Hidden Figures: Het nooit eerder vertelde verhaal van drie briljante Afro- Amerikaanse vrouwen die voor de NASA werkten. Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de 'Space Race' volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht. Het visionaire trio oversteeg geslacht en ras, en inspireerde generaties om groots te dromen.
×
Hidden Figures
Het nooit eerder vertelde verhaal van drie briljante Afro- Amerikaanse vrouwen die voor de NASA werkten. Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de 'Space Race' volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht. Het visionaire trio oversteeg geslacht en ras, en inspireerde generaties om groots te dromen.
Details
Geluid: Stereo
Beeldformaat: 16:9
×
Reviews (4)Hidden Figures
Geschreven door: Marco
   16-07-2017
Goede film met een goed verhaal en geeft een mooie weergave hoe mensen met elkaar om kunnen gaan. Ondanks dat dit in het openbaar niet meer zo gaat zijn er nog genoeg mensen dit e niet als gelijkwaardig worden gezien.
Geschreven door: Geert
   13-07-2017
Zeer knappe film.Oscarnominatie meer dan waard, winnen had zelfs niet onverdiend geweest.De film gaat over de Race into Space tussen de US en USSR. Heel wat knappe koppen bij elkaar om alles tot in de puntjes uit te reken en te ontwikkelen,blijkt dat bij NASA heel wat zwarte vrouwen actief waren in ondersteunende doch superbelangrijke rollen en dat in de periode van de black revolution en MLK. Zonder deze dames had de US allicht niet in de ruimte geraakt,John Glenn zijn leven had er heel anders uitgezien.Waargebeurd. Prachtige personages die knap worden neergezet. Echt zeer knappe film.
Geschreven door: Shirley
   09-07-2017
Het verhaal gaat over drie vrouwen die voor NASA werken en door hun huidskleur in het begin achtergesteld worden. Later kunnen ze door hun talenten te laten zien, de vooroordelen overwinnen. Wat een tijd 1961, waar er aparte plaatsen zijn in de bus, op de werkplek en zelfs de wc. Er gebeuren grootse dingen als raketlanceringen, maar er is zeker o zoveel onrecht. Het mooie in dit verhaal is dat mensen zien dat wat er gebeurt onrechtvaardig is en er zoveel talent en intelligentie schuil gaat in deze vrouwen, die voor NASA werken,dat hun hart en houding verandert. Mooie einde.
Geschreven door: Esther
   28-06-2017
Fantastische film en inspirerend verhaal. Sky's the limit!
Schrijf zelf een review
loading