Monsters (2010) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Zes jaar geleden ontdekte de NASA mogelijk buitenaards leven in ons zonnestelsel. Een sonde werd de ruimte ingestuurd om...
Monsters

Monsters

Drama Sciencefiction
Taal: Engels Jaar: 2010 Duur: 1 u 30 min

Zes jaar geleden ontdekte de NASA mogelijk buitenaards leven in ons zonnestelsel. Een sonde werd de ruimte ingestuurd om monsters te verzamelen, maar bij terugkomst op aarde stort deze neer in Centraal Amerika. Wanneer er nieuw leven blijkt te ontstaan wordt half Mexico in quarantaine genomen en bestempeld als geïnfecteerde zone. Vandaag de dag zijn de Mexicaanse en Amerikaanse militairen nog steeds bezig om de wezens te beheersen. Een Amerikaanse journalist stemt er mee in om een bange toerist te begeleiden door de geïnfecteerde zone in Mexico, naar de veilige grens van Amerika.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Monsters aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Fantastisch!!! Eerst had ik van nou dit is net als die andere monsterfilms. Maar viel me toch mee!! Ik ben wel fan van zulke films! Blijft elke keer leuk!! Dus top, top en nog 's top!!!

Reviews

Nancy
Het was net of de film ergens midden in een verhaal aanving.Er zat ook niet echt spanning in het verhaal,te veel fragmenten,te eentonig en te voorspelbaar, had op meer variatie en vernieuwing gehoopt.
Sjors
Monsters is eerder een road movie dan een Science Fiction film. We volgen de twee hoofdpersonen terwijl ze door het geïnfecteerde gebied in Mexico naar Amerika proberen te komen. De spanning over de mogelijke aanwezigheid van de monsters is steeds voelbaar. Hoe het nou precies zit met de buitenaardse wezens blijft op de achtergrond; de focus ligt op hoe de aardbewoners met deze nieuwkomers omgaan. In dat opzicht lijkt de film op District 9.

Weinig actie, maar wel een film die tot nadenken probeert aan te zetten. Hoe gaan we met een vreemdeling om? De film slaagt in die opzet zonder moralistisch te worden. Door de nadruk te leggen op de relatie die zich ontwikkeld tussen de fotograaf en de jonge vrouw die hij naar huis moet brengen houdt de film de aandacht vast.

Een knappe film waarin goed wordt geacteerd, maar hij zou wel met een waarschuwing moeten komen: verwacht niet te veel monsters!
Anoniem
Zoals hieronder al beschreven, geen "grote" film met veel special effects en dergelijken, maar een soort roadmovie met een lekker verhaal en goede vertolkingen van de (voor mij onbekende) hoofdrolspelers. Vooral voor de liefhebber van de iets apartere films een aanrader!
Corné
Het is geen Science Fiction film zoals veel mensen verwachten. Ga niet klaarzitten voor special effects en dergelijke. Met een klein budget is hier toch een redelijke film neergezet! Vooral de hoofdrolspelers, die elkaar duidelijk gevonden hebben. Eindelijk eens een film die niet gaat over een alien-invasie, die we bevechten en natuurlijk winnend afsluiten.
Wendy
Waardeloze film! Er gebeurde weinig en er zat weinig spanning in.
Anoniem
Waardeloze film.
Pieter
De originaliteit is vaak te zoeken in horror, sf en aanverwante bangmakers, het gevaar van een uitgemolken concept ligt steevast op de loer voor een ieder die het genre benadert. Hier zie ik eindelijk weer eens een voorbeeld van hoe het moet. Met een minimum aan middelen met een sf productie naar voren komen, die nu eens niet verzuipt in clichés en voorspelbaarheid. Prachtige beelden van het landschap en de "monsters" Hier nu eens geen onwaarschijnlijke heldhaftigheid, maar ook aan het eind van de film, een zekere gelatenheid, misschien wel acceptatie van de aanwezigheid van de monsters, nee we overwinnen ze niet, de hoofdrolspelers herkennen, zo lijkt het, iets in hoe de twee wezens in de laatste scène, elkaar het hof maken(?) Voor de liefhebber: volle aandacht! Pieter
marcus
Zo saai en langdradig zie je ze niet veel.
Anoniem
Monsters is een vermakelijke film. Hij is niet echt bijzonder en het is geen film die je gezien moet hebben. Gezien het feit dat dit de eerste film is van de regiseur, heeft hij het keurig gedaan. Dat geldt ook voor de twee onbekende acteurs bij wie er duidelijk een vonk overspringt.
Wat meer spannende momenten hadden deze film afgemaakt.
Louis
Het had een betere film kunnen zijn als het thema 'clash met aliens' verder zou zijn uitgediept. Net als de rollen blijft het verhaal vaag, maar goed je hebt even entertainment.
Alexander
Met een bijzonder klein budget is het de Engelse regisseur Gareth Edwards gelukt een bezienswaardige SF-film te maken. Het acteren is goed, het verhaal is interessant, de spanning zit er in, de personages zijn mooi uitgewerkt, de speciale effecten zien er verbazingwekkend goed uit, alles werd op locatie gefilmd en er werd haast geen kunstmatige belichting gebruikt wat het realisme verhoogt.Zeker het bekijken waard!
loading