Pride (2014) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Het is zomer 1984 - Margaret Thatcher is aan de macht en de Britse mijnwerkersbond staakt. Tijdens de Gay Pride in Londen...
Pride

Pride

Komedie Drama
Taal: Engels Jaar: 2014 Duur: 1 u 55 min

Het is zomer 1984 - Margaret Thatcher is aan de macht en de Britse mijnwerkersbond staakt. Tijdens de Gay Pride in Londen besluit een groep homoseksuele en lesbische activisten geld op te halen om de families van stakende mijnwerkers te ondersteunen. Maar ze stuiten op een probleem: de bond lijkt niet open te staan voor hun steun. De actievoerders laten zich echter niet uit het veld slaan. Ze besluiten de bond te negeren en de mijnwerkers direct te benaderen. Ze ontdekken een mijnwerkersdorp in de binnenlanden van Wales en trekken eropuit in een klein busje om hun donatie persoonlijk te overhandigen. Een buitengewoon verhaal over twee totaal verschillende gemeenschappen die zich verenigen voor een gezamenlijk doel.

Solidariteit Hartverwarmend Komisch-drama Activisme Gay Pride Jaren '80 Wales

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of BelgiŽ? Log dan in met je meJane account om de film wel te kunnen bekijken.
NL Stereo 16:9
Katleen
Ik ga akkoord met Alexander. Superfilm! Op een iets ludiekere wijze dan gewoonlijk een confrontatie met discriminatie, minderheidsgroepen, bekrompen zielen, maar ook een film over grote harten,persoonlijke overwinningen en menslievendheid. Ook volgens mij een aanrader! Ik geef een 9!

Deze film komt ook voor in:

Reviews

Alexander
'Pride' is een Engelse speelfilm geregisseerd door Matthew Warchus. Deze film heeft verscheidene prijzen gewonnen. Het waargebeurde verhaal over o.a. menselijkheid, discriminatie, trots en solidariteit wordt dan ook uitstekend verteld en boeit van bij het begin. Alles wordt erg realistisch en bijzonder sfeervol in beeld gebracht. Er wordt zeer overtuigend geacteerd en dit door de hele cast. Deze prent slaagt erin zowel grappig, ontroerend als hoopgevend te zijn. Dit is mijn inziens een aanrader van formaat.
loading