The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. De eerste in een trilogie van films gebaseerd op het legendarische meesterwerk The Hobbit van...
The Hobbit: An Unexpected Journey

The Hobbit: An Unexpected Journey

Avontuur Fantasy
Taal: Engels Jaar: 2012 Duur: 2 u 43 min

De eerste in een trilogie van films gebaseerd op het legendarische meesterwerk The Hobbit van J.R.R. Tolkien, The Hobbit: An Unexpected Journey volgt het hoofdpersonage Bilbo Balins - samen met de tovenaar Gandalf de Grijze en 13 dwergen, geleid door Thorin Eikenschild - in een epische queeste om het verloren dwergkoninkrijk Erebor terug te winnen van de vreselijke draak Smaug. Hun zoektocht voert ze door woeste landschappen, door verraderlijk terrein dat wemelt van Aardmannen, Orks en dodelijke Wargen, alsook een mysterieus en sinister wezen dat luistert naar de naam Necromancer.

Avontuurlijk Episch Fantasiewereld Speciale effecten Midden-aarde

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Log dan in met je meJane account om de film wel te kunnen bekijken.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Een erg goede film. Ik heb me uitstekend vermaakt.
Wel is het een ander soort film dan Lord of the Rings. Niet verwachten dat hij lijkt op Lord of the Rings.

Deze film komt ook voor in:

Reviews

Pia
Een toffe film, zeer goed gemaakt. Je wilt hierna zeker de andere films bekijken.
Anoniem
Precies zoals ik verwacht had. Als je van Lord of the Rings genoten heb, is deze zeker de moeite waard om te kijken. Het open eind is in mijn ogen positief omdat er nog een deel komt.
Zeker een aanrader.
Anoniem
The Hobbit, een leuke film welke gebaseerd is op het boek The Hobbit van Tolkien. Uit het boek worden 3 films gemaakt hetgeen is te merken aan de uitvoerigheid qua vertellijn. Uiteindelijk vind Bilbo in het boek dan ook de ring (de ene) welke hij in the lord of the rings doorgeeft aan Frodo. De film gaat verder in de lijn van de lotr films, maar lijkt toch wat "donkerder", Wel zitten ook hier weer regelmatig humoristische scenes in en vond ik het gezang van de dwergen een leuk hoogtepunt in de film. In de film zitten een aantal leuke 3d effecten wat het kijken in 3d dan ook aan te raden maakt. Er zitten een aantal spannende scenes in de film en de gevreesde tegenstander is in deze film dan ook nog niet smaug maar een trol welke zeer weerzinwekkend is. Het einde kwam nogal abrupt, wat ik jammer maar ook begrijpelijk vond. Wel smaakt het naar meer en ik vermoed dan ook dat het meer een aftrap naar het echte werk zal zijn.
Anoniem
Geweldige film... Door open eind kan ik het niet afwachten om deel 2 te zien... Maar die ga ik in de bios kijken...
Pim
Superfilm, helemaal geweldig!!
Anoniem
Briljant gemaakte film van het boek de Hobbits, geschreven door J. Tolkien en uitgegeven in 1937! Als voorloper trilogie In de Ban van de Ring van dezelfde schrijver. Tolkien was professor in de Engelse taal en letterkunde in het Oxford van voor W.O.II. en kan worden beschouwd als de vader van het huidige fantasygenre. Als lezer of kijker hou je ervan of niet; er is geen tussenweg mogelijk. Zo ook met deze verfilming, waarin o.a. Elfen, Hobbits, Orcs enz. met elkaar in gevecht zijn op zoek naar avontuur, rust en vrede in hun diverse koninkrijken. Wat aardig is, dat het wezen Gollum, sluw en pathetisch, al in deze voorloper voorkomt als rasechte overlever.
Er valt nog veel meer te zeggen over deze film, die zeer kundig "real and unreal" door elkaar mixt tot een groot sprookje voor kinderen en ouderen vanaf ongeveer 12 jaar.
Een must see voor liefhebbers van fantasy; ik geef de film een 9 voor het uitstekende acteerwerk, de animatie van de fantasyfigures, het camerawerk en de regie.
Johnny
Lord of the Rings vond ik fantastisch, dus ik had hoge verwachtingen van the Hobbit. Ik werd zeker niet teleurgesteld! De film hebben we in 3D gekeken op een Samsung smart TV. De effecten zagen er goed uit. Het verhaal zelf komt langzaam op gang, maar dit zorgt ervoor dat je de verschillende karakters snel leert kennen. Absoluut een aanrader!
Anoniem
Geweldige film! Voor alle Tolkien-fans! Een aanrader!
Jurrien
Als grote fan van The Lord of the Rings, was ik enigszins sceptisch over deze volgende trilogie van deze regisseur. Gelukkig weet Peter Jackson wederom volop gebruik te maken van het mooie landschap. Blijft toch jammer van zo’n trilogie dat er niet echt sprake is van een afgerond verhaal en dat het nu weer even wachten is op het vervolg. Dit vervolg ga ik zeker zien want het verhaal is wederom erg mooi verteld en smaakt naar meer!
Tim
Ik vind het een mooie film. Het verhaal erachter is indrukwekkend. Het is echt een aanrader, alleen soms snap te ik hem niet. Misschien u wel. Ik denk zelf dat ik hem ga kopen, zodat ik hem zeker vaker kan zien.
Ik geef hem een voldoende, dus ik geef een acht.
Diana
Ik heb de film in HD gekeken, en ik moet zeggen: wat een mooie film met geweldige special effects. En mooie muziekfragmenten. Jammer dat mijn mijn nieuwe Samsung dat er een balk boven en beneden stond, maar misschien ligt dat aan mijn instelling.
Ik stond ook ff raar te kijken van het einde maar begreep het open einde in verband met het vervolg.

