The Amazing Spider-Man (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Zoals de meeste tieners van zijn leeftijd, probeert ook Peter erachter te komen wie hij is en hoe hij de...
The Amazing Spider-Man

The Amazing Spider-Man

Actie Avontuur
Taal: Engels Jaar: 2012 Duur: 2 u 11 min

Zoals de meeste tieners van zijn leeftijd, probeert ook Peter erachter te komen wie hij is en hoe hij de persoon geworden is die hij vandaag de dag is. In zijn zoektocht hiernaar, ontdekt hij tussen alle puzzelstukjes uit het verleden een geheim dat zijn vader voor hem verborgen hield; een geheim dat uiteindelijk zijn lot vormt als Spider-Man.

Iconisch personage Actievol Donker Identiteitszoektocht Web-slingeren 2010s New York

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Log dan in met je meJane account om de film wel te kunnen bekijken.
NL Stereo 16:9
Hanna
Dit is echt zonder twijfel mijn nieuwe lievelingsfilm. Het verhaal is ronduit geweldig en de acteurs zijn heel goed. Spider-man zelf is een goed uitziende jongen en is perfect gekozen voor deze rol. De actie in de film vond ik ook heel cool. Aan de film zelf vond ik niets verwarrend. Hier heb ik meestal wel last van, waardoor ik een film 2 keer moet kijken om het verhaal te snappen. Bij deze film had ik dat totaal niet.

Reviews

Ellen
Geweldige film! Veel beter dan de versie met Toby Maguire.
Thalia
Een hele leuke en verfrissende remake. Ik miste Tobey Maguire totaal niet. Andrew Garfield is een goede acteur. Het verhaal is hier en daar iets veranderd, maar dat is niet storend. Zoals te verwachten is er veel actie en veel special effects. Al met al een leuke film om gezien te hebben.
Anoniem
Eigenlijk een remake. Wel beter gemaakt dan de eerste Spider-man. Betere effecten en een brute Dr. Connors als enorme lizard! Eindelijk weer eens zoals de comics van weleer waren: leuk, spannend en vermakelijk. De film krijgt een nette 8.
Sebastian
Hallo, Ik heb deze film gehuurd via mijn Samsung Smart TV. Dit heb ik in 3D gehuurd. Ik vond de film best goed alleen de 3D effecten vielen me tegen. Ik had er meer van verwacht. Ik had ook verwacht dat dit een nieuw verhaal zou zijn, maar dit is gewoon het standaard verhaal.
Geert
Als fan van de Spider-man-films.... Een aanrader. Als niet-fan ook. Het verhaal begint helemaal van 0, dus je hoeft geen andere versies gezien te hebben. Deze nieuwe Spider-man is hipper, sneller, scherper en vooral ruiger, een beetje zoals de remakes van de Batman-films, vind ik. Lizardman hadden we nog niet gezien (id nieuwe versies) maar is de perfecte evil partij. Leuke effecten en naar behoren geacteerd. Benieuwd wat de vervolgfilms gaan geven.
Bektas
Het was een leuk film eigenlijk. Een bekende film die ik heb gehuurd om 3D te bekijken, maar ik vond dat er niet veel effecten in zaten.
Bastiaan
