Dark Shadows: Nadat hij door een afgewezen geliefde in een vampier is veranderd blijft Barnabas Collins twee eeuwen begraven tot hij herrijst in de wel heel erg veranderde wereld van 1972. Wanneer hij terugkeert naar zijn ooit zo statige huis ontmoet hij de verknipte overblijfselen van de Collins-familie. Barnabas is vastbesloten om zijn familienaam in ere te herstellen, maar wordt voortdurend dwarsgezeten door zijn voormalige geliefde - de verleidelijke heks Angelique - in dit bijzonder fantasierijke avontuur van regisseur Tim Burton.
×
Dark Shadows
Nadat hij door een afgewezen geliefde in een vampier is veranderd blijft Barnabas Collins twee eeuwen begraven tot hij herrijst in de wel heel erg veranderde wereld van 1972. Wanneer hij terugkeert naar zijn ooit zo statige huis ontmoet hij de verknipte overblijfselen van de Collins-familie. Barnabas is vastbesloten om zijn familienaam in ere te herstellen, maar wordt voortdurend dwarsgezeten door zijn voormalige geliefde - de verleidelijke heks Angelique - in dit bijzonder fantasierijke avontuur van regisseur Tim Burton.
Details
Geluid: Stereo
Beeldformaat: 16:9
×
Reviews (24)Dark Shadows
Geschreven door: Joella
   17-09-2017
Johnny Depp zit ook in deze film weer zoals altijd goed in zijn rol. Leuke film maar niet spectaculair.
Geschreven door: Anoniem
   10-04-2013
Ik hou van Johnny Depp als acteur, en vond de films samen met Tim Burton altijd erg geslaagd zoals Edward Scissorhands en Alice in Wonderland.
Maar ik weet niet zo goed wat ik met deze film aanmoet,
er zaten sommige mooie special effests in en wat leuke grapjes, maar verder vond ik het slecht.
Jammer, want ik had me erop verheugd, maar wist echt niet wat ik ervan moest denken behalve dat ik het slecht vond.
Geschreven door: Anoniem
   31-03-2013
Dark Shadows is een film waar je echt even zin in moet hebben. Voor een komische vampierenfilm moet deze film het hebben van net even te weinig goede grappen en vondsten. Johnny Depp heb ik ook wel eens sterker gezien. Het verhaaltje is niet zo ontzettend sterk, maar dat is misschien niet eens het ergste. Goede acteurs en actrices die er een beetje met de pet naar gooien. Dat is jammer.
Geschreven door: Roelof
   15-03-2013
Een ontzettend sfeervolle en leuke film in de stijl die men van Tim Burton kent: donker, gothic en grappig. Opnieuw Johnny Depp in een stralende hoofdrol. Deze kerel is zo goed in het neerzetten van een karakter en wat een grappige teksten! Supertoffe, gedateerde muziek... Heerlijk!
Geschreven door: Jessica
   18-01-2013
Johnny Depp en Tim Burton hebben samen weer een fascinerend schouwspel neergezet. De beelden zijn mooi. En de slotscène is overweldigend zonder compleet ongeloofwaardig te worden.
Geschreven door: Anna
   03-01-2013
Tim Burton als regisseur, dat belooft wat! Zijn favoriete acteur Jonny Depp brengt weer wat er van hem verwacht wordt. De vrijscène tussen Jonny en de heks is geweldig. Top, echt een aanrader.
Geschreven door: Anoniem
   27-12-2012
Geweldige lachwekkende film. Johnny is weer op zijn best als vampier. Ook de rest van de karakters worden top neergezet.
Geschreven door: Maartje
   16-12-2012
Weer een geweldige echte Tim Burton film! Fantastisch gemaakt tot in de kleinste details. Boeiende karakters, prachtige locaties en spanning en humor wisselen elkaar af. Gekke wendingen en af en toe hele flauwe (waar je wel heel hard om moet lachen) grappen. Een aanrader.
