Olympus Has Fallen (2013) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Bij een tragisch auto-ongeluk slaagt agent Mike Banning erin het leven van de president te redden, maar niet...
Olympus Has Fallen

Olympus Has Fallen

Actie Thriller 7.05
Taal:Engels Ondertiteling:Nederlands Geluid:Stereo Jaar:2013 Beeldformaat:16:9 Speelduur:1 uur en 54 minuten

Bij een tragisch auto-ongeluk slaagt agent Mike Banning erin het leven van de president te redden, maar niet dat van de first lady. Sindsdien doet Banning alleen nog maar administratief werk. Op een dag ziet hij vanuit zijn kantoor dat terroristen het Witte Huis bestormen en komt hij onmiddellijk in actie. De president en zijn gevolg worden in een onneembare bunker gevangengehouden. Om de president te redden, gaat Banning een bloedige strijd aan met de terroristen.

Reviews (57)

7.05/10.0
9
Nicole
29-05-2014
Na lang twijfelen heb ik toch besloten om deze film te kijken, dit mede omdat er al meerdere films in dit genre bestaan en de geschreven reviews wisselen nogal. Maar ik ben blij dat ik hem gekeken heb, vond het een goede en harde actiefilm, misschien zelfs soms wat over de top, maar het past wel ik het plaatje. Gerard Butler als Mike Banning zet een hele goede en ruige acteerprestatie neer, heerlijk om te zien! Dus perfecte cast, prima verhaal, heleboel actie. Top!!
10
Anoniem
08-05-2014
I don't know if it can get any better in this genre! Perhaps more 3D, HD, a bigger screen, a higher volume. I think you'd need one of those fully insulated basements to play the film at maximum specifications. Showing the vulnerabilities and the strengths in defenses of such a potential attack against the President of the USA himself and his co-workers. They are the only ones in the bunker with the secret codes. It's a brilliant portrayal of how, indeed, we have nowhere near sufficient home defenses, which is one of my favorite topics and themes.
6
Anoniem
21-04-2014
Niet slecht maar toch wat te veel onlogische dingen naar mijn zin. Toch van genoten.
6
Anoniem
20-04-2014
hele enge film
10
Anoniem
08-03-2014
Van begin tot eind trekt de film je naar binnen. Gedurende de film vele momenten met hartkloppingen gezeten door de actie en het verhaal, maar ook dat ik mij bedacht dat het scenario op een dag nog weleens bewaarheid kon worden. Geheel onmogelijk is het niet... Het is 1 van de beste actiefilms die ik ooit heb gezien (het eind is wat afgeraffeld (laatste 5 minuten) maar dat mag de pret niet drukken. Kortom, ik vind het wel 5 sterren waard en een aanrader om te kijken
7
Anoniem
31-01-2014
Leuke film en spannend
8
Anoniem
26-01-2014
Mooie film met goede acteurs. Verhaal is misschien een beetje standaard, maar door de goede acteurs en de mooie actiescenes een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een goede actiefilm. Een topper! Een dikverdiende 8
9
Anoniem
18-01-2014
Dit is echt een supergave film. Wat een ontzettend goed verhaal. En wat zijn de acteurs goed. Een film die je van het begin tot het einde blijft boeien. Er waren echt momenten dat ik op het puntje van mijn stoel zat en mezelf in de film waande. Kortom, een echte aanrader.
6
Anoniem
16-01-2014
Goede film, spannend.
7
Anoniem
13-01-2014
Best wel een goeie actiefilm, je blijft op het puntje van je stoel zitten. Een paar onverwachte wendingen maken het een meer dan gemiddelde film. Morgan Freeman vond ik weer goed acteren, daar kun je gewoon van op aan. Degene die Mike Banning speelt was ook sterk, maar de terroristenleider was eng realistisch.
Al met al een 7,5.
7
Anoniem
30-12-2013
Spannend en direct vanaf het begin
8
Roy
30-12-2013
Een kleine twee uur actie in het kwadraat. Een echte Die Hard-kloon. Dus wees voorbereid op een kleine twee uur nonstop vermaak met deze actiefilm. De tijd vliegt voorbij met het bekijken van deze film. Gewoon een goede actiefilm.
6
Anoniem
28-12-2013
Typisch Amerikaanse film. Leuk gedachteloos vermaak.