Ik had verwacht dat het een slechte film zou zijn, maar ik vond hem eigenlijk heel erg leuk. De nieuwe Peter Parker vond ik humor hebben en niet zo zoetsappig als Toby Maquire. Hetzelfde geldt voor Mary-Jane. Uiteindelijk vond ik de gehele film leuk met stukjes humor erin en is hij mij zeker niet tegen gevallen. Ik vind het een leuke remake en kan ik hem iedereen aanraden die Spiderman leuk vindt.
Anoniem
Vermakelijk om naar te kijken, wel jammer dat er geen nieuwe versie komt in plaats van een remake. Veel vernieuwing zit er niet aan de film, dus snap de 'remake' ook niet echt. De enige echte Peter Parker valt ook niet te verbeteren. Dat is in deze film ook niet gelukt. De vernieuwde Mary Jane daarentegen... erg leuk om naar te kijken! De film is geen aanrader.
Dev
Slecht! De enige echte Spider-Man is de trilogie. Deze versie is echt bagger. Plus zo amazing is spider-man niet, omdat hij geholpen wordt door een agent. Mary Jane bestaat niet. Hij werd te snel Spider-man met amazing acties, whatever! Slechte regisseur, deze graphics waren echt niet beter dan vorige, The Real Spider-Man.
Joey
Een hele leuke en verfrissende remake. Ik miste Tobey Maguire totaal niet. Andrew Garfield is een goede acteur. Het verhaal is hier en daar iets veranderd, maar dat is niet storend. Zoals te verwachten is er veel actie en veel special effects. Al met al een leuke film om gezien te hebben.
Collin
Een zeer geslaagde film gebaseerd op de allereerste Spider-Man film. Wat ik aan deze film vele malen beter vond dan zijn voorganger was de opbouw. Het leek natuurlijk sterk op zijn voorganger maar door de kleine aanpassingen werd alles voor mij veel helderder zodat ik me extra goed kon inleven. Dus kort samengevat: een must see film
Behzad
Spider-Man... again. Het concept is naar mijn idee meer dan eens uitgemolken. Een leuke special effects-film, maar dan moet je maar de overige Spider-Man films als niet gezien beschouwen om überhaupt iets met het verhaal te kunnen...
Ashna
Regisseur Webb heeft van Spiderman een romantische actieheld willen maken en slaagt hier ook grotendeels in. Het romantische koppel zorgt voor vuurwerk, alleen het script laat hem vaak in de steek. Toch is het een groots spektakel en een uitstekende publieksfilm geworden. The Amazing Spider-Man voelt echt verfrissend en nieuw aan.Vond deze beter dan de vorige 3 bij elkaar. Vond die ook wel tof, maar Garfield speelt de rol in mijn ogen veel beter dan McGuire. Z'n personage komt beter uit de verf. Vond de klik tussen Garfield en Stone (SCHWING) ook beter overkomen als McGuire & Dunst, maar misschien komt dit wel omdat ik een zwak voor Emma heb, lol. Heb al veel zin in de sequel. Echter: mensen die klagen dat het niet vernieuwend is, weten niet waarover ze spreken. Dit is een reboot, hence the repetition! Daarnaast zijn fans ook nooit tevreden. Ofwel wijkt de film teveel af van de strip en dan is het kot te klein, ofwel blijft de regisseur dicht bij het bronmateriaal (zoals deze film) en dan is het "te weinig vernieuwend". Ik vond hem leuk, op naar de volgende.
Anoniem
Tja, de lat lag ook wel erg hoog.

