The Departed: De jonge agent Billy Costigan groeide op in een crimineel milieu. En dat maakt hem de ideale mol om te infiltreren in de maffiakringen rond grote baas Frank Costello. Hij moet Costello's vertrouwen zien te winnen en zijn contactpersonen bij de politie helpen Costello ten val te brengen. Ondertussen heeft agent Colin Sullivan van de speciale inlichtingeneenheid van iedereen het volste vertrouwen. Niemand vermoedt dat hij Costello's mol is.
×
The Departed
De jonge agent Billy Costigan groeide op in een crimineel milieu. En dat maakt hem de ideale mol om te infiltreren in de maffiakringen rond grote baas Frank Costello. Hij moet Costello's vertrouwen zien te winnen en zijn contactpersonen bij de politie helpen Costello ten val te brengen. Ondertussen heeft agent Colin Sullivan van de speciale inlichtingeneenheid van iedereen het volste vertrouwen. Niemand vermoedt dat hij Costello's mol is.
Details
Geluid: Stereo
Beeldformaat: 16:9
×
Reviews (12)The Departed
Geschreven door: Anoniem
   19-04-2014
Erg spannende en goed in elkaar gezette actiefilm. De film was inderdaad lang, maar voor het goede verhaal had het dit ook nodig. De flashes over en weer van het leven van de mol naar die van de infiltrant vond ik zelfs soms aandoenlijk. Al met al een film om gezien te hebben.
Geschreven door: Anoniem
   18-11-2013
Hele goede film
Geschreven door: hannah
   30-07-2013
Een zeer goed film. Op het eerste zicht misschien een beetje een typisch Amerikaans politiefilmpje, maar het wordt gedragen door een goed scenario met een sterke psychologische ondertoon, die uitstekend vertolkt wordt door Leonardo DiCaprio. Hier toont hij nog eens wat een sterke acteur hij is. Kortom, met een Nicolas Cage in de film weet je waar je aan begint.
Geschreven door: Johan
   19-04-2013
Wat een keigoede film die prachtig wordt neergezet door een grandioze cast! Je moet er constant bij blijven om het een uit het ander te kunnen houden, maar dit maakt het des te boeiender. Bij momenten denk je dat je iets door hebt en dan blijkt weer dat het anders uitloopt. Vanaf het begin wordt je meegezogen door het verhaal dat blijft boeien en bijzonder geloofwaardig wordt geacteerd. Naar het einde toe wordt het nog spannender en komen de verassingen uit alle hoeken. Wie is wie en hoe komen ze ermee weg? Kijken is de boodschap! Een tien is op zijn plaats.
Geschreven door: Stef
   28-02-2013
Heel erg spannende film, topverhaal en top/acteurs. Wel aan de lange kant maar dat is hij zeker waard!
Geschreven door: Michel
   31-10-2012
Echt een film om even te ontsnappen naar een totaal andere en keiharde (onder)wereld. In het begin even goed opletten, want er starten ongeveer 4 verhaallijnen waar je niks van moet missen, anders is de film niet te volgen. Daarna blijft de spanning lekker oplopen tot een mijn inziens heftige, ontaardende climax! Dus een lekkere 'police & gangster-movie'.
Geschreven door: Ewald
   18-08-2011
Puike actiefilm met een boel bekende namen erin. Jack Nicholson speelt een gangsterbaas met connecties bij de politie (Matt Damon), terwijl politieagent Leo di Caprio juist infiltreert tussen de gangsters. Sterk acteerwerk, alleen wel erg grof allemaal.
Geschreven door: sierk
   23-05-2011
Best een goede film. Jammer dat de film iets te langzaam verloopt. Ook is het einde voorspelbaar. Op één ding na, maar dat moet je zelf maar kijken!
Geschreven door: jaap
   04-05-2011
Grappig uitgewerkt verhaal. Een heel complot waar je je aandacht wel even bij moet houden. Vallen veel doden maar is de moeite om te zien. Niet kijken als je niet van films houdt die geen happy ending hebben. Wel kijken als je van actie en humor houdt.
Geschreven door: Anoniem
   06-03-2011
In het begin iets verwarrend, maar dan wordt het een heel spannend verhaal, tot aan het eind toe moet je hem zien, hij wordt steeds beter.
Geschreven door: Anoniem
   25-02-2011
Matt Damon en Leonardo Dicaprio zijn dan wel niet de beste acteurs die Hollywood rijk is, maar zetten hun rollen goed neer. Ook Mark Wahlberg zet een leuke rol neer. Vooral Jack Nicholson speelt een sterke rol als Frank Costello. Hij is geloofwaardig als de nietsontziende maffia baas en brengt zijn rol met veel plezier en humor. Hij steekt echter met kop en schouder boven de rest van de cast uit, waardoor het soms iets teveel weg heeft van een one man show. Toch een mooie film en de moeite waard om te huren.
Geschreven door: Angelique
   07-01-2011
Een super sterk script en prachtige acteurs. Het was genieten van de bovenste plank. Er was een flinke dosis spanning maar het werd nergens te dol. Hier en daar nog een beetje absurde humor. Voor mij was het een top film.
Schrijf zelf een review
loading