle straatjes in Parijs of Berlijn in auto's van de jaren tachtig. Dit gaat volledig verloren in deze film. Dit is een actiefilm zoals de meeste actiefilms. Het is wel een heel goede actiefilm.
Anoniem
The Bourne Legacy is een zeer vermakelijke film, maar gevoelsmatig toch niet gelijk aan de trilogie met Matt Damon. Dit heeft enerzijds te maken met het vrij abrupte einde (dat gelukkig wel ruimte biedt voor een deel V mét Bourne) en anderzijds is het complot minder geraffineerd uitgewerkt dan in de eerdere delen. De uitstekende cast, locaties en uitwerking halen het vrij fantasieloze verhaal gelukkig voldoende omhoog om hier een fijne filmavond aan te hebben.
Anoniem
Het derde en beste deel uit de Bourne-serie is alweer vijf jaar filmgeschiedenis. Paul Greengrass maakte een van de meest opzwepende actiefilms van het decennium en nam daarmee afscheid van de reeks. Hij bedankte voor een vervolg, waarop hoofdrolspeler Matt Damon het niet veel later ook voor gezien hield. Geen Jason Bourne dus in dit vierde deel, hoewel er veelvuldig naar hem wordt verwezen. Acteur Jeremy Renner is echter een waardig opvolger van Matt Damon en deze film komt mooi uit de verf!
Anoniem
Weer een goede film in de Bourne-serie. Het blijkt allemaal veel verder te gaan dan alleen het programma waar Jason Bourne in zat. Dat maakt het wel interessant. Het verhaal speelt tegelijkertijd met de eerste Bourne-reeks, dus wellicht komen ze elkaar in een volgende film nog tegen. Lekkere actiefilm, maar wel veel van wat we al in deze serie hebben gezien. Niet erg vernieuwend, maar zeker wel een acht waard.
Anoniem
Erg spannende film. Het staat los van de vorige Bourne-films. Er wordt nog wel naar verwezen, maar als je die niet gezien hebt, is dat geen probleem. Bij deze film heb je geen momenten dat je echt inzakt het is constant spannend met veel actie.
De hele Bourne serie is zeer spannend. Ben zeer benieuwd of er nog een deel hierna komt!
Anoniem
Aanrader. In het begin gaat het wat traag van start en is het even wat ingewikkeld. Maar daarna komt de vaart erin, actie, goede acteurs.
Ik raad wel aan om eerst in ieder geval de andere Bourne-films te kijken. Het verhaal sluit prima aan op de vorige films. Overduidelijk is op het eind dat op deze film ook een vervolg komt, dus ben benieuwd!
Anoniem
Goeie spannende en snelle film. Past echt in het rijtje thuis van Jason Bourne. Als je van deze films houdt, echt een aanrader om ze te bekijken. Zet de popcorn en je drankje maar klaar en genieten maar!!
Bruno
Een matige film die niet echt een opvolger van de vorige Bourne-films kan genoemd worden. Behalve de vele actiescènes ontbreekt het aan opbouwende spanning zoals in de vorige films.
Anoniem
Erg spannende film. Het staat los van de vorige Bourne films. Er wordt nog wel naar verwezen, maar als je die niet gezien hebt, is dat geen probleem. Er wordt goed geacteerd. Veel actie met special effects.
Henri
Zo fantastisch als de andere Bourne films waren, zo matig is deze film. De verhaallijn is matig en ook de karakters zijn niet echt ontwikkeld. Daarnaast is zowel de hoeveelheid actie en het type actie tegenvallend. En dan moet je ook nog eens Matt Damon missen in deze film. Kortom; je blijft er wel naar kijken, maar je verwacht nog steeds ergens gedurende het verhaal dat je verrast wordt en helaas gebeurt dat niet...
Dick
Goede film, goed gefilmd... In het begin moet je er ff bij blijven, verder erg goed!
Anoniem
Weer een goede Bourne-film zonder Bourne zelf. Nu een mede-agent uit hetzelfde programma. Moest er wel weer een beetje inkomen. De hoofdrol nu door Jeremy Renner gespeeld, die zeker niet minder en zelfs er beter uitkomt dan ukkie babyface Matt Damon. Mooie snelle beelden tijdens achtervolging op snelweg in Manilla. Een aanrader.
Miranda
Een film waar je naar blijft kijken. Niet omdat hij zo spannend is, maar omdat je moet blijven opletten. Als je het verhaal niet kent (de vorige delen niet hebt gezien of het boek niet gelezen), dan is het lastig om het verhaal te begrijpen. Persoonlijk vind ik Matt Damon DE Bourne. Er zitten wel hele mooie beelden in. Ook humor! Maar ook wat 'Mission Impossible-momenten', jammer...
Sander
Ik heb een aantal dagen terug samen met mijn vrouw de Bourne Legacy gezien. De film is vermakelijk, maar de eerste drie Jason Bourne-films waren toch een heel stuk beter. Om deze film een beetje bij te kunnen houden raad ik wel aan om de eerste drie vooraf te bekijken, omdat alle verhaallijnen door elkaar lopen.