8
Anoniem
28-12-2013
Dit is een absolute aanrader. De film begint snel heel spannend te worden en ik dacht op een gegeven ogenblik dat ze het hoogtepunt van de film al in het begin gestoken hadden. Echter de spanning bleef steeds in stijgende lijn gaan. Uiteraard wordt er serieus op los geknokt maar dan wel op een geloofwaardige manier. Zeker ook nog de goede acteerprestaties van Freeman vermelden. Leg u gerust onderuit en geniet van deze mooie film.
7
Anoniem
26-12-2013
Was weer eens een lange tijd geleden dat ik zo'n goeie en mooie actiefilm vond als deze.
Zit een leuk en spannend verhaal in met volop actie.
10
Anoniem
18-12-2013
Prachtige film en wat een knappe kerel vond me moeder, haha! Heel spannend en mooi om te zien. zou hem graag een tweede keer willen zien ooit.
10
Anoniem
05-12-2013
GEWELDIGE FilM
7
Anoniem
04-12-2013
Goede film. Gerard Butler is weer briljant as always. Het is misschien niet helemaal geloofwaardig, maar de verhaallijn klopt wel. Veel actie en schietwerk en een verrassend einde.
Gewoon een lekkere film om onderuitgezakt op de bank te kijken.
8
Anoniem
01-12-2013
Een prachtige film met veel actie en veel special effects. Film is goed opgebouwd qua spanning. Keek makkelijk weg. Wel wat aan de patriottistische kant: "wij Amerikanen, de leiders van de wereld". Dit is wel wat overdreven in deze film. Ook is één ding wat aan de ongeloofwaardige kant: één man redt Amerika.
Wel een spannende en leuke film met veel actie!
8
Anoniem
23-11-2013
Spannende actiefilm met goed acteerwerk. Genre is te vergelijken met de Die Hard-films. Spectaculaire effecten. Goed gedoseerd en geloofwaardig. Alleen dat Gerard Butler alles en iedereen overleeft is wat minder realistisch. Zeker de moeite waard om te kijken.
10
Anoniem
23-11-2013
Wat een boeiende en spannende film, wij vonden het een goede film!!! Topprestatie van deze acteurs, ondanks het geijkte verhaal...!
9
Anoniem
30-10-2013
Erg spannende film! Ik hou normaal nooit zo veel van actiefilms maar omdat Gerard Butler erin speelde wilde ik het toch wagen. Heb uiteindelijk geen spijt gehad. Wat een spannende film was dit zeg, tot het einde aan blijf je in spanning. Ook de goede acteurs maken het erg mooi. Maar ook door alle spanning nog een goede verhaallijn. Niet heel vernieuwend maar voor de actie zeker een film om te kijken.
9
Junita
27-10-2013
Wij vonden dit een goede actiefilm. Best spannend ook. Kijkt lekker weg. Een hoog Die Hard-gehalte. Zoals eerder vermeld is het 1 tegen 300, lol. Een aanrader als je van actiefilms houdt.
8
Lynn
24-10-2013
Ondanks dat het een onwaarschijnlijk verhaal is, vond ik de film Olympus Has Fallen wel een goede en spannende film. De film zit vol actie en spanning en ik vind de acteurs erg goed. Als je iemand bent die graag een harde-actie film gaat kijken, dan is dit een absolute aanrader! Ook voor de vrouwen onder ons, is het 'fijn' om naar te kijken!
8
Anoniem
12-10-2013
Een keiharde film die natuurlijk... Veel doden aan beide zijden. Goede speciale effecten. Echt Amerikaans: een held neemt het op tegen een hele bende schurken. Aan het eind heb je een hele spannende film achten de rug. Het witte huis aan flarden, dat zie je niet vaak.
8
Anoniem
08-10-2013
Geboeid zitten kijken van begin tot eind
7
Anoniem
04-10-2013
Het was een goede film met veel actie. Het is echter af en toe iets te ver gezocht en niet alles klopt.
Gerard Butler speelt erg overtuigend. Een aanrader.
