Life of Pi (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Life of Pi vertelt het ongelooflijke verhaal van Piscine Patel, een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een...
Life of Pi

Life of Pi

Avontuur Drama
Taal: Engels Jaar: 2012 Duur: 2 u 2 min

Life of Pi vertelt het ongelooflijke verhaal van Piscine Patel, een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been, een orang-oetang en een tijger van 200 kilo...

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Life of Pi aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Een prachtige film...

Reviews

Anoniem
Goede film, mooi gemaakt en een goed verhaal
Anoniem
Wij vonden dit een erg goede film. Het duurt vrij lang voordat je door hebt dat je niet te maken hebt met de werkelijke gebeurtenissen, maar dat het beeltenissen zijn die de hoofdpersoon heeft gecreëerd om de werkelijke gebeurtenissen draaglijk te maken. De grafische effecten zijn ontzettend knap gemaakt en als je gewoon lekker in de film zit, heb je nauwelijks door dat er soms sprake is van computer gegenereerde beelden.
Anoniem
Goed
Anoniem
Ik vond het een prachtige film. De special effects zijn echt geweldig! Ondanks dat de film grotendeels op 1 plek afspeelt, heeft het mij toch geboeid tot het eind! Ik heb veel verschillende verhalen over de film gehoord en gelezen, maar heb zeker geen spijt dat ik deze heb gehuurd. Deze film zet je echt aan het denken. Zeker een aanrader om een keer gezien te hebben.
Anoniem
Het is een film die iedereen zeker gezien moet hebben. Hij hoort bij één van je klassiekers!
Sommige scènes zijn erg aangrijpend... Een echte aanrader! Ik geef de film een welverdiende 6. Zoals je op de foto al kan zien, een tijger in en roeibootje is niet echt realistisch. Ma bon. Zulke films zijn er natuurlijk ook hè.
Anoniem
Ik vind het echt knap om zolang te overleven op het water
Anoniem
Mooi
Anoniem
Life of Pi is een prachtige, betoverende film, maar geniaal is hij niet. Daarvoor heeft het te weinig om het lijf. Het verhaal is prachtig, maar de film komt jammer genoeg heel langzaam op gang. Het einde vond ik ook niet erg bevredigend, ik had dit zelf anders gedaan.
Kijk hem zelf, want dat is hij zeker waard! Prachtige kleuren, vooral als er gefilmd wordt op zee, goed acteerspel, en de dieren zijn prachtig. Ik heb geen idee welke echt en nep zijn. Kortom, mooie film.
Anoniem
Zeer mooie film met een goed verhaal
Diana
Prachtige beelden, erg mooi en wijs verhaal. Veel symbolen. Een pracht film. Boeiend tot op het einde Een van de mooiste films van de laatste tijd.
jaap
Deze film heb ik een tijdje geleden gezien. Er wordt een erg mooi verhaal verteld waarin je met de hoofdpersoon meeleeft en meegaat met zijn gedachtegang. Jammer genoeg vond ik de film over de helft wat langdradig worden. Ook het einde van de film vond ik niet zo. Alles bij elkaar opgeteld geef ik de film een 7. Alleen kijken indien je geen actie verwacht.
Anoniem
Ongelofelijk hoe zo'n ongelofelijk verhaal ongelofelijk echt kan overkomen:) Mooie beelden van Richard Parker, een gewelddadige tijger die zich op een reddingsbootje weet te beheersen om niet zijn laatste reisgezel op te peuzelen. Mooie film, rijke fantasie. The making-of van deze film is vast en zeker ook de moeite waard!
Willeke
Ik had het boek gelezen, en ik vond het zo verbijsterend knap dat Yann Martel me kon laten geloven dat een jongen en een tijger in een sloep samen een scheepsramp overleefden, dat ik me voorgenomen had om de film niet te kijken. Maar uiteindelijk ben ik toch gezwicht en daar heb ik geen spijt van. In de film kwam ik iets minder los van de gedachte 'dit kan helemaal niet' dan in het boek, maar het is knap gedaan en prachtig verfilmd. Technisch zit de film heel goed in elkaar, met name de jonge Pi speelt voortreffelijk en weet de aandacht goed vast te houden. Geen spijt dat ik de film toch gekeken heb.
David
Leuke film. Met de nodige wisselingen tussen animaties en echte beelden is het goed in elkaar gestoken. De leeftijdsaanbeveling ligt op 12 jaar, kan best voor kleinere kinderen, mits niet bang aangelegd. Origineel slot. Is dus een aanbeveling waard. Zeker de beelden van nachtelijke shots zijn erg leuk en tot de verbeelding sprekend. De stokstaartjes zijn een komisch intermezzo, hoewel de film dat eigenlijk niet nodig heeft. Krijgt van mij alles bij elkaar een dikke zeven.
Judith
