Angels and Demons: Robert Langdon moet de moord op een wetenschapper oplossen en komt hierbij tot de ontdekking dat de Illuminati, een doodgewaande, mysterieuze sekte, een bom onder het Vaticaan heeft gelegd, net tijdens een conclaaf. Ook zijn de vier kardinalen waarvan men verwacht dat ze de grootste kans hebben om tot paus verkozen te worden, de zogenaamde preferiti, gegijzeld. Elk uur zal er een sterven, met behulp van één van de vier elementen. Samen met de dochter van de vermoorde wetenschapper, Vittoria Vetra, volgt Langdon een eeuwenoud spoor dwars door Rome om de daders te pakken.
2009

Angels and Demons

Bekijk reviews (7)
133 min Taal: Engels Ondertiteling: Nederlands | Geluid: Stereo Beeldformaat: 16:9
Thriller Robert Langdon moet de moord op een wetenschapper oplossen en komt hierbij tot de ontdekking dat de Illuminati, een doodgewaande, mysterieuze sekte, een bom onder het Vaticaan heeft gelegd, net tijdens een conclaaf. Ook zijn de vier kardinalen... meer filminformatie
Ook op:
Beschikbaar t/m: 30 juni 2021
Kijk voor: €2,99 of 6 Moviepoints
Huurperiode: 2 dagen
Trailer Geef cadeau
×
Angels and Demons
Robert Langdon moet de moord op een wetenschapper oplossen en komt hierbij tot de ontdekking dat de Illuminati, een doodgewaande, mysterieuze sekte, een bom onder het Vaticaan heeft gelegd, net tijdens een conclaaf. Ook zijn de vier kardinalen waarvan men verwacht dat ze de grootste kans hebben om tot paus verkozen te worden, de zogenaamde preferiti, gegijzeld. Elk uur zal er een sterven, met behulp van één van de vier elementen. Samen met de dochter van de vermoorde wetenschapper, Vittoria Vetra, volgt Langdon een eeuwenoud spoor dwars door Rome om de daders te pakken.
Details
Geluid: Stereo
Beeldformaat: 16:9
Beschikbaar in: Nederland, België
×
Reviews (7)Angels and Demons
Geschreven door: Vicky
   25-03-2015
In tegenstelling tot de eerste film moet ik toegeven dat deze toch iets minder goed is , doch een schitterend gemaakte film.De ' bibliotheek ' van het Vaticaan is ook weer zoiets interessants want wie weet waar dit allemaal werkelijk vandaan komt , wie gelooft , wie niet , alle zogenaamde toevalligheden volgen elkaar wel sterk op en met heel wat denkwerk en het kennen van religie(s), geeft deze film heel wat ' info ' , ieder personage vertolkt zijn rol stuk voor stuk prachtig !
Geschreven door: Andrew
   08-11-2013
Angels en Demons is een goede actiefilm waarin je van hot naar her wordt meegetrokken met de acteurs. Tom Hanks zet weer een goede rol neer. Het is leuk voor mensen die al eens in Rome allerlei kerken bezocht hebben. Veel bekende plaatsnamen worden benoemd. Beetje lang, maar dat is niet per se verkeerd. De ' spanning' tussen geloof en wetenschap wordt een beetje zwak neergezet en wellicht bespot, maar dat heeft natuurlijk zijn origine in het boek. Zeer Hollywood-waardige film iig!
Geschreven door: Stefan
   23-09-2013
Goede film! Ik had het boek gelezen en het komt best aardig overeen. Het is de verfilming van het boek: 'Het Bernini Mysterie' van Dan Brown. De film is spannend, meeslepend en telkens weer verrassend. Je moet wel op blijven letten want het gaat soms echt effe snel. Prima acteerwerk van Tom Hanks, zelfs al is zijn rol wat ver gezocht en onrealistisch. Kortom, een film die niet zal vervelen! Ik geef een 7.
Geschreven door: Anoniem
   12-02-2013
Deze film is erg spannend van begin tot einde. Het verhaal is goed en speelt zich af in het centrum van Rome. Juist als je denkt dat je weet welke richting het op gaat, is de verrassing er, die iets totaal anders laat zien. Tom Hanks speelt erg goed in zijn rol als prof. Langdon, en de snelheid van de film maakt dat je wordt meegezogen in het verhaal.
