Wilde (1997) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Wilde portretteert het leven van de beroemde toneel- en romanschrijver Oscar Wilde. Wilde was gelukkig getrouwd en had 2...
Wilde

Wilde

Drama
Taal: Engels Jaar: 1997 Duur: 1 u 52 min

Wilde portretteert het leven van de beroemde toneel- en romanschrijver Oscar Wilde. Wilde was gelukkig getrouwd en had 2 zonen. maar op 36 jarige leeftijd ontdekt hij dat zijn seksuele voorkeur toch meer naar mannen uitgaat. Zijn grote liefde, Lord Alfred Douglas, alias Bosie, heeft een gewelddadige vader die Wilde publiekelijk beschuldigt van pervers gedrag. Dit leidt tot de beroemde Wilde processen en hij wordt veroordeeld tot 2 jaar dwangarbeid. Hierna probeert Oscar Wilde toch weer met zijn gezin een gelukkig bestaan op te bouwen, maar hij kan zijn Bosie niet vergeten. De consequenties zijn desastreus als de geliefden zich met elkaar herenigen.

Historisch biografisch Levensreflectie Homoseksualiteit Donkere gevangenis Victoriaans tijdperk Gevangenisleven

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Neem dan contact met ons op via het contactformulier zodat we je verder kunnen helpen.
NL Stereo 16:9

Reviews

Er zijn bij deze film nog geen reviews geschreven.

loading