Chronicle (2012) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Nadat drie vrienden van de middelbare school in contact komen met een mysterieuze substantie, beschikken ze plotseling...
Chronicle

Chronicle

Thriller Actie Sciencefiction
Taal: Engels Jaar: 2012 Duur: 1 u 21 min

Nadat drie vrienden van de middelbare school in contact komen met een mysterieuze substantie, beschikken ze plotseling over superkrachten. Ze zijn dolblij met hun nieuwe krachten, maar de situatie loopt al snel uit de hand. Wanneer bij één van de vrienden de duistere kant naar boven komt, wordt hun vriendschap op de proef gesteld.

Grotontdekking Destructief gedrag Superkrachten Vliegscènes Seattle

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Log dan in met je meJane account om de film wel te kunnen bekijken.
NL 5.1 16:9
Amber
Na de slechte recensies over deze film, had ik niet zulke hoge verwachtingen. Maar jongens, wat een goeie film. Het zogenaamde hand-cam filming was helemaal niet storend of wiebelig gefilmd. Drie jongens die bij toeval superpowers krijgen, krijgen een innige band. Een van hen weet er niet mee om te gaan. Dit loopt uiteindelijk compleet uit de hand. Kosten nog moeite zijn gespaard en alles is uit de kast getrokken in deze film. Het mooie aan de film is dat van het begin af aan heel geloofwaardig de voortgang van hun ontwikkeling wordt neergezet. En ja, het is en blijft moeilijk om dingen die vliegen echt te laten lijken. Maar mooi en spannend is deze film zeker. Ik vond de wolven in de film The Grey waar iedereen zo enthousiast over is, veel slechter gemaakt dan de superpowers van deze jongens. Ga 'm absoluut kijken!

Deze film komt ook voor in:

