The Dictator: Dictator Hafez Aladeen van het land Wadiya wordt gehaat door bijna al zijn onderdanen. Als hij naar New York gaat om de Verenigde Naties toe te spreken, wordt hij ontvoerd door zijn lijfwacht. Aladeens tegenstanders zetten een dubbelganger in die zal aankondigen dat Wadiya een democratie wordt. Aladeen weet te ontkomen en doet er alles aan om zijn macht terug te krijgen.
×
The Dictator
Dictator Hafez Aladeen van het land Wadiya wordt gehaat door bijna al zijn onderdanen. Als hij naar New York gaat om de Verenigde Naties toe te spreken, wordt hij ontvoerd door zijn lijfwacht. Aladeens tegenstanders zetten een dubbelganger in die zal aankondigen dat Wadiya een democratie wordt. Aladeen weet te ontkomen en doet er alles aan om zijn macht terug te krijgen.
Details
Geluid: Stereo
Beeldformaat: 16:9
Beschikbaar in: Nederland, België
×
Reviews (28)The Dictator
Geschreven door: Etien
   01-11-2019
Vreselijke film. Niks komedie aan. Grof!
Geschreven door: Frank
   27-04-2013
Gewoon gek
Geschreven door: Anoniem
   08-02-2013
Nice! Cijfer: 8
Geschreven door: Larry
   29-01-2013
Onsamenhangende film. Geen touw aan vast te knopen helaas. Zit totaal geen verhaallijn in. Ik vond de vorige 2 versies van Sacha Cohen veel beter: Borat en Ali G. Deze versie mag wat mij betreft geschrapt worden, niet grappig en niet boeiend. Op het eind wel een politiek statement over het Amerikaanse systeem. Dus wel onbedoeld een diepere laag in de film. Had veel meer verwacht van de film, maar viel dus behoorlijk tegen, jammer. Kijk weer uit naar deel 4.
Geschreven door: Anoniem
   13-01-2013
Na lang zoeken, in de afdeling komedie, deze film gekozen. Helaas werd het gehoopte resultaat om te lachen slechts enkele keren bereikt. Veel voor de hand liggende en platvloerse grappen. Een verhaallijn die werkelijk te saai voor woorden is. Ook op het gebied van acteren laat deze film te wensen over. Helaas heb ik het einde van deze film niet gehaald!
Geschreven door: Bianca
   08-01-2013
Erg gelachen om voorgaande films van Sasha Cohen en ook weer om deze. Hilarisch hoe hij de verschillende typetjes weer neerzet. Zowel in tekst als in looks. Ben je op zoek naar een avondje lachen, dan is dit een geschikte film voor jou. Veel plezier.
Geschreven door: Anoniem
   08-01-2013
Hoewel ik groot fan ben van de films van Cohen, vond ik deze film erg mager, zowel qua duur als qua verhaallijn. 80 minuten is ook kort en dan zijn er ook grappen die flauw en oppervlakkig zijn. Je ziet de grappen ook vanaf een afstand aankomen. Je wordt niet verrast door de film, meer van hetzelfde.
Geschreven door: Anoniem
   06-01-2013
Was vanaf begin tot het eind een zeer leuke film. We hebben de film met het hele gezin gezien, dus zowel kinderen als ouders. Zelfs de kinderen zagen de hilariteit ervan in. We raden deze film iedereen aan om te kijken. Het is echt een familiefilm. Wij geven hem zelfs de waardering negen.
Geschreven door: Robert
   05-01-2013
The Dictator van Sacha Baron Cohen is niet het beste wat hij heeft afgeleverd. Ja, er zitten een paar geslaagde grappen in, maar de film is niet goed genoeg. Het verhaal is heel simpel en eigenlijk ook wel kort. Ikzelf vind Anna Faris niet echt grappig en vind haar niet in de film passen. Een film die je de volgende dag niet meer herinnert.
Geschreven door: Peter
   03-01-2013
Ik heb me zeer goed vermaakt ondanks de bij vlagen flauwe humor. Er zitten namelijk ook meesterlijke grappen in. Met name het begin is al veelbelovend. Gewoon onderuitgezakt op de bank lekker lachen en je laten meeslepen in het verhaal! Als je zoekt naar enige diepgang, dan kun je beter een andere film huren. Dit is gewoon waar komedie voor bedoeld is.
Geschreven door: Davut
   26-12-2012
Na een heerlijk kerstdiner wilden we een komische film kijken met de hele familie. Daar hoefden we bij meJane.com niet lang voor te zoeken. Al snel vonden we deze film en besloten we, na ooit Ali G gezien te hebben, dat deze vast ook leuk moest zijn. Goede referentie! En hij was hilarisch! Een leuke luchtige film. Wel vonden we soms de grappen op het randje, maar zeker een aanrader!
