Saving Mr. Banks (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Al twintig jaar lang probeert Walt Disney de rechten te vergaren van het boek 'Mary Poppins' om het in...
Saving Mr. Banks

Saving Mr. Banks

Drama Komedie
7.85 Taal:Engels Jaar:2013 Duur:2 u

Al twintig jaar lang probeert Walt Disney de rechten te vergaren van het boek 'Mary Poppins' om het in een film te kunnen adapteren. De auteur, P.L. Travers, weigert echter de rechten verkopen omdat ze bang is dat haar geliefde creatie compleet verscheurd zal worden door het Hollywoodsysteem. Als P.L. eenmaal in geldnood terecht komt door tegenvallende verkoopcijfers van haar boek, besluit ze Walt's aanbod in overweging te nemen.

Huurprijs: €2,99 of 6 Moviepoints     Huurperiode: 2 dagen
NL 5.1 16:9

Deze film komt ook voor in

Reviews (4)

7.85/10.0
7
NatanaŽl
07-06-2014
Deze film laat een heel andere kant zien van Disney. Niet de verhalen zelf, maar het verhaal achter het verhaal. Het vertelt hoe de film van Marry Poppins tot stand is gekomen. Aan de hand van voorstukjes en omdat Disney zelf altijd wel een vrolijke inslag heeft, was deze film heel anders dan verwacht. Het laat aan de ene kant de wrede realiteit zien waardoor deze film veel emotioneler en zieliger is dan verwacht. Aan de andere kant laat de film zien hoe iemands liefde iemand tot bepaalde beslissingen brengt. Uiteindelijk heeft het besluit om het maar los te laten en niet te proberen alles onder controle te houden geleid tot een prachtige film die op een vrolijke manier de herinnering levend houdt aan een vader die veel heeft betekend voor zijn dochter.
9
Anoniem
20-05-2014
Een mooie ontroerende film. Echt geweldig
9
Anoniem
18-05-2014
Fantastische film. Dat dit verfilmde 'kijkje in de keuken van Disney' eveneens een Disney-productie is, stemt sceptisch (de studio is immers niet vies van schaamteloze zelfpromotie), maar het resultaat blijkt verrassend fris en scherp.

Het verhaal zit erg goed in elkaar, Tom Hanks speelt de rol van Walt Disney overtuigend, maar ook Emma Thompson, gecast voor de rol van P.L. Travers (auteur van de Mary Poppins boeken), is steengoed. De film lijkt aan het begin een luchtige, humoristische film met weinig diepgang, maar niets is minder waar.

Het is een mooie diepgaande film over de jeugd van Travers. Deze film is, behalve leuk en grappig aan het begin, ook ontroerend. Leuk dat er nog originele audio fragmenten in zitten van Travers. Absolute aanrader! Deze film krijgt van mij een 9!
8
Anoniem
17-05-2014
Een hele mooie ontroerende film. Ik heb er echt van genoten. Het geeft een hele andere inkijk op het verhaal achter Mary Poppins.
loading