Ashna
Geen Jason Bourne in dit vierde deel, wat jammer. De achtervolgings- en gevechtsscènes laten geen blijvende indruk achter. Vond hem erg, erg tegenvallen. Misschien toch hoop op een goed vervolg en hopelijk met Matt Damon erbij! Deze komt niet in de buurt van de vorige 3 delen. Hoe kunnen ze van zo'n geweldige serie zo'n bagger film maken?Vergeleken met de vorige Bourne-films is dit een 5 waard. Volgende keer gewoon Damon, mensen.
KK
Een spannende film weer van de Bourne-reeks. De film doet zeker niet onder aan de films met Matt Damon. Je moet wel de vorige films gezien hebben om het hele verhaal te begrijpen. Op een gegeven moment wordt er naar gerefereerd. Al met al een zeer geslaagde actiefilm met veel goede scènes. Het begin is wat verwarrend maar gaandeweg wordt het hele plot duidelijk. Zeker een aanrader voor de Bourne-reeks fan!
Anoniem
Het kost enige voorkennis van de 3 Bourne-films om deze film zonder Matt Damon te begrijpen. Ergens ligt de verwachting dat hij toch nog op het doek verschijnt. De verhaallijn is spannend en hield mijn aandacht er wel bij. Helaas vond ik de opbouw van de actiescènes te veel verwachting geven voor de grote climax aan het eind. De climax vond ik toch een beetje achterwege blijven. Misschien ruimte voor nog een vervolg, of stoppen met de reeks...
Harry
Jaaaah. Weer een spannend vervolg. Wederom een goed script en prima uitgevoerd. Even wennen aan Aaron maar hij doet niet onder voor Mat. Het blijft een pot politieke intriges/spelletjes en zo zal het in de werkelijkheid ook wel zijn. Leuk de aansluiting met de laatste Bourne, wel een beetje de zelfde soort acties/scènes, maar je bent aan je beeld gekluisterd tot aan de laatste minuut en ja... Open einde natuurlijk... Wordt vervolgd.
Anoniem
Goede film. Even wennen dat er een andere hoofdrolspeler is. Hij doet het prima en het blijft een spannende filmserie.
Shirley
Geheim agent op de vlucht. Waar Jason Bourne geëindigd is, gaat deze verder. Mooie film met even mooie stunts. Alhoewel deze film eindigt, ziet het er naar uit, dat er toch weer een vervolg zal komen. Nou ik ben benieuwd...
Anoniem
Wat een fantastisch vervolg op de toch al zeer spannende Bourne-trilogie!
Matt Damon schittert van afwezigheid en Aaron Cross heeft de rol van Bourne op zich genomen, zo niet verbeterd.
Eindelijk eens een gevecht met een gelijke, zonder dat er een slag of stoot aan te pas komt. De film was spannend van begin tot eind. Wanneer komt deel 5 uit?
Ik geef de film een hele vette 9!
Anoniem
Echt een top film! Het is geen slap aftreksel omdat het nummer zoveel is, maar je moet wel even opletten in het begin!
Anoniem
Een echte aanrader!
Amber
100.000 man in elkaar geslagen, de hele wereld rondgereisd hier en daar een schotwond en wat littekens en eindigend met een lekkere chick de zonsondergang tegemoet varend. James Bond opgelet,zo moet het dus! Dikke tien voor een super vette film!
Bianca
Deze Bourne film is weer net zo goed als de andere. Zeker het kijken waard. Gelukkig is Matt Damon ook wel door een andere goed acteur vervangen. Een vervanger van hem vind je niet zo gauw. Maar deze is net zo goed. Je zit ook weer op het puntje van je stoel met de actiescènes. Zeker kijken.
Kris
Voor wie de eerste delen met Matt Damon gezien heeft zal deze film ietwat teleurstellen. Niet omdat er te weinig actie en spanning aanwezig is, maar omdat het toch niet hetzelfde niveau haalt zonder hem. Toch blijft het een mooie actiefilm met een romantische kant om ook de vrouwelijke kijkers te boeien. Zeker de moeite als film op zich maar gewoon niet in de lijn van Jason Bourne. Of het is de andere hoofdrolspeler waaraan ik moet wennen.
Anoniem
Liever meer actie in het begin van de film, andere delen waren beter.
Stephan
Net een tikkeltje minder heftig dan de eerste drie Bourne films. Maar weer wat interessanter door de details en de uitwerking.
En sowieso een lekker vlotte film.
gerline
Wat een geweldige, spannende, moderne, echt lijkende, menselijke acties zaten er in deze film. Het enigste nadeel is dat ik geen idee had van het verhaallijn, mede omdat ik de vorige afleveringen niet had gezien. Daarom geef ik de film een 8. Ik heb door de film heen de rode draad redelijk begrepen, maar hoe het nu echt zat met die virussen en die medicijnen en waarom er gemoord moest worden, dat is nog steeds ergens een raadsel. Maar wat een heerlijke vent is dat om naar te kijken! Geweldig!
Anoniem
Leuke actiefilm voor een lekker avondje entertainment.
Een andere hoofdrolspeler, maar desalniettemin geloofwaardig. Er zit een goede vaart in de film. Mooie rol van Rachel Weisz.
loading