Sherlock Holmes 2 (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Robert Downey Jr. kruipt opnieuw in de huid van 's werelds populairste detective en Jude Law is terug als...
Sherlock Holmes 2

Sherlock Holmes 2

Actie
Taal: Engels Jaar: 2011 Duur: 2 u 3 min

Robert Downey Jr. kruipt opnieuw in de huid van 's werelds populairste detective en Jude Law is terug als zijn vriend en collega dr. Watson in Sherlock Holmes: A Game of Shadows. Tot nu toe is Holmes altijd iedereen te slim af... In crimineel meesterbrein professor James Moriarty vindt hij nu echter zijn gelijke. De man is net zo slim als Holmes, maar ook in en in slecht, wat gevaarlijk in zijn voordeel kan werken. Over de hele wereld spint Moriarty een web van dood en verderf. Alleen Holmes en Watson kunnen dit duistere masterplan ontcijferen en de wereldgeschiedenis redden.

Deductief redeneren Spannend Verrassend Intelligent duel Slow-motion 19e eeuw Londen

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Log dan in met je meJane account om de film wel te kunnen bekijken.
NL Stereo 16:9
Sanne
Super film!

Ik vind Sherlock Holmes een geweldige film. Het is spannend en het acteerwerk is super. Aan de andere kant vind ik de film ook erg grappig vooral de opmerkingen en het gedrag.

Echt een aanrader!

Deze film komt ook voor in:

Reviews

Kevin
Heerlijke film, vooral door het gevoel voor humor dat gebruikt wordt.
De Engelse stijl is overal in te zien en horen, wat de film een mooi randje geeft.
De acteurs zijn geloofwaardig en je leeft met ze mee.
ingmar
Geweldige film! Zowel deel 1 als nu deel 2 bekeken en het maakt je hongerig naar deel 3! Prachtig geacteerd door zowel Sherlock als zijn partner. Dit zijn levendige films. Er gebeurt een hoop en dan ook snel achter elkaar, je vliegt van het een in het ander. Special effects zijn super en lekker bij de tijd. De tijd dat Sherlock Holmes een oude stoffige man is, is geloof ik wel voorbij na deze films. Chapeau! Op naar deel 3!
Ashna
Zeer goede film!

Ik vind deze film persoonlijk net iets beter dan zijn voorganger. Dit vervolg moet het meer hebben van de actie, wat de film vaak ten goede komt.
Het verhaal vind ik op zich iets minder. Vooral aan het begin van de film bleef het redelijk onduidelijk. Maar de film heeft zich goed herpakt.

Over de cast valt niks te zeggen. Robert en Jude zetten opnieuw een geweldige Holmes en Watson neer. Jared Harris zet een erg sterke vertolking van Moriarty neer, en Noomi Rapace doet het zeker niet slecht als de Holmes-girl. Stephen Fry geeft goed gestalte aan Mycroft Holmes.

Op sommige punten is de film wat ingewikkeld, maar deze moet je zeker gezien hebben! Waar in deel 1 al leuke korte flashbacks zaten waarin Sherlock Holmes uitlegt wat hij de laatste vijf minuten heeft gedaan of wat hij in gang heeft gezet, wordt deze eigenschap van deel 1 nog meer benut en zo gaat het verhaal met een sneltreinvaart vooruit. Ook leuk dat A Game of Shadows toch voelt als een film op zich. Je kan gemakkelijk inpikken bij dit deel en het verhaal is min of meer afgerond met de deur op een kier. Noomi Rapace is geloofwaardiger als waarzegster dan als Millennium vrouw, maar loopt er misschien wel wat voor spek en bonen bij.
Guner
Guy Ritchie heeft het weer voor elkaar. Een super goeie film! Zeer goeie special effects, met de juiste dosering humor, alles is in balans. Kortom, genieten geblazen!
Kevin
Geweldige film, misschien nog wel beter dan deel 1 omdat er wat minder aandacht wordt besteed aan het zogenaamd zielige leven van Sherlock. In deze film draait het om de effects en de geweldige wisselwerking tussen beide hoofdpersonen.

Al met al een film waarin actie en humor samenkomen met een goed verhaal en sterke personages, een topper dus!

