De Scheepsjongens van Bontekoe (2007) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. NEDERLANDS GESPROKEN. Hajo wil naar zee als scheepsjongen op het schip van schipper Bontekoe. Zijn...
De Scheepsjongens van Bontekoe

De Scheepsjongens van Bontekoe

Actie Familie 7.42
Taal:Nederlands Geluid:Stereo Jaar:2007 Beeldformaat:16:9 Speelduur:2 uur en 11 minuten

NEDERLANDS GESPROKEN. Hajo wil naar zee als scheepsjongen op het schip van schipper Bontekoe. Zijn moeder doet er alles aan om hem aan wal te houden, maar de roep van de zee is te sterk. Padde, het onhandige vriendje van Hajo, kan geen afscheid van hem nemen en springt vlak voor het vertrek aan boord, daar sluiten Hajo en Paddde vriendschap met Rolf. Op hun tocht naar de Oost beleven ze samen met schipper Bontekoe veel spannende avonturen. Als na een brand aan boord het schip de lucht in vliegt weten Hajo, Padde en Rolf aan boord van een sloep te komen. Dagenlang dobberen ze rond, zonder eten en drinken. Maar dan komt Java inzicht. Daar worden ze allerminst hartelijk ontvangen, maar met behulp van de exotische Dolimah maken ze een spannende tocht door de jungle. Zullen ze Batavia ooit bereiken...

Reviews (3)

7.42/10.0
9
Iris
28-06-2012
De film De Scheepsjongens van Bontekoe is een leuke en spannende film die zich afspeelt rond de middeleeuwen. De hoofdpersoon (Hajo) is een jonge die er van droomt om scheepsjongen te worden. Als hij het voor elkaar krijgt om op het schip De Bontekoe te gaan werken wordt hij vriendjes met de kapitein en hij heeft er een goed leven. Tot Padde (zijn beste vriend) het schip opblaast. Wat er dan gebeurt zal je zelf wel zien. Dus kijken die film!!!!
8
Rob
14-03-2012
Echt een film van Steven de Jong. Goede en leuke jonge acteurs, veel bekende acteurs, alles zit in deze film. Prima indruk gekregen hoe het er in de VOC tijd aan toe ging.
10
Onno
24-01-2011
Prachtige verfilming van dit boek van Johan Fabricius. Je ziet hoe een jongen van 15 verlangt naar werk op zee. Spannend is het ook, want eigenlijk moet je 16 zijn om scheepsjongen te mogen worden. Toch lukt het hem en pas na het verlaten van de rede van Texel merkt Bontekoe dat ook Padde aan boord is. Als botteliersmaat ziet Padde kans om het schip in brand te laten vliegen en na veel ontberingen in een roeiboot bereiken ze een eiland voor de kust van IndonesiŽ. Met hulp van een inlands meidje weten ze talloze gevaren te trotseren om uiteindelijk Batavia te bereiken. Bontekoe heeft het ook overleefd en samen weten ze NL weer te bereiken. Boeiend van begin tot eind.
loading