Living (2022) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Londen, 1953. Bill Nighy schittert als de ware Britse 'gentleman' Mr. Williams, een rechtlijnige maar eenzame...
Living

Living

Drama
Taal: Engels Jaar: 2022 Duur: 1 u 37 min

Londen, 1953. Bill Nighy schittert als de ware Britse 'gentleman' Mr. Williams, een rechtlijnige maar eenzame kantoorklerk. Hij rouwt al enige tijd om zijn overleden echtgenote, heeft geen contact meer met zijn zoon en laat het leven aan hem voorbijrazen. Wanneer hij te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, herontdekt hij zijn levenskracht en gaat op zoek naar een manier om de wereld iets mooier achter te laten.

Hoop Levenslust Grauwe setting Naoorlogs Londen 1953

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Neem dan contact met ons op via het contactformulier zodat we je verder kunnen helpen.
NL 5.1 16:9
Eva
Britse bolhoeden, forenzen, London 1950's. Je wordt direct gegrepen door de verstilde British upper lip sfeer. Mr. Williams (Bill Nighy) leeft een leven in melancholische regelmaat, schijnbaar onbewogen. Een verstild wanhopige weduwnaar in een eenzaam bestaan met herhaling en kleurloos kantoorwerk...

Hij gooit het roer om als hij ontdekt dat hij nog maar kort te leven heeft. Met de prachtige levenslustige oud-collega Margaret (Aimee Lou Wood) gaat hij op zoek naar dingen die hij gemist heeft. Wat heeft echt betekenis? Williams wil iets moois achterlaten voor de volgende generatie.

Geruisloos aangrijpend, berustend bitter, in stilte huilend maar zoekend naar een stukje geluk.
Nobelprijswinnar Kazuo Ishiguro herschreef Akira Kurosawa's Ikiru (1952) en Zuid-Afrikaanse regisseur Oliver Hermanus maakt er een kleine Britse parel van. Mooie cinematografie, prachtige kleuren en lijnenspel en Nighy (herken je hem ook nog uit Love Actually?) speelt zijn beste rol tot nu!

Wat begint met een traan, eindigt met ook een lach. 'Bill Nighy knocks it out of the park'.

Deze moet je zien! Geniet van 'n prachtig drama.

Deze film komt ook voor in:

loading