8
Anoniem
22-09-2013
Deze twee uur durende Amerikaanse actiefilm / thriller is best aardig. Olympus Has Fallen is van begin tot eind wel spannend, alleen vond ik persoonlijk dat er teveel geweld in het begin gelanceerd werd. Ik hou best van actie en schieten maar dit was over de top! Niet leuk om naar te kijken. Daarnaast kwamen sommige scènes onrealistisch over. Vooral in het begin. De verhaallijn was goed te doen voor een lekker middagje film kijken. Niet ingewikkeld maar een lekkere wegkijker dus.
8
Anoniem
18-09-2013
Fantastische actie/oorlogsfilm met een aantal prachtige high-tech-wapens erin. De Schotse acteur Butler, die wat trekjes vertoont als Russell Crowe, zet een goede macho rol weg in deze film. Ook Freeman en Eckhart zijn de juiste mannen voor hun presidentsrollen. Van het begin tot het eind volop actie, met nu de Koreanen als slechteriken (weer eens wat anders ;). Het verhaal is een beetje standaard, maar in dit soort films kom je er aardig vanaf zonder afbreuk te doen aan de film zelf. Een aanrader voor de liefhebbers.
4
Anoniem
15-09-2013
Leuk joh
6
Anoniem
11-09-2013
Veel actie, zeer onwaarschijnlijk verhaal, echt Amerikaans. Persoonlijk vond ik het niets bijzonders. Ik heb de film ook niet afgekeken en dat gebeurt mij weinig. Houd je van schiet en actiefilms? Dan zou ik deze huren. Houd je van wat meer diepgang? Dan zou ik deze film overslaan.
7
Anoniem
09-09-2013
Het script van Die Hard is na ongeveer 30 jaar nog eens afgestoft en in de hedendaagse tijd geplaatst want meer dan een actiefilm, gesneden uit hetzelfde hout, is Olympus Has Fallen niet. Is het dan zonde van je tijd om de film te kijken, zult u zich dan afvragen. Antwoord is: nee, zolang je niet meer verwacht dan actie aan een stuk door en niet meer dan dat, zit je goed. Voor een sterk en meeslepend verhaal kun je beter iets anders kiezen. Ik wist wat ik kon verwachten toen ik ervoor ging zitten en ben niet teleurgesteld, het betreft hier geen wereldfilm maar voor een avondje op de bank goed te doen als je van het genre houdt.
7
Anoniem
09-09-2013
Een goede en realistische actiefilm, waarbij de actieheld het enige onrealistische element lijkt. De film begint
enigszins dramatisch, maar later in de film is dat moment erg belangrijk. Dat Koreanen een aanval op Amerika plegen is ook in de huidige tijd niet vreemd. De gemakkelijke opgave van een aantal ministers wel.
8
Anoniem
03-09-2013
Een actiethriller a la de Die Hard-serie, maar dan toch een iets logischer plot. Het is niet ondenkbaar dat er vanuit landen als Korea terroristisch gevaar dreigt en dan vooral eenlingen die een draadje los hebben zitten en in hun ultieme haat tegen de VS een aanval zoals in deze film beginnen. Uiteraard zit er ook nog een hoog fictief gehalte in, want hoe goed de aanval ook is voorbereid, er zijn zaken die in het echt niet gaan plaats vinden, zoals het vliegtuig in het begin dat vrolijk Washington binnen vliegt en dan pas door F16's wordt gecheckt. Lachen, maar niet heus... dat vliegtuig wordt boven de oceaan al direct naar de bodem gestuurd zonder vragen te stellen. Maar goed... Spannende film met zeer geloofwaardige vertolking van Gerard Butler. Boeiend vanaf de eerste minuut....aanrader.
8
Anoniem
01-09-2013
Een hele leuke en vermakelijke film. Het begint vrij snel met een flinke dosis actie.
Gerard Butler zet een leuke rol neer. Echter staat er een fout in de omschrijving: Banning was niet toevallig in het Witte Huis... Hij was wel in de buurt op zijn werk en komt meteen in actie en gaat naar het Witte Huis.
Als je niet teveel let op wat wel en niet mogelijk is, maar gewoon kijkt naar de film zelf, dan is dit zeker een aanrader.
Ik geef de film een 8.
7
Anoniem
31-08-2013
De film heeft de geloofwaardigheid van de Die Hard-cyclus en de actie is eveneens overeenkomstig. Ook hier blijkt een held te bestaan die werkelijk alles en iedereen overwint... Maar, hoe onrealistisch het allemaal dan ook weer is, als je van een stevige maar eenvoudige actiefilm houdt, is dit absoluut een aanrader. Best lekker zo'n film, van tijd tot tijd.
