Margin Call (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Een bloedstollende thriller over 24 uur in een bank aan het begin van de financiŽle crisis. Een verzekeringsbank...
Margin Call

Margin Call

Drama Thriller
Taal: Engels Jaar: 2011 Duur: 1 u 42 min

Een bloedstollende thriller over 24 uur in een bank aan het begin van de financiŽle crisis. Een verzekeringsbank verkoopt, ondanks de vele waarschuwingen naar aanleiding van de crisis, investeringspakketten aan hun klanten. Hun advocaten ontdekken dat de veiligheidsbarriŤre is doorbroken. Dit drijft hen tot de misdaad van de eeuw, ťťn die zelfs niet indruist tegen de wet.

Realisme Crisisnacht Intens FinanciŽle crisis Kantooromgeving 2008 Investmentbank

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of BelgiŽ? Log dan in met je meJane account om de film wel te kunnen bekijken.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Fantastische film die zeer spannend is, zonder dat er sprake is van flitsende actie. De makers hebben niet het risico genomen echt de diepte in te gaan van de ranzigheid der financiŽle producten die ons in 2008 in de bankencrisis stortte. Dat is een gemiste kans en mijn enige kritiekpunt op de film. Hierdoor mist het diepgang, maar vergroot natuurlijk wel de toegankelijkheid.

Deze film komt ook voor in:

Reviews

Anoniem
Het verhaal geeft een goed beeld van een van de oorzaken van de financiele crisis en het klappen van de huizenmarkt. Financiele instellingen die bij een gebrek aan toezicht de macht hadden de economie om zeep te helpen door het verkopen van waardeloze rotzooi! Deze film is een aanrader.
Anoniem
Een topper onder de legal thrillers! Het script is realstisch en de cast buitencatagoriaal. Jammer dat het meerendeel van de kijkers geen flauw benul van banken en derivaten afweet. Nee, dit is geen afspiegeling van de laatste bankencrisis, of haar ontstaan. Deze film is een fraaie vertolking van 'een' bankscenario, en een heldere weergave van de verschillende functies en hun achtergronden binnen zo'n bedrijf. Dramacijfer bovengemiddeld.
Anoniem
Heel jammer, de cast is top. De dialogen zijn matig. Te weinig diepgang. De talenten van de acteurs komen niet tot bloei. Kortom een degelijke film over de Amerikaanse economie. Een vijf van mij.
Anoniem
Pfff... als er al een beetje van de waarheid over de Amerikaanse bankencrisis in deze film wordt weergegeven dan begrijp je pas hoe een aantal hebberige mensen een totale economie kunnen beÔnvloeden. De sfeer is hard. Het begin van de film maakt dat het meest duidelijk. Twee harde tantes die een manager ijskoud op straat zetten.
Acteren van de hoofdrolspelers is geweldig. Verwacht niet een typische thriller want dat is deze film niet. Wel een film vol met mooie karakterrollen met Kevin Spacey en Jeremy Irons als absolute toppers. Een dikke 7 wat mij betreft.
willem
Sterke film die beschrijft hoe de bankencrisis zou kunnen zijn begonnen. De spanning is te snijden als het bedrijf ontdekt dat de producten die ze verkopen niets meer waard zijn. Een serie van beslissingen die voor iedereen die er bij betrokken zijn lastig zijn. Toch gaat iedereen om. Offers they can't refuse. Prachtig geacteerd en de hele sfeer is mooi weergegeven. De nacht dat alles anders werd.
Nicole
Vond deze film tegenvallen, had er zeker meer van verwacht. Meer dan de helft van de film vond ik er verwarend en snapte er niet veel van, wel dat het bedrijf in de problemen zat, maar waarom? Vond dat er maar moeilijke woorden en termen genoemd werden. Het enige dat wel goed aan deze film was, zijn de goede acteurs die ze gebruikt hebben! Er zat wel af en toe een scŤne tussen die emotioneel was, maar als je weinig verstand van beleggingen, obligaties etc hebt, is deze film moeilijk te volgen en daarbij vond ik de film wat traag. En een erg raar einde! Vond er eigenlijk ook geen spanning in zitten, in de omschrijving staat een 24 uurs bloedstollende thriller, dat heb ik helaas niet in deze film terug gezien. Gezien de acteurs had het wel een erg goede film kunnen zijn, jammer? Ik geef ook alleen maar een 7 voor de acteurs!!
loading