Kenau (2014) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Haarlem, december 1572. Terwijl het leger van Alva de Hollandse opstand met harde hand de kop indrukt, runt weduwe Kenau...
Kenau

Kenau

Actie 7.40
Taal:Nederlands Geluid:Stereo Jaar:2014 Beeldformaat:16:9 Speelduur:1 uur en 48 minuten

Haarlem, december 1572. Terwijl het leger van Alva de Hollandse opstand met harde hand de kop indrukt, runt weduwe Kenau Hasselaer haar scheepswerf alsof het geen oorlog is. Pas als haar jongste dochter Gertruide betrokken raakt bij het verzet en in Spaansgezinde handen valt, kan ze niet langer afzijdig blijven. Alleen Kathelijne, de overgebleven dochter van Kenau, wordt buiten schot gehouden. Vertrouwt Kenau haar niet of heeft ze een andere reden om haar buiten het vrouwenleger te houden?

Kenau

Reviews (6)

7.40/10.0
10
Anoniem
01-11-2015
Een prachtige, indrukwekkend en nog niet eerder verfilmd verhaal. Jammer, dat dit niet in de geschiedenisboeken zo bekend staat.
8
Daniel
20-09-2014
Ik heb echt genoten van deze , naar Nederlands normen, toch wel indrukwekkende actiefilm. De periode waarin het zich afspeelt wordt echt wel degelijk in beeld gbracht dank zij de goede lokaties en mooie fotografie. Ik was er als figurant bij en dat maakt het kijken nog boeiender. Deze film zou meer moeten worden geprommoot.
8
Monique
12-08-2014
Wij vonden dit een mooie film. Een stukje geschiedenis mooi in beeld gebracht. Monique Hendrickx zet weer een prachtige rol neer als stoere vrouw. Je krijgt echt het gevoel dat je terug gaat in de tijd. Barry Atsma is natuurlijk ook altijd leuk. Een aanrader, wat ons betreft een dikke 8!
8
Stefan
24-07-2014
Fantastische film. Valt mij op dat Nederlandse films echt steeds veel beter worden. Komt dit door toenemende budgetten of omdat we steeds beter het spelletje begrijpen? Hoe dan ook, ik kan mij steeds meer vermaken met Nederlandse producties en daar is deze film weer een voorbeeld van! Een dikke 8!
7
Alexander
22-07-2014
'Kenau' is een Nederlands-Belgisch-Hongaarse coproductie geregisseerd door de Nederlandse filmmaker Maarten Treurniet. Het meeslepende historische verhaal wordt sfeervol in beeld gebracht. De locaties, de attributen en de kostuums zien er overtuigend uit. Het camerawerk is verzorgd. De gevechtsscènes en de speciale effecten zijn voldoende realistisch. Het scenario is vrij sterk. De hoofdrol wordt op efficiënte wijze ingevuld door Monic Hendrickx. Deze prent is een boeiende geschiedenisles en is beslist het bekijken waard.
7
Maarten
19-07-2014
Leuke film!
loading