Geschreven door: Amber
   08-12-2012
Ben je een grote fan van Johnny Depp, dan moet je deze film zeker gezien hebben. Hij is scary, twisted, wicked, romantisch en funny! Uiteraard een beetje vreemd maar wel ontzettend lekker! Mooie kleuren! Dus ook deze Johnny Depp film krijgt van mij een dikke 8
Geschreven door: Rene
   28-11-2012
Ik moet toegeven dat ik een fan ben van Johnny Depp. Hoe hij in een rol kruipt vind ik altijd fantastisch. Qua sfeer leek het een beetje op Edward Scissorhands. Een leuke rol voor de vrouw van Tim Burton, mevrouw Bonham Carter, de aan alcohol verslaafde dokter. Een leuke seventies sfeer. Grappig, dramatisch en romantisch. Wat wil je nog meer... Op naar de volgende Johnny Depp film natuurlijk.
Geschreven door: Anoniem
   20-11-2012
Samen met zoon van 11 gezien. Samen genoten van deze entertainment. Mooi gemaakt en luchtig gebracht. Vampiers spreken mij absoluut niet aan, maar Johnny maakt er een 'mens' met een hart van. Dat is een leuke twist. Af en toe lachen voor beide generaties en voor ik als vijftiger genieten van reis naar 70'er jaren. Overigens leuke rol van Michelle Pfeiffer.
Geschreven door: Renu
   17-11-2012
Geestige film. Niet helemaal wat ik ervan had verwacht. Ik kwam niet meteen helemaal in het verhaal. Ik ben niet zo'n fan van Johhny Depp, maar ik vond hem in deze film toch wel erg goed. Ook vond ik de hel setting van de film en de kostuums erg mooi.
Geschreven door: Anoniem
   17-11-2012
Een zeer goede film, zeker een aanrader voor iedereen die eens wil kunnen lachen en zijn gedachten verzetten uit de realiteit en terug. Een zeer sterke vertolking van Johnny Depp als vampier. Eva Green laat hier een andere kant van haar acteertalent zien en ze schittert in haar rol hier ook net zoals in Casino Royale.
De kostuums en make-up van de hoofdrolspelers zijn zeer geslaagd!
Geschreven door: Anoniem
   17-11-2012
Leuke film! Johnny is een geweldige acteur. Een mooie set!
Geschreven door: Sophia
   02-11-2012
Heerlijke film voor de veertigers onder ons, echt een terugblik naar een vervlogen periode, de jaren '60 met een enorme leuke humoristische kijk op 'The Dark Shadows', een serie in Engeland. Heerlijk, heb echt genoten en kan iedereen aanraden deze superfilm te kijken, en niet alleen omdat Mr. Johnny erin speelt! Hij is leuk!
Geschreven door: Ashna
   29-10-2012
Na het zien van de trailer van Dark Shadows leek het alsof het hier zou gaan om een campy comedy die snel zou worden vergeten in het oeuvre van Tim Burton. Maar gelukkig wijkt de film zelf ver af van de bijbehorende reclamecampagne. Hoewel het hier niet op zijn magnum opus gaat, is het resultaat toch een erg vermakelijke film die genoeg nieuwe elementen toevoegt aan de bekende stijl van de regisseur. Dark Shadows biedt honderddertien minuten lang heerlijk entertainment voor de levenden, maar weegt lang niet zwaar genoeg om de doden te kunnen wekken. Ben je op zoek naar een film voor het hele gezin (vanaf 12 jaar) en ben je fan van Tim Burton, Johnny Depp en de jaren 70? Dan is Dark Shadows zeker een aanrader. Een melodramatisch verhaal met een ietwat voorspelbaar plot waar je zo’n 113 minuten mee zoet bent.
Geschreven door: Nicole
   29-10-2012
Ten eerste zet Eva Green (als Angelique) en Johnny Depp (Barnabas) een waanzinnige goede rol neer. Ook deze film, geregisseerd door Tim Burton, is weer van het begin tot het einde een doldwaze prent, en een typische Johnny Depp film. Het verhaal en decor is net zoals bij de films Alice in Wonderland en Sjakie en de Chocoladefabriek (met ook Johnny Depp) heel apart, leuk en maf. Heb deze film samen met mijn dochter gekeken, we vonden de film van begin tot het einde geweldig. Het enige minpuntje dat ik zelf heb is dat ik vond dat het verhaal traag op gang kwam. Ook de prachtige special effects kwamen pas bijna op het laatst in beeld, dat had van mij wat eerder gemogen, maar dit doet wat mij betreft niet voor de film onder. Dus een geslaagde film, en Johnny Depp blijft goed, een acteur met zijn eigen trekjes die je gelijk herkent in wat voor rol dan ook. Top film!!!
