The Social Network: Herfst, 2003. Na een pijnlijke beŽindiging van de relatie met zijn vriendin Erica besluit Harvard student Mark Zuckerberg zijn frustraties te uiten door erover te bloggen op zijn computer. Na een aantal drankjes krijgt hij samen met zijn kamergenoot Eduardo Saverin het geweldige idee om foto's op internet te zetten van de vrouwelijke medestudenten en ze door te sturen naar andere universiteiten om ze vervolgens te laten beoordelen op uiterlijk. Ondanks dat Mark hierdoor in de problemen raakt met het Harvard bestuur, is het de start van een idee dat zes jaar later zal leiden tot het succesvolle sociale netwerk Facebook. Maar 500 miljoen vrienden en een status als de jongste miljardair ter wereld krijg je niet zonder een paar tegenstoten.
×
The Social Network
Herfst, 2003. Na een pijnlijke beŽindiging van de relatie met zijn vriendin Erica besluit Harvard student Mark Zuckerberg zijn frustraties te uiten door erover te bloggen op zijn computer. Na een aantal drankjes krijgt hij samen met zijn kamergenoot Eduardo Saverin het geweldige idee om foto's op internet te zetten van de vrouwelijke medestudenten en ze door te sturen naar andere universiteiten om ze vervolgens te laten beoordelen op uiterlijk. Ondanks dat Mark hierdoor in de problemen raakt met het Harvard bestuur, is het de start van een idee dat zes jaar later zal leiden tot het succesvolle sociale netwerk Facebook. Maar 500 miljoen vrienden en een status als de jongste miljardair ter wereld krijg je niet zonder een paar tegenstoten.
Details
Geluid: Stereo
Beeldformaat: 16:9
Beschikbaar in: Nederland, BelgiŽ
×
Reviews (12)The Social Network
Geschreven door: Mirjam
   20-11-2012
Interessante film en leuk om te zien waar Facebook vandaan komt.
Geschreven door: Arne
   09-10-2011
Goede film, erg boeiend. Leuk om meer te weten achter het verhaal van Facebook.
Geschreven door: Mike
   29-06-2011
Goeie film, goed verhaal en prima geacteerd. Echt een aanrader!
Geschreven door: Erwin
   18-06-2011
Goede film. Je wordt geboeid tot en met het einde. Het is fascinerend om de (snelle) wereld achter de nieuwe digitale netwerken te zien.
Geschreven door: Marjon
   17-06-2011
Aardige film. Onderhoudend verhaal met redelijk acteerwerk. Ook van Justin Timberlake. Het eerste deel van de film is het aardigst, daarna duurt het soms wat lang. Er zitten grappige scenes in maar een komedie zou ik het niet willen noemen. Best ontspannend op een vrijdagavond.
Geschreven door: Anoniem
   14-06-2011
Wel een leuke film. Het verhaal achter Facebook eens te zien is leuk!
Geschreven door: Anoniem
   02-06-2011
Een leuke film als je een facebook-gebruiker bent. Waarom deze film bij "komedie" staat ingedeeld vraag ik mij af, zoveel valt er niet te lachen! Het is ook een trage film, die zeker in het begin lastig te volgen is.
Geschreven door: Anoniem
   29-05-2011
Leuke film. Weinig actie, maar zeker fun om te zien. Zeker voor Facebook gebruikers een aanrader om 's te kijken hoe klein het begon.
Geschreven door: Anoniem
   15-05-2011
Geweldige film, ongelooflijk dat iemand met een (internet)idee miljardair kan worden. En natuurlijk willen meer mensen daarvan profiteren. Ook voor een digibeet als ik goed te volgen.
Geschreven door: Anoniem
   22-04-2011
Dit is echt een saaie film. Toen ik deze aan het kijken was, viel ik in slaap.
Geschreven door: Anoniem
   14-04-2011
Leuke film voor de mensen die zich wat meer interesseren voor social media, het ontstaan is leuk verfilmd soms alleen wat langdradig.
Geschreven door: rene
   03-04-2011
Een film over een miljardair waar iedereen jaloers op is... Zet je wel aan het denken... Internet kan je veel geld opleveren mits je een goed plan hebt... En dat had deze jonge man.
Schrijf zelf een review
loading