Reviews

Natasja
Ik had meer van deze film verwacht. Normaal hou ik wel van fantasiefilms en zeker als het over krachten etc. gaat. Ik stoorde me aan de handmatige camera en vond het een zeer saaie film.
Ik heb mezelf moeten dwingen om de film helemaal af te kijken, het boeide me totaal niet. In ieder geval een zeer waardeloze film.
Jelle
Ik vond dit op zich wel een hele leuke film, alleen soms was het wel wat moeilijk te begrijpen waar het over ging. Ik vind fantasiefilms zelf erg leuk. Alleen moet je deze film niet gaan kijken met het idee dat je een fantasiefilm kijkt, maar het was het wel waard om deze film te kijken.
Anoniem
Gaap. Wat een saaie film was dit. Wonderbaarlijk dat ik hem heb afgekeken. Misschien bleef ik hopen op de actie of het thriller effect. Niet dus. Het enige science fiction-element aan deze film was dat ze ineens krachten hadden. De film is opzettelijk geschoten alsof iemand een homevideo maakt.
Dit had niet storend hoeven te zijn als de film zelf zijn verwachting had waargemaakt. Ik stoorde me niet aan de afwezigheid van filmmuziek. Dit is de enige reden dat ik de film een 1 geef.
Anoniem
Leuke verrassende film. Zelf hou ik niet van fantasiefilms, maar in deze film zit wel een goed verhaal.
Anoniem
Na de wisselende reviews was ik toch wel erg nieuwsgierig naar deze film. Conclusie; spijt dat ik hem heb gehuurd, zonde van mijn geld en tijd. Zelden kijk ik een film niet af, maar deze film kon mij absoluut niet boeien, na 3/4 uur zat ik me nog steeds te ergeren en besloot de film af te zetten. Wat mij betreft is deze film absoluut geen aanrader. Nog nooit heb ik zo'n laag cijfer gegeven, maar dit keer krijgt deze film toch echt het cijfer 2 van mij, kan er niets anders van maken.
Anoniem
Absoluut geen slechte film, het contrast met de bekende gelikte 'superhero'-movies is juist heel verfrissend! Geen glimmende pakjes met plastic wasbordjes, maar 3 doodgewone jongens die worstelen met hun nieuw verworven superkrachten. Met name deze originaliteit scoort wat mij betreft een goeie 7.
Jan Willem
Een spannende wegkijker. Even wennen aan het gebruik van de handgebruikte camara. De hoofdrolspelers zetten de rollen aardig gelooofwaardig neer. Juist door ook het gebruik van de handcamara krijgt de film een realistisch effect. Geen sterk verhaal, maar een lekkere wegkijker.
Anoniem
Alleen het verhaal is goed in deze film. Lijkt regelmatig echt heel nep, die effecten in de film vind ik echt slecht gemaakt en dat is echt heel jammer want had veel van de film verwacht na de trailer maar deze film is een tegenvaller voor mij.
mario
'k Had de trailers gezien, en dacht terug aan de 80's high school comedy Zapped. Helaas mocht het niet zijn. Ik blijf de shakey handcam filmwijze hoofdpijnverwekkend vinden, het verhaal met moeite 4 A4 viertjes, compleet voorspelbaar. De acteurs deden wel een goeie job. En het geheel is zorgvuldig samengebakken. Een steady cam versie, met een beter uitgewerkt scenario lijkt me een echte kaskraker te kunnen zijn. Een 6. Ik vond het geen complete verspilling van €5 en de 2 uurtjes.
Linda
Een aparte en interessante film. Je moet er wel van houden... Het wordt gefilmd vanuit 1 personage. Je ziet bijna alles vanuit 1 camera. Wel schitterend om te zien hoe alles zich ontwikkelt en hoe zoiets kan. Een aanrader voor de mensen die er van houden. Anders moet je je er niet aan wagen.
Anoniem
Nadat wij de recensies hadden gezien leek dit ons een leuke en goede film. Het tegendeel is gebleken. De beelden die je ziet zijn gefilmd door een personage uit de film. Dit is origineel, maar ontzettend storend en druk. Ook de special effects zijn nogal slecht, in sommige scènes zelfs lachwekkend slecht. Daarnaast zijn de grappen echt kinderachtig en niet leuk. En als laatst zit de film vol met clichés en is alles ontzettend voorspelbaar en nep. Echt een afknapper. Verspil je geld niet om deze waardeloze film te kijken.
Anoniem
Chronicle. Dane DeHaan, Alex Russell, Michael B. Jordan. Deze drie heren schitteren in deze film. Niet wetend wat te verwachten. Ik heb de hele film op het puntje van mijn stoel gezeten. Het is een actie thriller en sf. En ook echt alle aspecten komen er duidelijk in voor! Ik raad deze film echt aan. De verhaallijn is goed van begin tot eind en wordt goed opgebouwd tot een climax. Ik zou zeggen, kijk en huiver. Een topfilm.
Nicole
In het begin van de film vond ik hem matig, ook mede doordat je via een videocamera de beelden zag, maar dit veranderde snel, en naarmate de film vorderde werd hij steeds beter en spannender. Het is een apart verhaal, het gaat over drie tieners die een soort hol/grot vinden met een rare buitenaardse substantie, waardoor ze krachten krijgen. In het begin is het nog allemaal lachen en lol maken met z'n drieën, maar die lol slaat snel om als ze erachter komen wat ze echt allemaal kunnen. Vooral als één jongen zich niet meer kan beheersen. Ik vond vooral de tweede helft erg ruig gefilmd. Zeker een leuke film om te kijken, vooral als je van mysterie houdt. Over het algemeen goed camerawerk, goede special effects. Het einde viel mij een beetje tegen, maar zeker een film die het waard is om te kijken voor de liefhebber(s)!!
Anoniem
Een zgn 'foundfootagefilm'. De film geeft je voor het grootste gedeelte het idee dat hij volledig is opgenomen door een personage in de film zelf. De zoveelste film in navolging van film 'The Blair Witch Project'. Bereid je dus voor op vorm van amateuristische opnames. In het begin even wennen maar gaandeweg went het. De film zelf is een mengeling van Star Wars (the Force !) en Marvel's stripfiguren. Alleen is alles zonder verkleedpartijen en futuristische wapens. De film boeide toch van begin tot eind, en ja, wie heeft niet ooit van superkrachten gedroomd. Helaas wordt er erg snel doorgemonteerd waardoor o.a. de hoofdpersoon nogal snel omslaat in zijn gemoedstoestand. Helaas is de film veel te kort. Vond het een wel een overweldigend einde. Toch wel een aanrader maar niet wat ik er van verwacht had.
Alexander
'Chronicle' is het grote speelfilmdebuut van de jonge Amerikaanse regisseur Josh Trank. Deze SF-thriller is vrij origineel en biedt een compleet andere kijk op het fenomeen van de 'super hero'. Het verhaal gaat over drie jongens die op mysterieuze wijze speciale krachten krijgen. Matt, Steve en Andrew worden zo vrienden en beleven samen heel wat lol aan hun nieuwe vaardigheden, maar dan loopt het verkeerd. Andrew, die te maken heeft met kindermishandeling, met pesten, met een alcoholistische werkloze vader en met een zieke bedlegerige moeder, verliest de controle over zijn speciale krachten. De situatie loopt compleet uit de hand. Het verhaal is leuk, er wordt overtuigend geacteerd en de effecten zijn verbazingwekkend goed. Het zou mij niet verbazen, moest er een vervolg komen. Zeker leuk om eens te bekijken...
loading