Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (2001) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Amélie is op zoek naar liefde en de zin van het bestaan. Ze is een serveerster in het centrum...
Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain

Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain

Komedie Romantiek Romantische Komedie
Taal: Frans Jaar: 2001 Duur: 1 u 56 min

Amélie is op zoek naar liefde en de zin van het bestaan. Ze is een serveerster in het centrum van Montmartre, waar ze contact heeft met haar buren en klanten, alsmede met een mysterieuze foto-verzamelaar. Langzaam realiseert Amélie zich dat de weg naar geluk zich niet vanzelf zal openbaren, maar dat ze hier initiatief voor zal moeten tonen. Zij treft haar geluk door zich in te spannen voor het geluk van anderen.

Cinematografie Dromerig Sprookjesachtig Verbeelding Kleurrijk Jaren 90 Montmartre

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Log dan in met je meJane account om de film wel te kunnen bekijken.
NL 5.1 16:9
Anoniem
Een prachtig portret van Amelie zoals alleen Franse regisseurs en acteurs dat kunnen neerzetten. Chapeau.

Reviews

Eva
Time for the 20th Anniversary. Waan je in Parijs met de wereldberoemde Amélie!

Cinéma de la plage, 75th Festival de Cannes. De premiere van de vernieuwde, gedigitaliseerde versie van Le fabuleux destin d'Amélie Poulain. 20 jaar geleden was 'Amélie' een fenomeen en de best bezochte Franse film aller tijden.

Voor als je het verhaal nog niet kent... de 23-jarige Amélie (meesterlijk vertolkt door Audrey Tautou) werkt in een cafeetje in Montmartre, Parijs. Gelukkig maar ook eenzaam. Ze besluit anderen te gaan helpen op haar eigen unieke manier. Mensen gelukkig maken, maar vindt ze zelf ook geluk en liefde?

Het geheim van Amélie. Regisseur Jean-Pierre Jeunet ziet het in Audrey Tautou's natuurlijke acteertalent, de heerlijke eigenzinnige humor en het actueel blijvende thema van onzelfzuchtigheid. En om nog meer in de Franse romantische stemming te komen... draai de iconische soundtrack van Yann Tiersen helemaal grijs!
loading