Geschreven door: Anoniem
   26-12-2012
Wij vonden het een geweldige film. Al meerder keren hebben we de film gezien. Het is een film vol humor en grappige scènes! Net op het randje van wat wel en niet kon...Ook de actiescènes waren erg goed.
Geschreven door: Hernany
   05-12-2012
Grappige film... Jammer dat ze in de trailer bijna alle hoogtepunten al hebben weggegeven. Humoristisch en soms net op het randje met de grofheid. Maar verder hebben we wel gelachen. Soms voorspelbaar en cliché. Al met al een leuke aanrader als je in de stemming bent.
Geschreven door: Maarten
   29-11-2012
Absoluut humor, maar ik heb hem beter gezien. Op naar de volgende.
Geschreven door: Anoniem
   20-11-2012
Echt een hilarische komedie voor het hele gezin! Super gelachen met mijn vrienden en vriendinnen, ook zeker een aanrader voor als je depressief bent! Kortom, geweldige film, ZEKER EEN AANRADER!
Geschreven door: Layla
   19-11-2012
Topfilm!
Geschreven door: Review-Queen
   16-11-2012
Leuk!
Geschreven door: Aron
   13-11-2012
Wat een stomme film zeg
Geschreven door: Behzad
   13-11-2012
Een film zoals Borat, Ali G of Bruno... oppervlakkige, cliché grappen en overall stereotype personages en situaties beladen met veel overdreven acteerwerk (ahum). Een film die je met een groep vrienden op een zaterdagavond kijkt om gewoon te kunnen lachen... maar goed, dan kun je ook beter Hot Shots kijken.
Geschreven door: Anoniem
   08-11-2012
Aardige film, maar minder leuk dan zijn eerdere films, bijvoorbeeld Borat. Er zaten erg grappige stukjes in, soms behoorlijk grof, dan weer een beetje flauw. Je moet wel in de stemming zijn voor dit soort melige humor. Al met al een leuk filmavondje aan gehad!
Geschreven door: Anoniem
   07-11-2012
De film is op zich wel grappig, maar het ligt er wel dik bovenop.
Geschreven door: Anoniem
   31-10-2012
Een film waar je eigenlijk gewoon dom voor moet gaan zitten. Af en toe verscheen er bij mij een glimlach maar helaas het einde van de film niet gezien. In slaap gevallen.
Geschreven door: Yk
   29-10-2012
Onsamenhangende film. Geen touw aan vast te knopen helaas. Zit totaal geen verhaallijn in. Ik vond de vorige 2 versies van Sacha Cohen veel beter: Borat en Ali G. Deze versie mag wat mij betreft geschrapt worden, niet grappig en niet boeiend. Op het eind wel een politiek statement over het Amerikaanse systeem. Dus wel onbedoeld een diepere laag in de film. Had veel meer verwacht van de film, maar viel dus behoorlijk tegen, jammer. Kijk weer uit naar deel 4.
Geschreven door: Claudia
   23-10-2012
Een erg leuke film. In de bioscoop gezien maar ik vond het leuk om weer het te zien, met de familie. Grappig en entertaining, goed gespeeld. Veel humor, hilarische scènes. Gewoon erg leuk.
Geschreven door: Michaela
   21-10-2012
This movie is okay to watch. It is funny at times and even hilarious other times, but overall I surely have seen better comedies. The movie is a satire as we are used to by Ali G but it comes across a bit too primitive in some scenes. If you have watched it once, you will probably not watch it again.
Geschreven door: Anoniem
   15-10-2012
Waardeloze film.
Geschreven door: Ilana
   14-10-2012
Lange tijd niet zo gelachen om een film! Echt hilarische scènes. Je moet er wel van houden dat e.e.a. op de schop genomen wordt... Maar de rollen worden fantastisch vertolkt door Sacha Baron Cohen (Aladeen) en Ben Kingsley (Tamir). Ook Anna Feris (Zoey) heeft een goede rol. Er komen ook nog wat bekende acteurs voorbij. Wij vonden deze film wel een 8 waard.
Geschreven door: Anoniem
   12-10-2012
Na Ali G, Borat en Brüno stapt Sacha Baron Cohen deze keer in de huid van 'The Dictator': Aladeen. Kenmerkend voor Cohen zijn natuurlijk de duidelijke knipogen naar de realiteit. Situaties rond Iran, oliebelangen, internationale machtsverhoudingen en wat democratie op papier zou moeten inhouden, doet Cohen je beseffen dat de realiteit soms zelfs absurder is. Grappige scènes met af en toe uiteraard (helaas) ook een mindere scène afgewisseld. Verder passeren nog een aantal bekende gezichten de revue (o.a. Edward Norton, Megan Fox). Ook de volledig op de film aangepaste soundtrack doet de mondhoeken menig maal krullen. Als je Sacha Baron Cohen graag bezig ziet, zul je je zeker met deze film amuseren!
Schrijf zelf een review
loading