Echt een aanrader!!
Ronald
Deze film in 3D gehuurd, en zeer tevreden over de kwaliteit vd film! Helaas door mijn tv (Samsung) tijdens het afspelen niet de zwarte balken onder en boven kunnen wegkrijgen (schijnt op Philips tv wel te kunnen), het 3D effect bleef mooi! Film start rustig, gaandeweg zit je er helemaal in en mag de film nog veel langer duren, terwijl het al geen korte film is. Een aanrader dus! Het kan overigens geen kwaad (enige) Lord of the Rings kennis te hebben!
Anoniem
Superfilm, helemaal geweldig!!
Jennifer
De film is echt prachtig, ik had er geen grote verwachtingen van, ik baalde ervan dat de film ophield. Er komt dus nog een deel twee! Waar ik halsreikend naar uitkijk. Verder vind ik de special effects wederom grandioos! Dit is een film die je op groot scherm moet zien om helemaal in de film meegesleurd te worden, ik heb genoten.
Anoniem
Film die lekker wegkijkt met de bekende figuren van Lord of the Rings. Mooie special effects en een redelijk goed verhaal. The Hobbit weer in een lekker simpel karakter weggezet. Soms op zo een manier dat je je er aan kan ergeren. Helaas moeten we weer wachten op een vervolg en moet het allemaal weer uitgemolken worden. Toch weer kijken het volgende deel !
Carien
Erg goede film. Door het boek ben ik nooit gekomen maar ik was zeer verrast door de verfilming. Het boeide mij van het begin tot het eind. De start van de film vond ik geweldig! Het laat je meteen stevig in je stoel zitten, heel erg benieuwd naar wat volgt. Prachtige karakters en wezens wisselen af met spannende scènes. Mooie subtiele accenten en uiteraard toch een heel mooi verhaal, de film zal wel wat gekost hebben! Echt een aanrader!
Anoniem
Als je de trilogie Lord of the Rings prachtig vond, dan is dit zeker ook een aanrader. Het verhaal mag inmiddels bekend zijn. Wie heeft het boek van Tolkien immers niet gelezen? Peter Jackson heeft het opnieuw prachtig verfilmd. Schitterende decors en prachtige scènes. Natuurlijk is er ook voldoende actie en gevechten met Orks en Aardmannen. Kijkers van LOTR komen in deze film veel oude bekenden tegen. Maar de film is ook goed te kijken als je de trilogie nog niet gezien hebt.
Kris
Een onvergetelijke reis is het zeker, de ganse film zit je in spanning van het ene avontuur naar het andere te kijken. Dit verhaal speelt zich af nog voor de Lord of the Rings trilogie en toont al een groot deel van het gezelschap dat ook in de LOTR terug te zien is. Veel bekende gezichten dus en een even spannend verhaal als de LOTR. Het blijft uitkijken naar het vervolg van dit verhaal. Een film die je moet gezien hebben als je liefhebber bent van dit genre.
Ashna
Zeer goede film! Heel wat mooie beelden en kijkt lekker weg. Snap alleen de connectie met Lord Of The Rings nog niet helemaal. Misschien wordt dat wel duidelijker in de volgende delen. Jammer is dat je weer zo lang moet wachten op het vervolg. Is zeker de moeite waard moet ik zeggen. Mag wel wat meer mysterie bevatten naar mijn mening.
van mij krijgt ie een volle 8!
Magda