Geschreven door: Michel
   28-10-2012
Ik vond het één van de eerste vampier-films waar ik echt met plezier naar heb gekeken, terwijl ik normaal gesproken niet van het genre 'vampiers' hou. Leuke scènes aangaande Barnabas (van 1768) reacties op deze totaal veranderde nieuwerwetse tijd (in 1972). Ook leuk om Alice Cooper in deze setting te zien, met wat minder bekend werk maar wel goed en perfect passend in de film. Je kunt echt zien dat er veel moeite is gedaan om alles er perfect uit te laten zien, tot in details!!! Deze film had veel betere recensies mogen krijgen m.i..
Geschreven door: Bianca
   26-10-2012
Een hele leuke en geweldige film.
Johnny Depp doet het ook weer geweldig als acteur.
De humor die er in zit is ook echt geweldig en precies zoals we die van hem kennen.
Het is een soort horrorfilmpje maar dan met humor.
Dus deze film is ook zeker te doen voor horrorfans. Zeker kijken. Je geniet echt wel van deze film.
Leuk hoe sommige dingen in de film ook verzonnen zijn.
Geschreven door: Anoniem
   25-10-2012
Leuke lichte entertainmentfilm. Verhaallijn is niet echt sterk en had veel beter gekund, maar Depp speelt goed. Effects zijn wel goed maar niet spectaculair. Het is een Burton, maar hij lijkt wel een snelle lichte versie zonder veel diepgang. Best aardig voor een avondje op de bank maar de verwachtingen waren hoger.
Geschreven door: Riky
   24-10-2012
Ik vind dit weer echt een film voor Johnny Depp. Hij heeft weer een aparte rol in een apart verhaal. Ik had van een aantal mensen gehoord dat 'ie tegenviel, maar ik vind het echt een aanrader om te kijken en vooral als je van Johnny Depp-films houdt.
Geschreven door: Teun
   17-10-2012
Ik vond het een best goede film maar ik zag er geen humor in en begrijp niet waarom dit staat aangeschreven als een komedie. Misschien dat andere mensen dit wel vinden maar dat is aan hun. Het is zeker een film die je moet kijken!
Geschreven door: Kees
   14-10-2012
Dark Shadows is een visueel spektakel op een typische Tim Burton manier. Het is een klassiek liefdesverhaal, alleen zijn de personages alles behalve doodgewoon. De vondst om een vampier 200 jaar opgesloten te laten zitten en hem dan te confronteren met alle veranderingen is zeer humoristisch. Tenslotte is de soundtrack heel erg fijn.
Geschreven door: Alexander
   14-10-2012
'Dark Shadows' is een erg sfeervolle, romantische horrorkomedie van Tim Burton. De prent heeft een bijzonder mooi kleurenpalet en een opvallende muziekkeuze. Alhoewel het verhaal zich in de jaren zeventig afspeelt (inclusief optreden door Alice Cooper), ziet het er allemaal toch nog vrij 'gothic' uit. De show wordt ontegensprekelijk gestolen door Johnny Depp, die een erg leuke vampier ('Barnabas Collins') neerzet. Hij ziet er, zoals gewoonlijk, schitterend uit en lijkt in dit geval een kruising tussen 'Nosferatu' en 'Gomez Addams'. In heel de film weet Tim Burton horror en komedie met succes te vermengen, wat niet gemakkelijk is. De speciale effecten zien er goed uit, maar dat mag ook wel met een budget van circa 150 miljoen dollar. Naar het einde wordt het verhaal compleet over-the-top in beeld gebracht, o.a. door de onvergetelijke prestatie van Eva Green. Haar optreden lijkt op dat van Meryl Streep in de film 'Death Becomes Her'. De film deed mij denken aan de sfeer in de prent 'The Addams Family' en het einde deed mij denken aan het slot van 'The Devil's Advocate'. Zeker het bekijken waard, maar niet het beste dat Tim Burton tot nu toe gemaakt heeft...
Schrijf zelf een review
loading