6
Anoniem
28-08-2013
Zeer onrealistische actiefilm, waarin veel geweld wordt gebruikt met name in het begin. De actiescènes zijn onwerkelijk opgezet, wat ook jammer is. Er zit een aardig verhaal in. Het is een terroristische film, waarbij natuurlijk de hoofdrolspeler het kwaad in zijn eentje zal bestrijden. Al met al best wel een aardige film om te kijken, zonder kritische blik.
6
Bjorn
27-08-2013
Een beetje overdreven film waar de feiten niet echt in kloppen. Het is onmogelijk om zulke dingen zo dicht bij het witte huis te krijgen. Maar als je verder kijkt dan naar de realiteit van de film, is het een mooie actiefilm met veel geweld en een redelijk verhaal. Zou hem wel aanraden als je van een leuke actiefilm houdt met wat geweld, effecten en hoop actie.
3
Anoniem
25-08-2013
Goeie actiefilm maar wel een duidelijke knipoog naar Die Hard-films. Deels ongeloofwaardig maar dat moet je bij dit type film ook niet verwachten. Al met al heb ik me prima vermaakt.
1
Anoniem
24-08-2013
Ongelooflijk dat mensen deze film goed beoordelen. Deze film is niet van deze tijd; onrealistische effecten, actie over de top, voorspelbaar verhaal en vele clichés. Heb getwijfeld om hem uit te zetten...
Zonder hoge verwachtingen en met verstand op nul kijkt hij wel lekker weg als een actiefilm als elke ander.
Oordeel zelf.
8
Mufit
23-08-2013
De acteurs waren allemaal zeer goed. Mijn verwachting was niet echt hoog maar achteraf was het een goede keuze geweest. Goed verhaal en goede acteurs hebben deze film tot een topper gemaakt. Film begint al heel snel spannend te worden. Er zijn veel acties. Natuurlijk voor de actie liefhebbers. Dus geen 2e klasse film.
9
Anoniem
23-08-2013
Een goede film met een goede verhaallijn. Top!
9
Tirza
22-08-2013
Mijn verwachtingen van deze film waren hoog. Uiteindelijk klopten mijn verwachtingen. Het was een erg goed opgebouwde film met actie van begin tot eind. Het was spannend. Deze film is een echte aanrader!
8
Harry
17-08-2013
Op basis van de trailer en de reviews besloten deze film te kijken... Een topper in het aanbod van meJane.com kan niet anders schrijven. Top rollen voor Butler en Freeman. Zij maken absoluut een beetje het onwerkelijke verhaal goed, van een overval op het witte huis. Knappe verhaal opbouw, spannend van begin tot eind, veel geweld en doden maar wel een....... gewoon kijken dus.
4
Anoniem
17-08-2013
Na reviews en previews had ik redelijke verwachtingen voor deze film. De eerste helft van de film is spannend, maar uiteindelijk komen er geen verrassingen en het bevredigt niet. Veel wapengeweld maar weinig plot een zero character-development. Veel wordt gejat uit 'Die Hard' maar Gerard Butler is geen Bruce Willis. Hij speelt gewoon een superheld die iedereen afmaakt zonder problemen en zonder charisma. Kortom een teleurstelling. Pluspunt: het Amerikaanse nationalistische gelul aan het einde viel mee en duurde niet zo lang.
8
Anoniem
16-08-2013
Ik vond dit een zeer goed opgebouwd verhaal. Veel goede acteurs en daarbij spanning en actie. Het begint met het vakantiehuis van de president met vrouw en zoon. Dan het ongeluk op de brug, waar de secret service agent de president uit de auto redt. Dit heeft tot gevolg dat hij buitenspel gezet wordt, het zoontje zit in een andere auto. Door dit ongeluk krijgt hij een bureaufunctie. Maar 3 jaar later als er een delegatie uit Korea komt begint de echte actie. Daarin gaat deze agent een zeer grote rol in spelen. Deze film is een echte aanrader.
8
Raymond
15-08-2013
Wilde deze film al in de bios kijken. Maar ben blij dat ik het hier heb gekeken. Niet dat het een slechte film was. Integendeel...Van begin tot het einde was het een hele goede actiefilm. Maar sommige achtergrondscènes waren erg fake. Goeie acteurs. Leuk verhaal. En vooral best wel harde actiescènes. Eindelijk weer eens.