The Hobbit is een spannende en zeer fascinerende film, sta verbaasd over hoe ze de griezels hebben verzonnen. De film blijft boeiend en zou graag weten of er een vervolg is of komt. Wij hebben The Lord of de Rings ook gezien. Wij zijn dus echte fans.
Gr. M van de Water-Roctus
Wouter
Een film die je eigenlijk in de bioscoop had moeten zien voor de optimale beleving, maar zeker ook de moeite om thuis voor de buis te kijken! Ik raad deze film ten zeerste aan, goed verhaal met links naar de eerder verschenen Lord of the Rings-trilogie! Ik kijk nu al uit naar het volgende deel van de The Hobbit!
Anoniem
Tja, als je van Lord of the Rings houdt, dan ga je van The Hobbit ook genieten. Het verhaal is vergelijkend. In drie films bouwt het op naar een einde. Ook hier zijn special effects geweldig en komen als 'echt' over. Ik kijk uit naar de volgende aflevering. Ik vind het jammer dat ik deze heb gemist in de bioscoop. Deel 2 zal ik zeker daar bekijken.
Anoniem
Als je van Lord of the Rings houdt, dan ben je ook fan van deze film. Het is leuk om te zien hoe het was voordat de ring zijn opwachting maakte en het duistere de aarde stilaan opnieuw in haar greep krijgt. Hier en daar worden dingen verduidelijkt waar je in LOTR mee zat. Ook leuk is te zien hoe de ring in Bilbo's bezit komt en het verhaal eigenlijk start. Ook hier voel je dat het een voorbode is van een nog groter avontuur. Op naar het vervolg dus. Maar dit is zeker een film die voor jong en oud goed is om te zien. Het verhaal is mooi opgebouwd en laat je achter met veel vragen. Met name ook de special effects in deze film zijn erg sterk en goed uitgevoerd!!
Anoniem
Wat moet je hier over zeggen? Ik denk dat het al wel een jaar of 10 geleden is dat er een start werd gemaakt met de Lord of the Rings-trilogie, in mijn ogen een van de beste verfilmingen ooit gemaakt. An Unexpected Journey is het begin van een nieuwe trilogie en wederom is er vakwerk geleverd want de kwaliteit spat er aan alle kanten vanaf. In deze nieuwe trilogie krijg je te zien wat er heeft plaatsgevonden voor de gebeurtenissen van Lord of the Rings. Een dikke aanrader voor iedereen die de LOTR films goed vond en nu is het ongeduldig wachten op de volgende Hobbit-film.
Geert
Als je van Lord of the Rings houdt, dan ben je ook fan van deze film. Het is leuk om te zien hoe het was voordat de ring zijn opwachting maakte en het duistere de aarde stilaan opnieuw in haar greep krijgt. Hier en daar worden dingen verduidelijkt waar je in LOTR mee zat. Ook leuk is te zien hoe de ring in Bilbo's bezit komt en het verhaal eigenlijk start.
Ook hier voel je dat het een voorbode is van een nog groter avontuur. Op naar het vervolg dus....
Joyce
Een leuk verhaal met diverse special effects en prachtige karakters. De film heeft mede door veel media aandacht aan een enorm verwachtingsbeeld te voldoen, maar dit maken ze erg goed waar. Het verhaal is spannend en avontuurlijk, maar is wel een beetje voorspelbaar, vooral als je het boek ook gelezen hebt. Absoluut een aanrader, maar geen must-see film. Met andere woorden: leuk om de film te bekijken, maar je mist er niet superveel van als je 'm mist. Voor de fantasy-fanaten onder ons is 'ie absoluut heel aantrekkelijk.
Harry
