Rifkin's Festival (2020) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Een getrouwd koppel uit de Verenigde Staten trekt naar Spanje om het jaarlijkse San Sebastián filmfestival bij...
Rifkin's Festival

Rifkin's Festival

Komedie Romantiek Romantische Komedie
Taal: Engels Jaar: 2020 Duur: 1 u 28 min

Een getrouwd koppel uit de Verenigde Staten trekt naar Spanje om het jaarlijkse San Sebastián filmfestival bij te wonen. Daar aanwezig zijn beiden in de ban van de festiviteiten en het stadje. Terwijl de echtgenote een band schept met een Franse regisseur raakt haar wederhelft gecharmeerd door een Spaanse senorita.

Klassieke cinema Reflectief Humoristisch Liefdesverhaal Zwart-wit Filmfestival

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of België? Log dan in met je meJane account om de film wel te kunnen bekijken.
NL 5.1 16:9
Eva
Is het niet heerlijk om een romantische komedie te zien, die zich afspeelt tijdens een filmfestival in het Spaanse San Sebastian? Met in de hoofdrol een kleine maar slimme zeurpiet, een karikatuur van de gewoonlijk knappe mannelijke machoheld als hoofdpersoon? Gelukkig is er ook de knappe jonge tegenpool, de filmmaker die de vrouw van de pensionado het hoofd op hol brengt. Mooi acteerwerk van onder andere Wallace Shawn, Elena Anay, Louis Garrel, Gina Gershon en Oscarwinnaar Christoph Waltz.

Filmmaker Woody Allen bouwt deze film, zijn 49e, op zoals hij al vaker deed, onder andere als in Manhattan (1979). Rifkin's Festival is een film over liefde, verliefdheid, existentialisme en film; 'Cinema'. Mort Rifkin (Wallace Shawn) is gepensioneerd filmdocent die zijn vrouw Sue (Gina Gershon) volgt naar het filmfestival van San Sebastian waar zij de PR-vrouw is van een jonge filmmaker Philippe (Louis Garrel). Rifkin hoont met Philippe, want hij vindt de filmindustrie van tegenwoordig leeg en weinig betekenisvol. Vroeger waren films echte kunst, en gingen ze over dingen 'die ertoe doen'. Ook ziet hij de vonken overspatten bij zijn vrouw en Philippe.

Rifkin ziet Philippe als het voorbeeld van de leegheid van de gehele filmindustrie, een regisseur die belangrijk en charmant doet, maar praat en denkt in domme cliches. Zijn volgende film zou gaan over het Midden-Oosten en helpen het conflict daar op te lossen. De pers is echter laaiend over de veelbelovende regisseur en een liefdesrelatie tussen Philippe en Sue is dichtbij.
Rifkin is als Woody Allen zelf: kaal, klein, intelligent, sarcastisch. Maar ook hier ontstaat iets moois als een jonge mooie arts Jo (Elena Anaya) op hem valt, hoe onwaarschijnlijk dat ook lijkt. Ze begrijpt zijn humor, is ook fan van oude werken van Godard en Truffaut en deelt dezelfde mening over de filmindustrie.

Er zijn prachtige droomscenes van Rifkin in zwart-wit, die knipogen naar een aantal van Woody Allens favoriete films, onder andere Persona (Ingmar Bergman, 1966) en Jules et Jim (François Truffaut, 1962).

Rifkin's Festival was de openingsfilm op het 68e San Sebastian Film Festival, ondanks de geruchten rondom Woody Allen in het 'me too' schandaal.

Volgens de New York Times ' It's a relief to report that “Rifkin's Festival” is, to the ravenous captive, like finding an unexpected stash of dessert: not substantial and not nutritious, but sweet enough to remind you in passing of the good times you once had, despite all that's happened in the interim'.
loading