Ouistreham (2021) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. De befaamde auteur Marianne besluit een boek te schrijven over haar ervaringen en worstelingen omtrent werkonzekerheid....
Ouistreham

Ouistreham

Drama
6.90 Taal:Frans Jaar:2021 Duur:1 u 41 min

De befaamde auteur Marianne besluit een boek te schrijven over haar ervaringen en worstelingen omtrent werkonzekerheid. Ze neemt een baan aan als huishoudelijke hulp en ontdekt een leven waarin elke euro telt. Voor de samenleving is ze onzichtbaar, met lotgenoten schept ze evenwel een sterke band.

Huurprijs: €4,99 of 10 Moviepoints     Huurperiode: 2 dagen
NL 5.1 16:9

Deze film komt ook voor in

Reviews (1)

6.90/10.0
7
Sybren
06-01-2023
In Ouistreham (2021) reist beroemd schrijfster Marianne Winckler (Juliette Binoche) af naar Noord-Frankrijk om onderzoek te doen voor haar nieuwste boek. Over werk, werkloosheid en alle onzekerheid die daarmee gepaard gaat. Ze gaat incognito als schoonmaakster en infiltreert in een groep vrouwen en ziet de donkere realiteit van leven aan de onderkant van de maatschappij. Hoe meer ze bevriend raakt met haar "collega's", hoe meer ze worstelt met de vraag of ze haar ware identiteit moet prijsgeven. Een sociaal verhaal met prachtig acteerwerk.

Met liefde en lef geschreven door de Franse schrijver Emmannuel Carrera, gebaseerd op het nonfictie boek van journalist Florence Aubenas, Le Quai de Ouistreham. De film werpt een nauwgezette blik op sociale ongelijkheid in Noord-Frankrijk. Er is geen vrijkaart voor schone vakantieplaatjes van Caen waar ook de asielzoekers langs de snelweg richting de waterkade lopen. Het vrije cameragebruik en de scherpe montage maken de verhulde sociale ongelijkheid bij de kijker zichtbaar en invoelbaar.
loading