Na verschillende meningen over de film gehoord te hebben, vond ik het toch eens tijd zelf te gaan kijken. Qua verhaallijn ging ik er heel blanco in, ik had nog niet veel gelezen over het script, dus liet me flink verrassen. Ik was al heel snel gegrepen door het verhaal, het was verrassend. Ik irriteerde me wel aan de 'journalist', wie Piscine interviewde. Ik vond hem slecht acteren. Verder vond ik het verhaal heel intrigerend. Het heeft me nog lang doen nadenken over de film. De special effects hebben ook zeer veel indruk op mij gemaakt. Prachtig hoe realistisch alles is weergegeven en prachtig hoe er met kleuren en vormen gespeeld is. Zeker het kijken waard!
Anoniem
Het is natuurlijk een bizar script. Een jongen op een reddingssloep met een Bengaalse tijger, een hyena, een zebra en een orang-oetan.
In eerste instantie dacht ik 'daar gaat mijn 5 euro', maar toen ik verder in het verhaal kwam heb ik niet meer aan die centen gedacht. Het was de volle mep waard. Het idee achter 'je kan geen vriendschap opbouwen met een wild dier' wordt in deze film zeker bevestigd.
Wij als mens zijnde beschouwen wilde dieren vaak als huisdieren. We willen in ieder geval dat die poes van 200 kilo ook ons aardig vindt. Forget it! Aan het einde van de film zit een flinke breinkronkel waar ik zeker 2 dagen over heb nagedacht. Kies ik nou voor het religieuze verhaal of toch voor het bizarre verhaal?
Wat ik alleen niet snap zijn de kleuren/lichten die in de film gebruikt worden. Dit heeft totaal geen toegevoegde waarde naar mijn zin. Verder een prima film.
Remy
Wij geven de film een 9 omdat de geit somehow door het hek teleporteerde toen de tijger hem ging pakken. Verder is de film super awesome!
Ina
Wat een ongelooflijke film! Supermooi verhaal dat je meerdere keren in de film heel diep raakt. Erg goed geacteerd en hele mooie special effects, betoverend. Zit van A tot Z perfect in elkaar, heel mooie opbouw en geen moment saai. Inspirerend, een aanrader, absoluut een dikke 9!!
Ursula
Had geen hoge verwachtingen van deze film. Maar wauw, heel mooi gedaan. Echt verrassend. Een echte aanrader.
Anoniem
Als je de trailer bekijkt, lijkt het alsof de film erg serieus is, maar dat is niet het geval. De droge humor is juist heel aantrekkelijk. Ontzettend leuk gefilmd en wat ik nog bijzonderder vind, is dat er in deze film NIETS te vinden is dat vulgair of seksistisch is. En er wordt niet één keer gevloekt. Heel bijzonder voor 2013.
Raymond
Wat eigenlijk een simpel verhaal is, hebben ze toch zo ontzettend mooi verfilmd. Heb er best wel spijt van dat ik deze film niet in de bioscoop heb gekeken. De 3D effecten zouden mij toch meer raken denk ik. Goed gespeeld ook door Suraj Sharma. Hij kwam geloofwaardig over. Maar vooral belangrijk voor me: niet irritant, zoals sommige grote jonge acteurs.
Anoniem
Heel leuk, tot het einde zelfs. Had veel verwachtingen, hoge verwachtingen, en op zich wel prima vermaakt. Sommige stukjes, vooral in het begin, vond ik niet heel erg vermakelijk, maar daarna werd het wel leuker. Zou hem wel aanraden, omdat het verhaal zelf best wel sterk is, en er ook echt een verhaal in zit. Mooie vriendschap! Moest het einde wel even 2 keer kijken, voordat ik het echt begreep.
car
Lang heb ik naar deze film uitgekeken. En ik heb genoten van de special effects en het verhaal dat verteld wordt. Boeiend tot het eind.
Anoniem
Heel erg mooie en indrukwekkende film. Mooie special effects en een aangrijpend verhaal met ook veel grappige momenten. De acteurs, cultuur en de plekken waar de film is opgenomen, maakten het tot een mooie film. De verhaallijn is goed bedacht en uitgewerkt, met een verrassend eind! Zeker een aanrader om ook met het hele gezin te kijken.
Lucia
Mooie film. Ik was erg gegrepen door het boek, dus het verbaasde me dat de verfilming zo'n succes was, maar de film verbeeldt het intense verhaal inderdaad prachtig! Het enige waar ik spijt van heb is dat ik hem destijds in 3D heb gemist, maar gelukkig greep het me ook digitaal bij de kladden.
Ilana
Wij hebben van deze film genoten! Wat een mooi verhaal en super special effects. Hadden veel goeds gehoord over deze film en het viel ook absoluut niet tegen. Suraj Sharma speelt goed zijn rol als Pi Patel, evenals de anderen. Een prachtig verhaal en laat je nadenken over de manieren van overleven.
Carien
Geweldige film, prachtig verhaal, fantastisch. Met een mooie glans van de Indiase cultuur, kleurrijk, soms ongeloofwaardig en vol fantasie. Uiteraard met een achtergrond van deels praktische wijsheid, deels zeer onpraktische kennis en speelse humor.
Maakt het uit hoe mensen het leven ervaren? Een overlevingstocht met saaie pijnlijke feiten en strijd en verdriet of een groot avontuur vol spanning en uitdaging verlies en winst?