Ja, toch wel weer heel leuk deze nieuwe Hobbit-film. Niet echt een heel nieuw verhaal, zelfde hoofdrolspelers, zelfde start van het avontuur met ook een Hobbit en ook dezelfde mede- en tegenstanders. Maar toch wel weer erg spannend en onderhoudend. Echt wel een heerlijke filmavond waard. Het is een sterk staaltje van make-up en computertechniek, maar super uitgevoerd en doorspekt met leuke humor. Het is het kijken waard.
Anoniem
Een meer dan vermakelijke film die de hoge verwachting moeiteloos lijkt na te komen. Leuke nieuwe karakters en een verhaal dat niet verveelt. In dit deel in ieder geval voldoende afwisseling, vlot verloop en spanning. Hopelijk kan dit in de volgende delen vastgehouden worden. Bijkomend voordeel is dat, ondanks het verhaal nog niet af is, het niet zo' n open eind is waarvan je met een grote vraag blijft zitten.
Anoniem
Het knappe van zowel Lord of the Rings als The Hobbit is dat de film het verhaal prima volgt. Dit in tegenstelling tot de Harry Potter-films die maar enkele verhaallijnen volgen. Heb je het boek gelezen, dan hoef je dus niet bang te zijn dat het tegenvalt. Een authentieke film, prachtige natuurgetrouwe omgeving, enerzijds spannend maar ook de nodige humor ontbreekt niet. Kortom, die gaan we nog wel een paar keer bekijken. En nu op naar deel 2 en deel 3!
Anna Elisabeth
Supermooie filmkwaliteit, wat het voor kijken een extra groot plezier is! de Orks zijn nog luguberder en de zweetdruppels gedetailleerder. De verhaallijn is duidelijk en ik ben benieuwd naar de volgende films. Mijn complimenten voor het acteerwerk! Ik raad deze film iedereen aan!
Anoniem
Na The Lord of the Rings-trilogie die in de bioscopen record na record brak en niet veel later werd bekroond met elf Oscars is het lastig om daar overheen te komen. Na negen jaar durft regisseur Peter Jackson het aan om weer terug te keren naar de avonturen in Midden-Aarde. An Unexpected Journey is het eerste deel uit een nieuwe trilogie naar J.R.R. Tolkiens The Hobbit. Visueel ziet het er allemaal vertrouwd uit. De acteurs zetten eveneens een goede vertolking neer. Ondanks dat deze film verder niks vernieuwends brengt, is het toch een zeer vermakelijke film. Ik verheug me dan ook al op het volgende deel.
Annemarieke
Als je van LOTR houdt, wil je deze graag zien!
Anoniem
Ik ben het eens met het verhaal van Shirley. Het open einde is bedoeld voor weer een vervolg. Zoals bij de trilogie van de Ring, die in deze film eigenlijk het begin weergeeft. Heb die 3 delen ook gezien, en vond ze geweldig ondanks dat het een lange zit is. De film is zeker een aanrader.
Shirley
Het dwergenrijk is veroverd door de draak Smaug, die niets liever dan goud heeft. De achterkleinzoon van de dwergenkoning besluit terug te halen wat van hem is; namelijk zijn koninkrijk en een huis voor de dwergen. Hierbij hebben ze de hulp van Gandalf de tovenaar en Bilbo. Onderweg naar het koninkrijk beleven ze allerlei avonturen en het laat zien dat moed niet altijd in de verpakking komt waarin we verwachten. Hele leuke film, alleen lijkt het einde op een half begin, alsof er een deel 2 komt en deze nog niet af is. Het einde is wel positief.
loading