Ex Machina (2014) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Ex Machina laat een tijd zien in de niet al te verre toekomst waarin kunstmatige intelligentie echt tot leven komt. In...
Ex Machina

Ex Machina

Drama Sciencefiction
Taal: Engels Jaar: 2014 Duur: 1 u 43 min

Ex Machina laat een tijd zien in de niet al te verre toekomst waarin kunstmatige intelligentie echt tot leven komt. In het huis in de bergen van een begaafde internet miljardair doet een jonge man mee aan een experiment; het testen van kunstmatige intelligentie in het lichaam van een schitterende robot-vrouw. Het experiment wordt een psychologisch gevecht, een driehoeksverhouding, waarin loyaliteit wordt verscheurd tussen man en machine.

Geavanceerde CGI Psychologische spanning Kunstmatige intelligentie High-tech Afgelegen laboratorium

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Log dan in met je meJane account om de film wel te kunnen bekijken.
NL 5.1 16:9
Louis
zeer interessante SF en thema over AI. Wat is het en hoe zit het met de puur menselijke (emotionele en irrationaliteit) kant bij AI. Als AI kan hebben we het dan als mens nog in de hand... Oscar Isaac (als Nathan) en de prachtige Alicia Vikander (als AVA)zetten hun rol prima neer. Persoonlijk kreeg ik minder connectie met Domhnall Gleeson als Caleb Smith. Zeer gepolijst gefilmd en wat een mooie natuur.

Deze film komt ook voor in:

Reviews

Tim
De film gaat over de artificiële intelligentie of kortweg a.i. genoemd.
Het gaat niet alleen over hoe een a.i. zou reageren of functioneren, maar ook of de mensheid er klaar voor is.
De reactie op de a.i. van de testpersoon word uitvoerig getest.
De film zelf komt wat traag op gang, maar er zit wel degelijk een verhaallijn in.
De acteurs hebben de rollen mooi gespeeld, maar het verloop van de film had ik mij persoonlijk toch iets anders voorgesteld.
Voor wie van science fiction houd is dit vast een aanrader.
En tot slot misschien niet onbelangrijk, mooie "natuur" komt er ook in voor :D
Maarten
De special effects zijn fantastisch maar het verhaal komt maar langzaam op gang.

Voor wie van Science Fiction houdt.
Geert
Heel speciale SF film, die eerder het psycholgische aspect van AI bekijkt. Zijn wij als mens klaar voor AI, zowel in omgang als in opleiding, in controle houden, in weten waar we eigenlijk mee bezig zijn? De opzet was dat een mens de AI test, maar naarmate de film vordert zie je dat het de AI is die de mens test en dan slaat paniek en onvermogen toe. Goed geacteerd, zeker de AI wordt heel sterk neergezet. Serene en indringende sfeer in een pracht omgeving. Het verhaal kent een sterk start, mr verwatert dan een beetje, blijf toch een beetje op mn honger zitten..
Gerard
Slome film, weinig actie. Eigenlijk te weinig film om 50 woorden aan te besteden. Keiharde flits om een foto te maken. In een sf-film een flits gebruiken op klaarlichte dag? Met nog een hard geluid ook. Zo is de hele film door een btj ongemakkelijk buiten de realiteit. Een vrouwelijke butler in een minirokje op hoge hakken? Ach. Lekker kijken voor het slapen gaan en vooral niet te veel nadenken. Moe wordt je er wel van. ;)
loading