Life of Pi laat ons door de glans van de Indiase cultuur (gezien door Westerse ogen) dat ieder (levens)verhaal beleefd kan worden als een bijzondere avonturenfilm!
Leo
Omdat deze film door de Nederlandse inbreng regelmatig in de media verscheen heb ik deze film toch maar gekeken. Normaal ben ik niet zo een liefhebber van films met veel special effects maar dit een mooi werk van Erik de Boer de Nederlandse Animation Director van Life of Pi.
Afgezien van mijn persoonlijke voorkeur. Ik vind het een bijzonder verhaal, erg mooi verfilmd. Heb ervan genoten.
Miguel
Ik heb de film helaas niet geheel tot het eind af kunnen kijken door omstandigheden, en ja je kunt hem maar 48 uur bekijken. Wat ik heb gezien, ongeveer 80% was zeer zeker erg de moeite waard. In het begin dacht ik wat is dit, dit wordt een saaie film, kwam er niet goed in, maar vanaf de scheepsramp werd het echt een hele goede, vermakelijke film met hele erge mooie special effects op zee. Deze film is absoluut boven gemiddeld, zouden er heel wat meer van gemaakt mogen worden. Kan hem absoluut aanraden!
Janke
Ongelooflijk verhaal... je blijft een beetje vertwijfelend achter, maar ik kan wel uit de voeten met het moeten kiezen voor het verhaal wat mijn voorkeur is. 'Zo is het met geloof in God ook'. Wat een prachtige waarheid. Als je de film nog niet hebt gezien begrijp je hier misschien niets van. Je moet wel van diepgang, filosofie en spiritualiteit houden om deze film mooi te vinden. Ik vond hem prachtig. Naast een krachtig verhaal ook nog eens prachtig in beeld gebracht en goed geacteerd.
Mariska
Gezien alle goede en sterke verhalen verwachtte ik een superfilm... Nou dit valt tegen. Het is zeker een mooie film de special effects zijn goed. Het verhaal is echter eenlijnig en langdradig. Gezien het feit dat bijna de gehele film zich afspeelt op m.n. 1 locatie is het toch lastig om geboeid te blijven. Kortom een leuke zondagmiddagfilm.
Esther
Wat een schitterende film. Ik ben nooit zo gek op special effects maar dit is van een andere orde. Ik vond hem ook bijzonder ontroerend. Niet zomaar een mooi verhaal maar een met een diepere betekenis.
Pi is uitmuntend gespeeld door Suraj Sharma en Irrfan Khan.
Christel
Och, wat een mooie film was dat! Zou hem zo nog weer een keer willen kijken. Na het boek te hebben gelezen dacht ik dat het zou tegenvallen om er de film van te zien. Het was precies zo als in mijn verbeelding en mooier nog. Heel knap gedaan. Adembenemende beelden tot zelfs de aftiteling waarin stond: deze film heeft voor 10.400 mensen werk verschaft.
Anoniem
Deze film is echt geweldig ik ben blij dat ik hem heb kunnen huren voor zo een kleine prijs, maar dan wel met zo een mooi beeld.
Ik denk dat deze film ongeveer één van de beste is die ik ooit heb gezien. Ik heb ook fantastisch genoten van de speciale effecten,
Nogmaals deze film heeft een mooi sterk verhaal en zo een mooie band tussen Pi en de Bengaalse tijger. Echt, echt de €5 waard. Zeker huren hierbij meJane.com. Van harte bedankt meJane.com!
Anoniem
Supermooie film! Ik heb het boek vaak gelezen, en was heel benieuwd naar de film. De film laat sommige zaken toch anders naar voren komen dan het boek, wat wel wat toevoegt vind ik. Ik vond de special effects mooi, heel geloofwaardig, voor zover dat kan met een tijger in een reddingssloep....
Anoniem
Een prachtige film!! Vergeet even het verschil tussen fantasie en werkelijkheid en laat je meeslepen door de meest fantastische beelden en het mooie verhaal o.a tussen geloof, mens en dier. Een heel ander soort genre dan we gewend zijn en daarom zeker de moeite waard om te bekijken. Deze film krijgt van mij daarom het cijfer 10!!
Anoniem
Enorm genoten van het boek. Dan geeft een verfilming bekijken altijd een dubbel gevoel.
Om kort te zijn, ik had deze film niet hoeven zien.
Prachtig acteerwerk, dat moet gezegd.
De animaties zijn bij vlagen verbluffend maar soms ook over de top. Ongetwijfeld een mooie film voor als je het boek niet gelezen hebt. De filmbeelden halen het echter niet bij de beelden die het boek oproept.
Fedor
Had meer verwacht. Wel erg mooi gemaakt maar het verhaal is wat dunnetjes.
Anoniem
Fascinerende film. Bij wijlen duren de scènes op de zee wel wat lang, maar dat wordt goedgemaakt door de prachtige beelden. De film bevat mooie wijsheden.
Anoniem
Zéér mooi gemaakt!!! Echter, persoonlijk vond ik het verhaal niet bevredigend genoeg; het is alsof je meer verwacht in de ontknoping. Daarnaast vond ik de realisatie van Pi's mogelijke dood op het eiland onredelijk.
Alexander