The Amazing Spider-Man haalt geen moment het niveau van Sam Raimi's Spider-Man 1 en 2. Technisch indrukwekkend, dat wel, maar deze nieuwe versie mist een ziel. De karakters zijn - en blijven - vlak en wispelturig, en de opeenvolgende gebeurtenissen lijken zelden voort te komen uit wat voorafging.
De actiescènes zijn spectaculair, maar ook wat warrig, en hier en daar hoofdpijn-opwekkend snel gemonteerd.
Deze Spider-Man lijkt vooral gemaakt om in het nieuwe Marvel film-universum te kunnen gaan passen, maar komt in vergelijking met Iron Man, Captain America en The Avengers gewoon te kort in verhaal en humor.

Maar het probleem met The Amazing Spider-Man is vooral de sterke voorgangers. Raimi is een regisseur met een eigen stijl, met een groot gevoel voor flair en film-traditie, en met visie. Mark Webb lijkt vooral een kundig vakman, en aangenomen om een Spider-Man film te maken die past is de serie superheldenfilms die Marvel de kans biedt om hun eigendommen maximaal winst te laten maken.
Als de Spider-Man films van de jaren '00 nooit gemaakt waren, had deze film wel een 7-tje verdiend. Helaas is The Amazing Spider-Man niet te gedroomde opvolger, en komt hij als re-boot gewoon een paar jaar te vroeg.
Donny
Leuke film om te kijken...
Morena
Meestal val ik vrij snel in slaap bij films, maar Spider-man heeft me genoeg weten te boeien om wakker te blijven. Mooie scènes, snel voor het oog en leuke special effects. De verhaallijn vind ik niet al te spectaculair, maar ook weer niet dramatisch.
De andere versies heb ik niet gezien, dus ik kan geen vergelijking maken zoals vele anderen.
Al met al een prima film om een avondje op de bank mee door te brengen.
Anoniem
Weer een goede aflevering van Spiderman. Toch technische hoogstandje met toch wel een behoorlijk aansprekende cast. Na een veelvoud aan strips en films van Spiderman in de jaren bekeken te hebben begint er toch wat slijtage te komen in Spiderman. Het doetje-karakter van Peter Parker begint je in de film meer tegen te staan dan in de strips en de actie is af en toe een beetje soft aan het worden. Het 'weer teruggaan naar het begin' zitten de echte fans volgens mij niet echt op te wachten. Voor de rest niks mis met de film en hij kijkt lekker weg.
Yvette
Het verhaal is goed opgebouwd. De special effects zijn prima. Vooral de spinnenwebdraden zijn mooi gedaan. Ik vind dat de personages beter gecast zijn dan in de andere Spider-man versies. Vooral het pubergedrag van Peter is veel overtuigender dan de gladde Peter Parker gespeeld door Tobey Maguire. De 'bad guy' is ook overtuigend. Lekkere actiefilm!
Marida
Het was weer genieten. Ik moet er wel bij vertellen dat ik bijna alle 'super hero' films mooi vind. Dus deze vond ik ook weer super. Leuk om het verhaal van Peter Parker eens vanuit een andere verhaallijn te zien. Ik wist niet eens dat er verschillende versies waren.
Voorbeeldje (PAS OP ***SPOILER!***): De oom van Peter komt niet om nadat Peter heeft deelgenomen aan een cagefight maar na een winkeloverval. En zo zijn er nog meer verschilletjes ten opzichte van de reeks Spider-Man met Tobey Maguire.
De actiescènes in de film zijn goed. Het verhaal wordt leuk neergezet door de acteurs. Ik kan niet wachten op deel 2. Maar die komt geloof ik pas in 2014.
Anoniem
Emma Stone, Rhys Ifans, Martin Sheen en Sally Field vormen de toch wel redelijke (tevens verrassende) cast voor deze film. Het feit dat Sally Field (ook wel bekend als 'de immer-verdrietig-huilende-lijdende-vrouw-zus-moeder-echtgenote-tante') meedoet aan deze Amazing Spider-Man had de onvermijdelijke drama eigenlijk al doen vermoeden. De makers hadden dit deel wat mij betreft dan ook beter 'The Dramatic Spider-Man' kunnen noemen. Met een overdosis aan 'Twilight'-romantiek zal deze über-zoete versie van spinnemans dan ook wel niet lang op een vervolg hoeven wachten (of een serie). De (véél te weinige) actiescènes zijn verder wel in orde. Evenals de visual/special effects. De scene waarin zelfs Stan Lee even voorbijkomt, was voor mij dan toch wel het hoogtepunt van deze film. Tegenvallertje deze Spidey. (NB: als Peter Parker het als superheld toch niet zou redden, wacht hem gelukkig wel nog een veelbelovende modecarrière in het werken met spandex outfits)
Anoniem
Helemaal oneens met de review van de dame hieronder. Acteerprestaties zijn niet best. Verhaallijn minder. Het blijft voor mij een jeugdsentiment, maar deze hadden ze voor mij mogen laten zitten. Het is het misschien waard om even naar te kijken, maar als je de delen hiervoor hebt gezien gaat het zeker tegenvallen.
Anoniem
Deze film is beter dan de drie vorige. Veel betere gevechten en actiescènes. We hebben ervan genoten. Voor zowel ouders, kids en kleinkinderen. EEN AAN RADER VOOR JONG EN OUD. Gewoon huren en genieten.
Bianca
The Amazing Spider-man is naar mijn mening een betere dan die drie voorgaande films. In die andere vond ik namelijk te veel drama de overhand nemen op de film. In deze valt dat nog wel mee.
En hoewel deze film ook weer bij het begin begint is het zeker wel spannend om deze film te kijken.
Er komen namelijk andere tegenstanders in voor. Zoals de hagedisman die je vroeger wel in de serie had. Ik vroeg me bij die andere altijd al af waar die gebleven was.
En de acteur vind ik ook veel prettiger dan die van de andere films.
Dus, kort gezegd: als je de andere goed vindt moet je deze zeker kijken.
loading