Ook prima te kijken zonder dat je deel 1 al hebt gezien! (Je mist wat kleine details, maar deze hinderen het kijken van deel 2 zeker niet)
Maartje
Sherlock Holmes is een geweldige film! Robert Downey Jr. en Jude Law spelen geweldig samen! Toen ik de film voor het eerst in de bioscoop zag, was het al geweldig, maar toen ik hem hier voor de 2e keer zag, begreep ik het nog beter. Dus als je de film al hebt gezien, is het het zeker waard om hem nog een keer te kijken.
Anoniem
Sherlock Holmes 2 knalt van het doek met goed verzorgde special effects, ietwat Matrix-achtige shots, maar niet over de top. De film heeft bovenal een goede verhaallijn. Verder een humoristische detective die je gezien moet hebben. Er is veel aandacht besteed aan kostuums en details. Kortom: aanrader!
Anoniem
Dit is gewoon een gezellige familiefilm voor de zondagmiddag lekker op het bankie. Film is razendsnel maar de zogenaamde hoogstaande dialogen erg saai. Daarbij ook nog eens de de vooruitziende verschrikkelijke blikken van onze Sherlock die mij in totaal doen denken aan een beetje mislukte film. De humor is vrij slapjes en soms flauw. Jude Law is eigenlijk de absolute uitblinker in het verhaal. Ik heb deel 1 niet gezien, maar die ga ik na deel 2 overslaan.
Rogier
Absolute topfilm. Deze film trekt je, net als deel 1, helemaal mee in de sfeer van Engeland in die tijd. Goede verhaallijn, knap uitgedacht. Knap ook hoe ze de snufjes in weten te bouwen die echt kick-ass zijn en toch goed in de tijdsgeest passen. Een 10 waard, deze film.
Ranjana
Deze film blijft leuk, ook het tweede deel is echt leuk. Eerste deel is leuker, maar toch nog steeds goed. Iets minder actie, wel goede dosis humor. En het spanningsniveau is ook goed. Het verhaal vind ik ook weer iets minder dan in deel 1. Misschien omdat het nu weer iets meer voor de hand ligt, weet ik niet. Maar het was in elk geval iets doorzichtiger deze keer. Maar het blijft de moeite waard om naar te kijken, het doet zeker niet af aan de kwaliteit van de film. Deel 2 maakt je ook weer nieuwsgierig naar het volgende deel. Dus ik ben benieuwd.
Benjamin
Mooie filmshots waarin je wordt meegesleurd in een complex verhaal, wat uiteindelijk duidelijk wordt. Er gebeurt veel, je wordt snel meegenomen van de ene naar de andere scène. En per scene gebeurt er veel, ondersteund door goede geluidseffecten en mooie muziek. De stijl en muziek zijn bijzonder, maar na deel 1 valt dit misschien wel tegen. De vooruitblikken van Sherlock Holmes voorafgaand een gevecht zijn niet zo indrukwekkend, misschien zelfs wat hinderlijk. Maar wat vooral miste was de humor, wat in deel 1 erg goed was. Deel 2 had misschien (te) hoge verwachtingen na het succes van het eerste deel. Als losstaande film wel interessant, maar niet spectaculair. Al maakt het einde van de film veel goed, daar hadden we meer van willen zien!
Anoniem
Echt een goed vervolg op het eerste deel! Er zitten weer de nodige grappen in, maar er zit ook nog een goede lijn in het verhaal. Je moet er wel goed bij blijven opletten, want het karakter van Sherlock Holmes wordt zo goed neergezet, dat de chaos af en toe bijna niet te volgen is. Een film die niet verveelt!
Anoniem
Een film met een behoorlijk tempo, af en toe iets te snel. Je kan amper even wat te drinken halen in de keuken zonder dat je weer wat mist. Verhaallijn is leuk. Sherlock Holmes wordt redelijk uitgedaagd door z'n tegenstander, waardoor niet alles aan komt waaien.
Leon
Deel 1 was al behoorlijk bizar, en deel 2 gaat hier duidelijk in door. Ik had de hele film geen idee waar het verhaal heen ging, maar als je van vreemde verrassingen houdt, is dat wel vermakelijk. De vechtscènes zijn speels en zwaar over de top, prachtig in beeld gebracht. De humor in de film is behoorlijk droog en er zit flink wat snelheid in het verhaal. Omdat het zo ongeloofwaardig is, kun je je niet echt heel goed inleven in de hoofdrolspelers, maar misschien is dit ook wel de bedoeling van de filmmakers. Het is in ieder geval vervreemdend maar uitstekend vermaak.
