Cafe de Flore (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. De film vertelt de epische liefdesverhalen van twee mensen. Antoine is gescheiden en een succesvolle DJ in het...
Cafe de Flore

Cafe de Flore

Drama Romantiek Arthouse
Taal: Frans Jaar: 2011 Duur: 1 u 56 min

De film vertelt de epische liefdesverhalen van twee mensen. Antoine is gescheiden en een succesvolle DJ in het huidige Montréal. Zijn leven lijkt perfect: hij heeft een bloeiende carrière, twee prachtige dochters, z'n partner Rose op wie hij smoorverliefd is. Maar perfectie bestaat niet: z'n ex-vrouw Carole lijdt onder hun recente scheiding en verliest langzaamaan haar grip op de realiteit. In haar dromen wordt ze achtervolgd door 2 personen: Jacqueline, een jonge vrouw, en Laurent, haar zoon die het Syndroom van Down heeft. Jacqueline en haar zoon wonen in het Parijs van de jaren '60. Jacqueline werd verlaten door haar man en heeft alles opgegeven om voor haar zoon te zorgen. Ze probeert hem een zo normaal mogelijk leven te geven. Wanneer Laurent op school echter een meisje met dezelfde handicap leert kennen, verandert de relatie tussen moeder en zoon voorgoed. Ondertussen probeert Carole het mysterie van Jacqueline en Laurent te ontrafelen.

Verhaalverweving Emotioneel rijk Liefde overwint Visuele contrasten Parijs jaren '60

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Neem dan contact met ons op via het contactformulier zodat we je verder kunnen helpen.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Hele mooie film. Verhaallijn raak je soms een beetje kwijt maar op het einde valt alles op z'n plek. Prachtig plot. Muziek, beeldtaal en acteurs zijn gewoon goed! Deze film hoort zeker tot mijn favoriet!

Reviews

Andy
In het begin van deze film krijg je alvast een mooie omschrijving van twee personages, Antoine, de DJ, en Laurent, de gehandicapte jongen. Wie uiteindelijk het best gezegend is met die omschrijving moet je zelf maar uitmaken.
Vooral in de eerste helft van de film geraak je vast de verhaallijnen kwijt, of weet je ze niet te linken aan de betreffende personages. Gaandeweg, doorheen de beeldsferen en de onopvallend mooie soundtracks, lijk je alles te kunnen lijmen.
Het einde van de film wordt misschien wel een beetje voorspelbaar, maar het is wellicht ook het mooist denkbare slot voor Café de Flore.
Niet een makkelijk te volgen film, maar toch wel een van "Mmmm, fijn dat ik die toch gezien heb".
loading