Public Enemies: Niemand kon Dillinger en zijn bende stuiten. Geen gevangenis was 'Dillinger proof'. Zijn ontwapenende charme en zijn gedurfde ontsnappingen maakten hem geliefd bij vrijwel iedereen. Van zijn vriendin tot de gewone Amerikaanse burgers die een hekel hadden aan de banken die hen tot de nek toe in een recessie gebracht hadden. De avonturen van Dillingers bende werden door veel mensen gevolgd. J. Edgar Hoover, oprichter van de FBI, riep Dillinger uit tot Public Enemy Number One en liet de jacht leiden door Purvis, de opvallende 'Clark Gable van de FBI'. Maar Dillinger en zijn bende zijn de mannen van Purvis steeds de baas tijdens wilde achtervolgingen en schietpartijen. Purvis liet ten einde raad een stel ex-sheriffs uit het Wilde Westen komen, die hij omdoopte tot agenten. Bovendien zorgde hij er op geraffineerde wijze voor dat enkele mensen verraad pleegden, zoals de beruchte 'Lady in Red' en misdaadbaas Frank Nitti uit Chicago, waardoor Dillinger steeds meer in het nauw gedreven werd...
×
Public Enemies
Niemand kon Dillinger en zijn bende stuiten. Geen gevangenis was 'Dillinger proof'. Zijn ontwapenende charme en zijn gedurfde ontsnappingen maakten hem geliefd bij vrijwel iedereen. Van zijn vriendin tot de gewone Amerikaanse burgers die een hekel hadden aan de banken die hen tot de nek toe in een recessie gebracht hadden. De avonturen van Dillingers bende werden door veel mensen gevolgd. J. Edgar Hoover, oprichter van de FBI, riep Dillinger uit tot Public Enemy Number One en liet de jacht leiden door Purvis, de opvallende 'Clark Gable van de FBI'. Maar Dillinger en zijn bende zijn de mannen van Purvis steeds de baas tijdens wilde achtervolgingen en schietpartijen. Purvis liet ten einde raad een stel ex-sheriffs uit het Wilde Westen komen, die hij omdoopte tot agenten. Bovendien zorgde hij er op geraffineerde wijze voor dat enkele mensen verraad pleegden, zoals de beruchte 'Lady in Red' en misdaadbaas Frank Nitti uit Chicago, waardoor Dillinger steeds meer in het nauw gedreven werd...
Details
Beeldformaat: 16:9
×
Reviews (5)Public Enemies
Geschreven door: Stefan
   28-11-2013
Goeie film! Sowieso een goede cast, acteurs van niveau. Mooie verhouding tussen actie, spanning, humor en romantiek. Grappige van deze films is dat je sympathie krijgt voor de 'bad guy'. Dat is de kracht van deze film. De film eindigt lekker dramatisch. Ik kan 'm zeker aanraden!
Geschreven door: hannah
   29-07-2013
Onderhoudend. Het is een goede film, maar zeker geen echte aanrader. Er zit niets specifiek in dat een waaw-effect heeft. Goed om naar te kijken na een dag hard werken, en uw hoofd zit een beetje te vol. De minst goede vertolking die ik Johnny Depp heb zien spelen.
Geschreven door: jaap
   13-01-2010
goede film! tipt alleen niet aan the godfather ook al zijn deze niet echt te vergelijken
Geschreven door: Anoniem
   06-01-2010
Een van de beste misdaad/gangster films ooit. goede en mooie verhaallijn met een trieste eind.
Geschreven door: Anoniem
   03-01-2010
Een middelmatige film. had hier eerlijk gezegd wel wat meer van verwacht, acteerwerk is goed maar verder een middelmatig verhaal erg straight forward geen plottwists of subplotten en ook maar weinig comic relief om het een beetje te breken.
Schrijf zelf een review