Im Labyrinth des Schweigens (2014) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Im Labyrinth des Schweigens is gebaseerd op de voor velen onbekende naoorlogse geschiedenis van het...
Im Labyrinth des Schweigens

Im Labyrinth des Schweigens

Drama
Taal: Duits Jaar: 2014 Duur: 1 u 58 min

Im Labyrinth des Schweigens is gebaseerd op de voor velen onbekende naoorlogse geschiedenis van het onderzoek dat leidde tot het Auschwitz-proces in Frankfurt, dat plaatsvond tussen 1963 en 1965. Duitsland werd hiermee het eerste land dat zelf haar oorlogscriminelen vervolgde voor hun misdaden. Johann Radman, een jonge ambitieuze advocaat, ontdekt via een tip van een journalist dat bepaalde overheidsdiensten en instituten samenzweren om de nazimisdaden in de doofpot te houden. Johanns vastberadenheid om dit tot de bodem uit te zoeken maakt dat procureur-generaal Fritz Bauer hem aanwijst om de leiding van het onderzoek naar deze praktijken op zich te nemen.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Im Labyrinth des Schweigens aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Vicky
Johann Radman gaat erg in zijn werk op om de SS'ers die in Auschwitz heel wat onmenselijkheden op hun geweten hebben te kunnen laten berechten.Niet iedereen is gediend van zijn vastberadenheid en niet alles verloopt zo feilloos als hij zelf bij aanvang dacht. Wat onmogelijk lijkt doet hij , maar de verhalen van de slachtoffers die het overleefden beginnen langzaam maar zeker ook zijn ziel binnen te sluipen. Slaagt hij erin alle gruwelverhalen te absorberen ? Slaagt hij er uiteindelijk ook in de " bad guys " te laten berechten ? Prachtige film met krachtige acteurs ! mooie 10 voor deze !!
loading