Nicole
Erg leuke film. Robert Downey Jr. en Jude Law zijn geknipt voor de rollen van Sherlock Holmes en Watson. De film is goed in elkaar gezet en onderhoudend. Ook het decor en de kostuums vond ik erg mooi. Hopelijk komt er ook een deel 3, die ga ik zeker bekijken!
Anoniem
Jammer dat mensen zo negatief kunnen zijn in een review. Het is jouw review. Een ander moet een film gewoon kijken. Dit is ook zo'n film die je zelf moet hebben gezien. Ik hou van dit soort films: mannelijk schoon is ruim aanwezig, portie humor, Engels drama/kostuum, perfecte locaties, heel erg identiek naar die tijd nagemaakt, spanning en sensatie met een knipoog eigenlijk. De eerste was al heel erg leuk en dat is deze ook. Kijken. Kijken. Kijken. Ik ben een fan van Sherlock Holmes op deze manier. Ik geef deze film een 9.
Anoniem
Erg goeie film, spanning en actie. Deel 1 geeneens gezien!
Anoniem
Prettige niet nadenk film.
Anoniem
Sherlock Holmes kent vele uitvoeringen. De vertolking van Jeremy Brett is voor mij nog steeds DE Sherlock Holmes. Dit is een Amerikaanse 21e-eeuwse filminterpretatie waarbij Sherlock erg goed in gevechten is. De vorm is origineel, de film-effects in de film vind ik erg knap, het verhaal mager en nergens echt spannend. Leuk voor gewoon oppervlakkige entertainment.
Amber
Vond je het eerste deel al geweldig, dit tweede deel overtreft al je verwachtingen. Waar de meeste films de plank mis slaan wanneer men over gaat tot een sequel, zit je hier weer op het puntje van je stoel van begin tot het einde. Wel goed opletten aan het begin van de film, want door alle actie zou je al snel vergeten op de verhaallijn te letten, en die zit er wel degelijk in! Ik ben de vrouwelijke helft en zowel mijn vriend als ikzelf vonden hem geweldig!
Ro
Ronduit een super film. Alles is aanwezig. Actie, humor, goed verhaal van begin tot eind. Je gaat je zeker niet vervelen. Een echte MUST SEE MOVIE!! Een dikke vette 9!
Anoniem
Dit deel doet niet onder voor het eerste deel. Goede verhaallijn, goed acteerwerk, humor en actie. Je kijkt hem nog een keer. Ik hou wel van een verhaallijn, waarvan het eind, of zelfs de volgende vijf minuten niet te voorspellen zijn. En dat Downey zou overacteren: juist niet. Hij zet een andere, niet stereotype scherlock nee, daar komt niet iedereen mee weg.
Anoniem
Ook wij zagen deel 1 en omdat we die wel leuk vonden nu dus ook deel 2. De meningen zijn verdeeld. De mannelijke helft vindt het een erg leuke film met goede special effects. De vrouwelijke helft vond het kinderachtig, rommelig en had liever iets anders gekeken.
Anoniem
Sherlock Holmes 1 gezien. Die vond ik al heel mooi. Ook van deel 2 heb ik heel erg genoten. Soms niet al te goed te volgen, maar wel leuke acties en de 2 uur zijn zo voorbij. Zeker de moeite waard om te bekijken, ook door de tijd waarin de film zich afspeelt.
Anoniem
Voor de liefhebbers van deel 1 is dit absoluut een aanrader. Op het einde vallen alle puzzelstukken in elkaar. In mijn ogen geen manco dat je halverwege de film nog niet weet waar het heen gaat, het verrassingselement maakt deze films juist zo leuk. Deze film krijgt van mij een dikke 8!
da
Halverwege de film vroeg mijn vrouw of ik wist waar het over ging en kon haar geen antwoord geven. Er gebeurt van alles maar het is net alsof je het begin hebt gemist. Dit is ook het manco van de film, alles wordt uiteindelijk wel duidelijk maar de inleving komt pas laat. De film heeft wel een bevredigend eind.
Als beoordeling zijn er geen nieuwe verassingen te opzichte deel 1. Een leuke speelfilm, maar ook niet meer dan dat, een 7.
Anoniem
Net als Sherlock Holmes 1 vond ik deze film ook weer genieten. (Even tussendoor, Dank! meJane.com voor de service, mijn pc was gecrashed, waardoor ik de film niet helemaal heb kunnen zien. En ik kreeg hem opnieuw te huur voor een hele dag, zonder extra kosten, TOP!) Het verhaal is natuurlijk al een bekend verhaal. Maar in deze opzet vind ik het extra leuk. De Flash-Forwards zijn wat mij betreft een goed terugkerend onderdeel in de Sherlock Holmes films. Robert Downey Junior draagt zijn rol als Johnny Depp zijn rol als Captain Jack Sparrow draagt. Van mij mag mij mogen er zeker nog vervolgen komen. Deze film krijgt van mij een negen!
