Contagion (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Wanneer een dodelijke pandemie uitbreekt die zich wereldwijd verspreidt, probeert de medische wereld in een race tegen...
Contagion

Contagion

Thriller
Taal: Engels Jaar: 2011 Duur: 1 u 42 min

Wanneer een dodelijke pandemie uitbreekt die zich wereldwijd verspreidt, probeert de medische wereld in een race tegen de tijd een vaccin te vinden en te vermijden dat er paniek uitbreekt. Deze verbijsterende thriller volgt het spoor van een oncontroleerbaar dodelijk virus. Het Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding, het leger, de Wereldgezondheidsorganisatie en de gewone burgers doen al het mogelijke om een vaccin te vinden voor het te laat is.

Wetenschap Spanning Realisme Pandemie Stedelijke chaos 2010s Wereldsteden

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of BelgiŽ? Log dan in met je meJane account om de film wel te kunnen bekijken.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Cast is geweldig. En allemaal in verrassende rollen. Coole film. Wel weer een uitermate dodelijk virus, maar opnieuw in een ander jasje en perfect gedaan. Kijken dus!!

Reviews

Anoniem
Contagion is een degelijke film: goed acteerwerk, solide verhaal en goed camerawerk. Het verhaal is desalniettemin enigszins voorspelbaar, maar dat verhindert niet dat de film blijft boeien. Verwacht niet gegrepen te worden, maar Contagion is absoluut een garantie voor een lekker avondje film kijken. Mensen met smetvrees kunnen dat overigens maar beter niet doen ;-)
Anoniem
Contagion is een film die een realistisch beeld toont van wat er zou kunnen gebeuren als er een virus uitbreekt en dit op wereldschaal. De film begint sterk, maar halverwege wordt het verhaal toch ietwat langzaam. Ondanks dit gegeven blijft de film wel boeiend. Het acteerwerk, van een cast vol bekende namen, is ook goed. De karakters hadden wel wat meer uigediept mogen worden. Na het zien van de film zal je toch even stilstaan bij je dagelijkse handelingen. Alles tezamen geef ik de film een 7.
Anoniem
Spannende actiefilm waarin een jong meisje besluit de dood van haar ouders te wreken, die werden vermoord door Columbiaanse criminelen. De film is van het begin tot het eind spannend en vol actie. Het verhaal is eenvoudig, maar er wordt goed in geacteerd. Ik vond het een soms gevoelige, en toch spannende film die ook een inkijkje geeft in het gewelddadige leven van criminele outlaws. Het 'wilde westen' bestaat nog steeds! Ik geef de film een dikke 7 en heb genoten van een paar uur meeslepende actie. Zeker aan te raden om een fijne filmavond.
Johan
Een film waarbij je toch even stilstaat bij wat de impact kan zijn in de realiteit. Alleen vond ik het geen film waardig om personen als Matt Damon, Gwyneth Paltrow en Kate Winslet in te zien acteren. Zij hebben heel wat meer in hun mars om in een dergelijke film een rol te hebben. Ofwel moest de kwaliteit van de film dan op een heel wat hoger niveau gelegen hebben. Niettemin een aanrader voor wie van het genre houdt en een tot nadenken stemmende film wil zien. Een zeven is voor mij de limiet.
Anoniem
Zeer zeker een verhaallijn die we al vaker voorbij hebben zien komen, maar door de goede acteurs is zo'n film toch veel fijner kijken en komt het realistischer over. De film bleef mij in ieder geval van het begin tot eind boeien. Ook zet het je aan tot denken, want zulke dingen kunnen helaas nog steeds gebeuren.
Anoniem
Goeie film! Goed verhaal. Vanaf het begin zit je er meteen in. En er zit een lekkere vaart in. Ik vind 't ook wel realistisch. De acteurs die er in zitten zijn ook goed. Aanrader dus!
jochem