Geschreven door: Anoniem
   09-11-2010
Sterk verhaal. Erg mooi en boeiend. Wel goed blijven opletten anders raak je het verhaal kwijt. Mooie beelden. Top acteurs. Neem er de tijd voor deze film duur wel even een poosje
Geschreven door: Romano
   22-01-2010
Tja, het lijkt wel Star Wars, laten we beginnen bij deel 4 zullen we maar zeggen, de Da Vinci Code. En dat schept verwachtingen. Ik zal maar met de deur in huis vallen, Angels en Demons voldoet niet aan deze verwachtingen, in boekvorm wel, op doek niet. Bij Star Wars had George Lucas nog een goede reden om midden in het verhaal te beginnen, hij vond dat de eerste 3 delen betere graphics verdiende en dat die in die tijd nog niet goed genoeg waren voor de verschijdene actie scenes in deze delen. Maar nu is Angels en Demon geen vervolg, en ook geen voorganger, het is een op zich zelf staande film, maar welke we wel gaan vergelijken met de Da Vinci Code, de verhalen komen immers van dezelfde schrijver, ik ga niet teveel weggeven van het verhaal, maar de film komt niet overtuigend over, terwijl je bij de DVC in het verhaal word meegetrokken, ontbreekt het hier aan alle vaart, en komt het uiteindelijk op een potje Cluedo aan, wie heeft het gedaan, alhoewel je de dader(s) niet ziet aankomen, en ik ga verder niets weggeven, als je het boek gelezen hebt, dan weet je het al, dan mist de film het mystieke van het eerste deel, of het tweede deel, ach je begrijpt me wel. Nu zeggen ze wel, de sequels zijn meestal slapper als het eerste deel, en dan snap ik gelijk waarom ze de Da Vinci Code eerder hebben uitgebracht. Mist overtuiging en komt neer op een potje Cluedo, middelmatige film met bijbehorend cijfer, 6. Olaf
Geschreven door: Jochen
   29-11-2009
De veelbesproken film Angels and Demons is helemaal geen hoogvlieger. Bij deze film kan je het eigenlijk simpel houden: goed acteerwerk, goed verhaal en als promo misschien de mooie beelden van het Sint-Pietersplein. Maar goed, het grootste probleem is het goede verhaal die toch volkomen oninteressant overkomt, toch bij mij. Ik heb zo het gevoel dat het mij niet kan schelen als Tom Hanks die daders gaat pakken of niet. Ik ging feitelijk naar de film omdat het verhaal mij toch zo goed bleek en veel eenvoudiger dan The Da Vinci Code. Inderdaad , zeer eenvoudig filmpje maar toch o zo saai verfilmd met muziek die te weinig spanning met zich meebracht. Dan Hanks die constant van de ene naar de andere plaats vervoert moet worden wat dan nog eens een halfuurtje langer duurt. Bij het verhaal van Angels And Demons is het einde niet echt zo voorspelbaar maar tussen de film door krijgen we toch wel wat voorspelbare elementen. Ik geef een voorbeeld: Hanks moet reizen tegen de klok, zal hij het halen rarara. Als het op spanning aankomt moet ik toch wel passen. Het rennen-kijken-ingrijpen en opnieuw werd me gewoon te veel en uiteindelijk ook oninteressant. Na zo'n 5 keer datzelfde werd het echt wel saai en ook erg langdradig. Dit is ook een van de reden dat de film ook in het middenstuk vooral voorspelbaar werd. Het eindresultaat: Een nogal saai mysterie. Dan moet ik wel er wel nog bijzeggen dat het acteerwerk zeer goed was. Ben niet zo'n 100 procent fan van Hanks, toch zeker niet als hij in filmpjes zoals deze speelt maar goed hij stak zeker niet tegen maar om nu te zeggen dat hij super was. Nee! Ewan McGregor, een acteur die ik toch wel graag zie spelen stelt me deze keer ook niet teleur.
Schrijf zelf een review
loading