Marjon
Lekkere, snel gemonteerde actiefilm. Mooi vanwege de setting in de 19de eeuw met prachtige aankleding. Goeie balans tussen actie en verhaal waardoor de film ook voor vrouwen onderhoudend is. Goeie acteurs, Stephen Fry is weergaloos grappig en zelfs die kleine RDJ kan toch geloofwaardig een grote held zijn. Gewoon lekker 2 uur onderdompelen in een heerlijke, vlotte, onderhoudende film.
mario
Ondanks de waarschuwing van een goeie kameraad heb ik toch de 10 Moviepoints gespendeerd. Goeie return of investment. 2 uurtjes in de kroeg met 3 kost me een pak meer. Het idee van de premotion-acties verdient een plekje naast de bullet-time optie. Maar ze mogen niet overheersen.
Qua verhaal redelijk tot de tijdsgeest behorende, Europa was een krabbemand met Duitsland als grootmacht rijzende tussen England, Frankrijk, Oostenrijk-Hongarije en Rusland. Een klein tikje steampunk, goeie neerzetting van de rollen, en een medegeloze Professor Moriarty. Ben al aan het uitkijken naar sequels of spin offs.
Alexander
Het probleem dat ik had met "Sherlock Holmes 1" blijft aanwezig in "Sherlock Holmes 2". Ik vind de manier waarop Robert Downey Jr. het personage van Sherlock Holmes neerzet povertjes en nogal over-the-top. Holmes mist voor mij de nodige flair en is nu erg potsierlijk, bijzonder ongeloofwaardig en haast stripverhaalachtig. Bovendien zijn de actiescènes in slow motion erg storend, hoe verbluffend ze op visueel vlak ook mogen zijn. Ook Jude Law vind ik nog steeds teleurstellend als Watson. Die acteur heeft er nog nooit zo onaantrekkelijk uitgezien! Toch is nu ook weer niet alles kommer en kwel. De decors zijn prachtig, alsook de rekwisieten en de kostuums. De locaties zijn doeltreffend en mooi. Er is een uitstekende sfeerschepping en de speciale effecten zijn erg efficiënt. Voor de liefhebbers...
Anoniem
Wederom een vermakelijke Sherlock verfilming van Mr. Ritchie. Wat mij betreft zelfs beter dan het eerste deel. Robert Downey Jr. en Jude Law spelen hun rol weer ge-wel-dig. En ook Jared Harris als Prof. Moriarty speelt zeer overtuigend. Een heerlijke actiefilm met de nodige (flauwe, maar meestal toch leuke) humor. Ook de sfeervolle decors en goede special-effects dragen bij aan een zeer vermakelijke film. Verstand op nul en gewoon lekker kijken! Ga die ding zien!
Nicole
Sherlock Holmes is al zo vaak verfilmd dat je in eerste instantie denkt, nee niet alweer! Maar dan denk je helemaal fout, want dit is toch wel de beste verfilming tot nu toe en ik denk niet dat het nog beter kan. Net zoals Sherlock Holmes 1 is dit deel 2 een geweldige film en zelfs nog iets beter dan 1, het is een misdaad/actie film met een geweldig graadje humor erin verwerkt. Ook het verhaal is goed in elkaar gezet. Robert Downey Jr. is echt een superacteur en speelt de rol van Sherlock echt erg goed, leuk en komisch. Wat ook erg prachtige shots opleverde zijn de opnames afgespeeld in slow motion, dit maakt de film nog aparter. Kortom een hele goede film, echt geweldige acteurs en prachtig en indrukwekkend gefilmd. Spannend van begin tot het einde. Je zou Sherlock Holmes 2 kunnen kijken zonder eerst deel 1 te hebben gezien, maar ik raad jullie toch aan om dit niet te doen en eerst deel 1 en dan deel 2 te kijken. De verhalen zijn wel anders maar er loopt toch een rode draad doorheen. Ik geef deze film echt een dikke 10!!
jochem
Ja hoor!!! Deel 1 was al helemaal geweldig, en Guy Ritchie flikt het gewoon weer voor een tweede keer. Dit is gewoon weer een superfilm, veel actie, geweldig acteerwerk van iedereen en een leuk vervolgverhaal. Ook al is het niet nodig deel 1 gezien te hebben, ik zal het zeker aanraden. Veel plezier met een toppertje.
loading