Begint met een hele goede cast, en is zeker veelbelovend, maar op den duur word hij toch echt een beetje langdradig. Jammer, want ik had er aan het begin echt een goed gevoel bij dat het een topper ging worden. Hadden van mij wel wat meer spannende momenten in mogen zitten. Kortom niet een must see, maar gewoon een vermakelijke film voor een zondagmiddag.
Gerrit Willem
Het is wel duidelijk dat de farmaceutische industrie overal van profiteert. De een zijn dood is de ander zijn brood. Dat is nu ook weer het geval. Wat is er nu met het homeopathische middel gebeurd? Daar zijn we nog wel benieuwd naar. En de blogger met 12 miljoen volgers? Waarschijnlijk komt er nog een deel twee. Wij zien er nu al naar uit! Al met al een zeer spannende film.
Anoniem
Wouw, wat een bijzondere film. Het drukt ons op de feiten. Niet zoals de films die in de jaren 90 werden gemaakt over virussen, met paniek en overdrijving, maar een film die is gemaakt als een documentaire. Je realiseert je door deze film hoe de wetenschap en farmaceutische industrie met elkaar omgaan. Top.
Anoniem
Veelbelovend begin met fantastische cast maar de spanning zakt al snel weg. Geen diepgang wel een vertelling. Het blijft oppervlakkig en afstandelijk. Echt spannend is de thriller nooit.
Anoniem
Goede acteurs, waardoor de film nog aardig is om te zien. Het verhaal is niet echt vernieuwend. Leuke film om zo even te zien. Maar absoluut niet een topper. Wel een voldoende waard.
Anoniem
Bekijk vooral het volgende promofilmpje: http://www.youtube.com/watch?v=LppK4ZtsDdM, dan krijg je de origineelste billboards ever te zien! Het angstaanjagende van deze film zit hem in de hoofdpersoon die vrij snel komt te overlijden. Als je daarna over straat loopt, kijk je met andere ogen naar mogelijke besmettelijkheden, zoals deurknoppen, pinmogleijkheden, mensen...... Kijk en huiver!!
Anoniem
Na het zien van de trailer was mij in ieder geval al duidelijk dat dit wel een goede film moest zijn. En inderdaad, het is een goede film. Het verhaal is op zich niet origineel, maar welke film is dat tegenwoordig nog wel? Degelijk camerawerk. Goed uitgekozen muziek. Een uitstekende cast. Deze ingrediŽnten zorgen in ieder geval voor een zeer vermakelijke film. Wat is er nu angstaanjagender dan een dodelijk virus dat zich razendsnel verspreidt? Ben je nog niet overtuigd? Check dan snel de trailer!
Leon
Dit is een zeer goede film, een geweldige cast, en een goed verhaal; zeker niet voorspelbaar, soms spannend en roept gevoelens van rechtvaardigheid en identificatie op, echt een aanrader!
Anoniem
Een goed verhaal en een goede cast is het recept voor een goede film. Ook in deze. De film is niet erg spectaculair, maar daar tegenover staat het verhaal dat een compleet beeld geeft en wat voor mij de film maakt tot een zeer goede film.
De acteurs, van hoog niveau, zetten het verhaal wat mij betreft prima neer. Hoe kwetsbaar is de mensheid als de natuur haar gang gaat?.... Is deze film daarop het antwoord? Van mij een 8. Enjoy
Nicole
Zoals jullie al bij de omschrijving kunnen zien spelen er in deze film een hoop bekende acteurs mee. Ik denk ook dat deze film daardoor naar een hoger niveau wordt getild. Zelf vond ik het verhaal in het begin wel goed maar in het midden vond ik de film wat ineen zakken en traag weer op gang komen. Maar deze film laat toch duidelijk zien dat als het erop aan komt de Natuur het toch meestal wint van de mens. Verder was de film zeker een A klasse. En zaten er goede beelden in, er zit wel weinig actie in. Alles bij elkaar genomen heb ik geen spijt dat ik hem gekeken heb, maar vond ik het geen topper. Doordat de film goede acteurs heeft geef ik deze film een 8!! De film is ook best interesant en zeker de moeite waard om te huren, maar verwacht geen spectaculair vuurwerk!!!
loading