Inglourious Basterds (2009) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Tijdens het eerste jaar van de Duitse bezetting van Frankrijk is Shosanna Dreyfus er getuige van hoe haar...
Inglourious Basterds

Inglourious Basterds

Actie Oorlog Komedie
Taal: Engels Jaar: 2009 Duur: 2 u 27 min

Tijdens het eerste jaar van de Duitse bezetting van Frankrijk is Shosanna Dreyfus er getuige van hoe haar familie door Nazikolonel Hans Landa wordt geëxecuteerd. Shosanna zelf kan ternauwernood ontsnappen en vlucht naar Parijs waar ze zichzelf een nieuwe identiteit aanmeet als operateur in haar eigen bioscoop. Elders in Europa brengt Luitenant Aldo Raine een groepje Joods-Amerikaanse soldaten op de been voor het plegen van vliegensvlugge, schokkende wraakacties. Later bundelen Raines 'basterds' - een koosnaampje van hun vijanden - hun krachten met de Duitse actrice en undercoveragente Bridget von Hammersmark. Hun missie: de kopstukken van het Derde Rijk uitschakelen. Het lot brengt iedereen samen in een Parijse bioscoop, waar Shosanna haar eigen wraakplannetje ten uitvoer wil brengen...

Tarantino-stijl Donkere humor Intense actie Alternatieve geschiedenis Cinematografie Tweede Wereldoorlog Parijs

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Log dan in met je meJane account om de film wel te kunnen bekijken.
NL 5.1 16:9
Anoniem
Topfilm! Vooral de rol van Brad Pitt als de simpele, maar harde luitenant Raines.

Reviews

Anoniem
Wat een leuke en onderhoudende film!! Met name de hoofdstukken en hoe de verhalen samenkomen!! Een echte Quentin Tarantino film! Met een goede rol van Brad Pitt! Verder is de cast mij niet bekend maar wel hele goed gespeelde rollen! Jammer dat we niet na het einde nog verder kunnen kijken hoe het verder loopt, maar ja dat is vaak bij films! Een aanrader!!!
Anoniem
Een echte Quentin Tarantino film! Ga niet voor de actie, maar wel voor de humor! Vooral de wijze waarop Brad Pitt en zijn kameraden de humor tot leven brengen.
Roelof
Echt een geweldige film zoals alleen Quentin Tarantino deze kan maken! De lange, trage scènes barsten van de spanning, ook al weet je (soms) wat er staat te gebeuren. Tarantino verrast je telkens weer met grote dank aan zijn sterrencast. Brad Pitt, Michael Fassbender en natuurlijk Christoph Waltz spelen je helemaal de film in...
Anoniem
Heel andere oorlogsfilm. Onverwachts. Zit heel mooi in elkaar. Veel humor, maar ook spannend. Het blijft tot het laatst toe verrassend. Heel andere Tarantino-film dan From Dusk till Dawn (die vond ik vreselijk, dus als je zoiets verwacht: dat is dit dus niet!).
Anoniem
Supergave film. Boeiend tot het laatst. Humor ook.
mario
Te lang vechten en vijanden hebben de neiging op elkaar te gaan lijken. Da's een deel van de boodschap hier. Als er al een boodschap is. Voor de rest, een redelijk plot, goed uitgewerkte actiescènes en een quasi-perfecte cast. Het enige nadeel van deze film is eigenlijk de hype die er van gemaakt is toen die de bioscoop bereikte. Toch zijn er betere Tarantino's.
sabrina
had veel meer verwacht
Jochen
Zoals verwacht van Tarantino zijn de dialogen weer schitterend, net als het camerawerk, acteerprestaties en bij momenten zeer luide muziek. De hele crew van de film heeft zijn werk tot in perfectie uitgevoert en dit is dan ook cinematografisch meer dan behoorlijk. Maar ook het script blijft met z'n kopje boven water al is het in grote lijnen niet al te ingewikkeld. Op geen enkel gebied faalt het en het is overigens lang geleden dat ik een goede recente Amerikaanse film gezien heb, maar dit was dan ook te verwachten aangezien je de naam "Quentin Tarantino" hoort en de score op IMDB of Moviemeter eens bekijkt.
Anoniem
Een juweel van een film zoals alleen Quentin Tarantino die kan maken. Ik ken het origineel niet maar die kan nooit zo beklemmend en spannend zijn als deze versie. Weer een glansrol voor Brad Pitt als luitenant Aldo Raine met 'de Bastards'. Het is moeilijk NIET stiekem te genieten hoe de duitsers in deze film worden vernederd, afgemaakt, afgestraft door zijn ploeg. Haatgevoelens roept ook Nazikolonel Hans Landa op. De zeer beklemmende openingsscene met Hans Landa in gesprek met de Franse boer, hoe langzaam de 'sfeer' van het gesprek omslaat: meesterlijk...!
Alhoewel de afloop van de film historisch niet klopt zou je toch heel graag willen dat het misschien op deze manier WEL was gegaan. Een lekkere zwart/wit film in de zin van goed tegen kwaad en daardoor toch een 'feel-good' movie. Lekker lang ook: 2 uur en 20 minuten en bij deze film denk je ook steeds: ga door! ga door! Nog niet aflopen...

W. Vermeulen.
loading