True Grit: De 14-jarige Mattie Ross zweert wraak als de schurk Tom Chaney haar vader vermoordt. Ze huurt de norse marshal Rooster Cogburn in om de voortvluchtige Chaney op te sporen. Texas Ranger LaBoeuf voegt zich bij hen, omdat ook hij op zoek is naar Chaney. Ze beginnen aan een levensgevaarlijke tocht door vijandig indianengebied en laten zich door niets weerhouden om hun doel te bereiken.
×
True Grit
De 14-jarige Mattie Ross zweert wraak als de schurk Tom Chaney haar vader vermoordt. Ze huurt de norse marshal Rooster Cogburn in om de voortvluchtige Chaney op te sporen. Texas Ranger LaBoeuf voegt zich bij hen, omdat ook hij op zoek is naar Chaney. Ze beginnen aan een levensgevaarlijke tocht door vijandig indianengebied en laten zich door niets weerhouden om hun doel te bereiken.
Details
Geluid: Stereo
Beeldformaat: 16:9
×
Reviews (12)True Grit
Geschreven door: Anoniem
   15-08-2011
Leuke film, met goed uitgewerkte personages. Matt Damon is hilarisch in deze film. De film is spannend, grappig, ontroerend. Zeker een aanrader als je van westerns houdt. Maar ook voor iemand die gewoon een goede kijkfilm wil zien, erg leuk!
Geschreven door: Anoniem
   02-08-2011
Ik ben zeker een western fan maar deze film was voor mij net iets te flauw. Het ging te gemakkelijk met het verhaal. En het einde was niet zo. Jammer.
Geschreven door: Leo
   01-08-2011
Geen schiet maar raak western, maar toch onderhoudend genoeg om de hele film uit te zitten. De hoofdrolspelers dragen deze film naar een hoger gemiddelde, omdat het verhaal op zich maar mager is.
Geschreven door: Hans
   31-07-2011
Verwacht geen actiefilm zoals zoveel westerns. In deze film gaat het meer om het verhaal in een tijd waar je je recht zelf moest halen. Mooi verfilmd door de gebroeders Coen (bekend van 'No Country For Old Men', 'Fargo', 'The Big Lebowsky'). Matt Damon als Texas Ranger is weer eens wat anders en Jeff Bridges heeft vaker dit soort rollen van onaangepaste figuren gespeeld. Het einde valt een beetje tegen, maar over het algemeen een goede film.
Geschreven door: Johan
   31-07-2011
Een goede western is wel eens leuk om nog eens te zien. Deze voldeed echter niet aan de verwachtingen. Temeer door de rollen van nochtans briljante acteurs zoals Matt Damon en Jeff Bridges. Bij momenten zaten ze een stuk onder hun capaciteiten. Spijtig voor wie er, zoals ik, een klasse-western van had verwacht.
Geschreven door: da
   29-07-2011
Geweldige film maar het einde was teleurstellend in kwaliteit, dat had veel beter gekund.
Geschreven door: Anoniem
   17-07-2011
Waardeloos
Geschreven door: jochem
   15-07-2011
Met veel plezier heb gisteren deze film gekeken. Normaal ben ik niet echt van de westerns, maar nogmaals dit deed me wel wat. Naast een aardig verhaal en de mooie beelden van de ongerepte natuur, maakt Jeff Bridges het wel af met een rol die echt voor hem gemaakt is.
Geschreven door: Anoniem
   29-06-2011
Het genre western is niet mijn smaak, bij het huren van deze film had ik dus al mijn twijfels. De film duurde te lang. Na een uur speeltijd gaan ze eindelijk aan hun reis beginnen. Erg slaapverwekkend. Het 14 jarige meisje werkte enorm op mijn zenuwen. Bijdehante kinderen zijn leuk, maar zij is ronduit irritant. Jeff Bridges en Matt Damon speelde wel leuk. Helaas een onvoldoende.
Geschreven door: Anoniem
   25-06-2011
Onverwacht goede film. Geen western, maar een verhaal over een meisje die de dood van haar vader wilde wreken. Het sterke en slimme karakter van het meisje komt goed naar voren. Er is voldoende spanning tijdens de film. Mooie opnames en een onverwacht einde.
Geschreven door: Louis
   22-06-2011
Mooie western en onderhoudend verhaal van de oude brompot die zich laat inpakken door een bijdehante jongedame.
Geschreven door: Anoniem
   21-06-2011
Bijzondere film, ben normaal niet zo van westerns, maar van deze film heb ik genoten.
Schrijf zelf een review
loading