Moneyball (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Oakland A's manager Billy Beane daagt het systeem uit als hij een team moet opbouwen met een klein budget. Ondanks...
Moneyball

Moneyball

Drama Sport
Taal: Engels Jaar: 2011 Duur: 2 u 8 min

Oakland A's manager Billy Beane daagt het systeem uit als hij een team moet opbouwen met een klein budget. Ondanks tegenstand van de oude garde, de media, de fans en de outfield-trainer, slaagt Beane erin, met de hulp van een jonge Yale-econoom en cijferfreak, een team samen te stellen en verandert de manier waarop het spel gespeeld wordt.

Underdog Innovatie Statistieken 2000s Oakland Coliseum

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of BelgiŽ? Log dan in met je meJane account om de film wel te kunnen bekijken.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Heel goede film over winnen en verliezen, en over vernieuwen en iedereen die tegenwerkt. Goed spel van Brad Pitt.

Deze film komt ook voor in:

Reviews

Jos
Mooie film die een goed beeld geeft van hoe baseball in zijn werk gaat. Goede acteerprestatie van Brad Pitt. De spanning van het spel en de handel in baseball geeft de film een extra dimensie. Ik heb van het begin tot het einde met belangstelling en plezier gekeken.
Anoniem
Een absolute afrader als je toch al niet zo'n sportfan bent. Zeker niet een Oscar waard voor mister Pitt. Het is een gewone clichťmatige doorsnee film. Leuk voor op een regenachtige zondag.
Anoniem
Zeer goede film. Typisch dat de beste sportfilms vaak de films zijn die niet echt over sport gaan. Dat het allemaal nog echt gebeurd is ook, maakt het alleen nog maar beter. Op basis van statistieken en ingewikkelde modellen stelt Pitt een succesvol honkbalteam samen. Pitt en zijn medespelers zetten een geloofwaardige acteerprestatie neer. Ondanks het feit dat het zeker geen actiespektakel is, verveelt de film echter geen moment.
Lori
Mooie film die niet zozeer gaat over honkbal als sport, maar vooral over de politiek erachter (kopen en verkopen van spelers, omgaan met budgetten etc), en specifiek over het leven van de GM van dit team. Zonder budget is het lastig om een goed team samen te stellen, dus dan gooit hoofdrolspeler Brad Pitt het over een hele andere boeg, met behulp van met een econoom. Typische combinatie natuurlijk. Daarnaast zie je ook hoe zowel zijn succes als zijn falen in zijn werk zijn leven beÔnvloedt, waaronder de relatie met zijn dochter. Geen typisch snelle Hollywood-film, maar meer een dramafilm met wat meer diepgang...
Harry
Een film die echt de moeite waard is om te kijken, ook als niet sportfan. Het gaat hier niet om het spelletje honkbal, maar om het spel achter de schermen en dat wordt echt heel subliem belicht. Door goed acteerwerk van Brat Pitt en zijn assistent. Het is heel gaaf dat een jaren oude techniek van scouting wordt doorbroken. Leuk hoe prive en zakelijk door elkaar heen gefilmd zijn en dat is ook nog wel het ontroerende aan het geheel. Aanrader!
loading