The Devil's Double (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. The Devil's Double vertelt het waargebeurde verhaal over de man die gedwongen wordt om de dubbelganger van...
The Devil's Double

The Devil's Double

Actie Drama
Taal: Engels Jaar: 2011 Duur: 1 u 44 min

The Devil's Double vertelt het waargebeurde verhaal over de man die gedwongen wordt om de dubbelganger van Saddam Hoesseins sadistische zoon te worden. Het verhaal ontvouwt zich in Bagdad, speeltuin van de rijken en machtigen, waar alles voor een prijs te koop is. Dit is Uday Hoesseins wereld. Een wereld waar zijn grenzeloze losbandigheid en immoraliteit hoogtij vieren. Luitenant Latif Yahia wordt ontboden op Saddams paleis en komt voor een onmogelijke keuze te staan - Udays dubbelganger worden of zijn eigen familie de dood injagen. In een wereld vol verraad en corruptie, wordt het een kwestie van leven en dood voor Latif om te weten wie hij kan vertrouwen. Het is de enige manier om uit dit bizarre bestaan te ontsnappen.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Devil's Double aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Goede film! Goed gespeeld en een bijzonder verhaal. De voorkant sprak me niet aan, maar ik heb er echt van genoten. Erg geloofwaardig en een goed einde...

Reviews

Anoniem
Erg interessante film over het leven van Saddam, je moet wel tegen moord/marteling kunnen wil je deze film leuk vinden. Je kan je makkelijk inleven in het verhaal, het is een leuke film om met je vrienden te kijken!
Bidjai
Interessant verhaal. Het geeft een kijk in het leven van Saddams oudste zoon. Hier en daar krijg je ook indrukken mee van Saddam zelf, waardoor je je beseft wat een bizarre situatie het geweest moet zijn in Irak voor 2003. Verder wordt de rol van Uday goed neergezet (hoe waarheidsgetrouw dit is is maar de vraag). De rode draad is helder. Verwacht filmtechnisch geen hoogstandje.
Amber
Een goede film, die vertelt hoe in en in slecht de zoon van Saddam Hoessein was, maar ook hoe de mensen die voor de zoon en Saddam werkten als slaven behandeld werden. Er werd hun praktisch geen keus gelaten dan dezelfde sadistische praktijken uit te voeren die hij hen oplegde. Deden ze dit namelijk niet, dan brachten zij zichzelf en hun familie in levensgevaar. En een sadist was de zoon van Saddam Hoessein, een van het ergste soort. Dat wordt goed duidelijk in deze film.
Wouter
Zeer goede Film. Het verhaal is duidelijk en zit goed in elkaar. Setting van de film ziet er goed uit en het acteerwerk is ook zeer goed. Een film waarin je echt in het verhaal gaat zitten tot de laatste minuut. Er zit niet heel veel actie in maar de actie die erin zit is goed gemaakt.
Marjolein
Film waar je meteen in zit vanaf het begin.
Goed van begin tot einde. Zeker de moeite waard.
Gilbert
Erg goede film, zeker de moeite van het kijken waard.
jochem
Dit vond ik een heel goeie film. Blijft spannend en ik wist niet dat die zoon van Saddam zo'n monster was zeg. Grappig ook dat een bijrolletje als bodyguard weggelegd was voor onze Nederlandse held Mimoen uit Shouf Shouf Habibi. Kortom, een boeiende film die nooit gaat vervelen.
Anoniem
Het is een aardige film, die een kijkje geeft in het leven van Uday. Wel jammer dat ze allemaal Engels spreken, behalve op tv. Maar goed, het is een Amerikaanse film. Er had meer in gezeten als er niet te veel op Uday werd ingezoomd. Dat stukje is namelijk snel duidelijk. Terwijl het interessanter is om dit verhaal te gebruiken om meer te laten zien wat het regime teweeg bracht bij de families en bevolking. Dat gebeurt wel maar te weinig.
Raimond
Ik vond het een erg boeiende film, met zeer geloofwaardige acteurs en special effects. Vanaf de eerste scene zit je al in de film en wil je meer zien, hoe erg de waarheid ook is. Mimoun Oaissa, de Nederlands-Marokkaanse acteur, speelt erg goed en zijn rol is belangrijk in de film. Éen van de beste films die ik heb gehuurd via deze site.
Anoniem
Een erg goede film. Van begin tot het eind boeiend. Alles klopt. De hoofdrolspeler is geweldig. Het is bijna niet geloven dat dit een waargebeurd verhaal is. Echt een aanrader.
Peter
Echte een hele goede film, goed geacteerd ook.
Spannend, onvoorspelbaar. Je krijgt een kijkje achter de schermen van hoe een dubbelganger (tegen zijn wil) samenleeft met Uday Saddam. Aanrader.
Tony
Absoluut een goede film. Tempo, spanning, psychologische machtspelletjes, narcisme. Het bizarre is dat het gebaseerd is op een werkelijk verhaal, dat maakt het nog ongeloofwaardiger. Aanrader, de film dan....
Anoniem
Ik wist ongeveer vanuit de media hoe ziek de familie Hoessein moest zijn geweest. Deze film ging echter een stap verder... met stijgende verbazing en ongeloof heb ik op het puntje van mijn stoel gezeten. Was wat ik zag op realiteit gebaseerd? Ongelooflijk! Enorm sterke rollen, goede acteurs, filmscript. Een film om van het begin tot het eind geboeid te blijven kijken. Zeker een aanrader!
Thijs
Een topfilm deze! Had al een keer bij DWDD wat gehoord over deze film en zag hem nu ineens bij meJane.com staan. Ik vind dit echt een hele goede film. Van begin tot eind boeiend, goede actie en een erg mooie inkijk in het extravagante leven van een van de zoons van Saddam Hoessein. Dat ik pas om 23 uur begonnen ben aan deze film, met het idee hem in 2 keer te kijken en vervolgens in 1 ruk de film heb uitgekeken zegt genoeg. Ik ben echt onder de indruk van deze film, en dat ben ik niet snel. Ook grappig dat die jongen van Shouf Shouf habibi erin mee speelt. Ik dacht hem al te herkennen. En wat een vreselijke zieke psychopaat is die Uday!
loading