9
Anoniem
14-08-2013
Bij het zien van de trailer dacht ik: 'weer zo'n standaardfilm over het witte huis'. Heb deze film toch gehuurd en vond deze indrukwekkend goed. Totaal anders dan de meeste films over het witte huis. Erg spannend en realistisch.
8
Johnny
12-08-2013
Een zeer spannende actie-thriller over een terroristische aanslag op het witte huis, waarbij een ondergewaardeerde agent de president en zijn zoon moet redden en tevens heel Amerika van een nucleaire ondergang. Goed acteerwerk van Gerard Butler en Morgan Freeman.
8
Anoniem
12-08-2013
Realistische actiefilm, waarin een terroristische aanval op The White House, dus de U.S.A., spectaculair in beeld wordt gebracht. Het feit dat de U.S.A. in grote delen van de wereld het meest gehate land ter wereld is, bepaalt de extreme beveiliging van o.a. de president en zijn gezin.
De succesvolle aanvallen op the World Trade Centre, het Pentagon en als mogelijk beoogd doelwit the White House op 11 september 2001 hebben bewezen, dat een nieuwe aanval in de toekomst heel goed mogelijk is.
Ik vond het een uitstekend gemaakte, spannende actiefilm en geef de film een 8.
8
Anoniem
11-08-2013
Een mooie film, die mij van begin tot eind wel heeft geboeid. Wel een beetje Die Hard-achtig, maar daarom een leuke film om 'gewoon' op een regenachtige avond te kijken.
9
Maurice
10-08-2013
Juisssst dit is een film die je heel goed kan gaan kijken. Goed verhaal, realistisch. mooi camerawerk en alles, goeie actie, veel onverwachte ontwikkelingen. Goed gespeeld door iedereen. Echt een aanrader, even lekker voor gaan zitten. Krijgt van mij een 9, zo worden ze niet veel meer gemaakt.
8
Geert
08-08-2013
Lang geleden dat ik zulk een goede actiefilm heb gezien. Zelfs de dreiging op zich vond ik niet een ondenkbaar iets, het slagen van het opzet zou misschien nooit zo lukken maar het concept is goed gevonden. Bij verrassing is veel mogelijk, laten we hopen dat er in het echt dan ook op z'n minst 1 zo'n held is als Butler :-). Goed geacteerd, enkele goede plotwendingen en eind goed al goed. A real american hero movie. Een aanrader.
7
Joyce
08-08-2013
Het verhaal is wellicht wat onrealistisch, want het witte huis innemen binnen een kwartier lukt natuurlijk nooit in het echt. Toch is het een leuke film en goed een goed uitgedacht verhaal. De actiescènes zijn erg goed en de cast is geweldig. Ik zou de film absoluut aanraden, maar je moet wel echt van dit genre houden, want anders vind je het misschien helemaal niets.
8
Anoniem
07-08-2013
In het echt zal zo'n aanval (kunnen) nooit plaatsvinden, de binnenlandse beveiliging van de Verenigde Staten van Amerika is immens, zeker in die regio. Maar goed het is een zeer interessante, explosieve oorlogsfilm met redelijk tot goed verhaal, veel explosies, schieten en gevechten. Leuke acteurs die uitstekend spelen.
9
Anoniem
06-08-2013
Fantastische actie/oorlogsfilm met een aantal prachtige high-tech-wapens erin. De schotse acteur Butler, die wat trekjes toont als Russell Crowe, zet een goede macho rol weg in deze film. Ook Freeman en Eckhart zijn de juiste mannen voor hun presidentsrollen. Van het begin tot het eind volop actie, met nu de Koreanen als slechteriken (weer eens wat anders ;) Het verhaal is een beetje standaard, maar in dit soort films kom je er aardig vanaf zonder afbreuk te doen aan de film zelf. Een aanrader voor de liefhebbers.
3
Tom
06-08-2013
Ik heb me zeer goed vermaakt met deze film. Goed verhaal, veel actie ook goeie acteurs. Dit is een film voor mensen die van veel actie houden, alleen jammer dat het zo voorspeldbaar is. Je weet albijna wat er gaat gebeuren.
loading