"Life Of Pi" is een indrukwekkende Amerikaans-Taiwanese coproductie, waarvan het interessante verhaal gebaseerd is op een boek van Yann Martel. De verfilming door Ang Lee (bekend van o.a. "Brokeback Mountain") is een megaproductie geworden met een kostprijs van circa 120 miljoen dollar. Deze visueel verbluffende prent is bijzonder sfeervol en kleurrijk, stemt tot nadenken, ziet er exotisch uit en is bijzonder avontuurlijk. Je verveelt je als kijker geen seconde. Dit komt door de schitterende vertolking van hoofdrolspeler Suraj Sharma, een jonge Indiase acteur waar we waarschijnlijk nog veel gaan over horen. Maar dit is evenzeer te wijten aan de bijzonder geslaagde speciale effecten. Aanrader van formaat!
Joyce




Al veel gehoord over deze film, dus ik had enorme verwachtingen. Toch ergens had ik een ander beeld in mijn hoofd, maar de film is zeker een aanrader. Het vertelt een mooi verhaal en is leuk in elkaar gezet. Het inleidende gedeelte van een verhaal vertellen aan een schrijver heeft alleen wat mij betreft niet direct meerwaarde, verder vind ik de clou van het verhaal heel mooi en heb ik een traantje weggepinkt.
loading