The French Dispatch (2021) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Een groep journalisten houdt zich op een buitenpost in een Franse stad op in de twintigste eeuw. De reporters...
The French Dispatch

The French Dispatch

Komedie Drama
Taal: Engels Jaar: 2021 Duur: 1 u 43 min

Een groep journalisten houdt zich op een buitenpost in een Franse stad op in de twintigste eeuw. De reporters zijn er werkzaam voor het Amerikaanse dagblad 'The French Dispatch'. Wanneer de hoofdredacteur komt te overlijden, besluiten ze hem te gedenken door de publicatie van drie reeds verschenen verhalen. Het eerste betreft een kunstenaar die levenslang krijgt voor het plegen van twee moorden, het tweede verhaalt over studentenrellen en het laatste gaat over een ontvoering die, met behulp van een chef-kok, tot een goed einde is gekomen. Deze reeks verhalen wordt in beeld gebracht.

Stijl Eenzaamheid Excentriek Journalistiek Symmetrie 1960s Ennui-sur-Blasé

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Log dan in met je meJane account om de film wel te kunnen bekijken.
NL 5.1 16:9
Eva
"Prachtig vormgegeven, quirky in het kwadraat en vol briljante ideeën zoals in elke Wes Anderson film" VPRO Cinema

Wes Anderson (oa The Grand Budapest Hotel) schreef en regisseerde The French Dispatch (2021), een langverwacht, visueel prikkelend en wonderlijk komische drama. Het speelt zich af in een 20-eeuwse fictieve Franse stad Ennui-sur-Blasé. Wederom heeft Anderson een briljante en uitgebreide sterrencast weten te strikken, met onder meer Timothée Chalamet, Owen Wilson, Bill Murray, Tilda Swinton, Lea Seydoux en Benicio del Toro.

Bejubeld op het Filmfestival in Cannes in 2021 met een 9-minuten lang durend applaus... Bill Murray, hoofdredacteur van een Frans tijdschrift en zijn intrigerende redactieteam, buigen zich over een volgend issue. De film is als een perfect gestileerd lijnenspel van verhalen waar eenzaamheid als een rode draad doorheen loopt. Een designparel voor het oog met een fantastische soundtrack!
loading