The Velvet Queen (2021) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Het Tibetaans Hoogland (hoogte gemiddeld 4.500 meter) is het leefgebied van talloze bijzondere diersoorten, van...
The Velvet Queen

The Velvet Queen

Documentaire
Taal: Frans Jaar: 2021 Duur: 1 u 32 min

Het Tibetaans Hoogland (hoogte gemiddeld 4.500 meter) is het leefgebied van talloze bijzondere diersoorten, van de wilde yak tot de Tibetaanse blauwe beer. Natuurfotograaf Vincent Munier en schrijver-beroepsavonturier Sylvain Tesson trekken wekenlang te voet door de hoogvlakte, op zoek naar de uiterst schuwe sneeuwluipaard. Munier bezocht het gebied al meerdere malen zonder het zeldzame roofdier ooit te zien. De sneeuwluipaard zelf, een ware meester in de camouflage, heeft de heren allang in de smiezen en laat zich niet zomaar op de foto zetten.

Sneeuwluipaard Geduld Avontuurlijk Natuurschoon Landschapsfotografie Tibetaans Hoogland

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of BelgiŽ? Log dan in met je meJane account om de film wel te kunnen bekijken.
NL 5.1 16:9
Wilbert
The Velvet Queen speelt zich af in de prachtige en onontgonnen bevroren toppen en valleien van de Tibetaanse hooglanden. Hier gaan de wereldberoemde natuurfotograaf Vincent Munier en schrijver en avonturier Sylvain Tesson op zoek naar een van de meest zeldzame grote katten: de sneeuwluipaard. Een ware meester in de camouflage, heeft de heren allang in de smiezen en laat zich niet zomaar op de foto zetten. Munier en Tesson bewegen zich vreedzaam over het majestueuze landschap en komen meer fauna tegen die minimaal net zo fascinerend zijn. Tijdens de reis vinden de twee vrienden een gezamenlijke waardering voor de natuur en vieren ze de schoonheid van de wereld.

The Velvet Queen is een betoverend stille documentaire met een passende score gecomponeerd door Warren Ellis, samen met Nick Cave. Het is een diep filosofische reis met prachtige beelden van een plek waar velen van ons nooit voet op zullen zetten. Zeker de moeite waard om te kijken!
loading