Good: 1933, Duitsland. De Nazis staan op het punt de macht te grijpen. John Halder (Viggo Mortensen) is een nette professor en huisvader met familieproblemen: een neurotische vrouw, twee veeleisende kinderen en een moeder die aan seniele zwakzinnigheid lijdt. Hij schrijft een roman waarin hij euthanasie bepleit. Wanneer het boek onverwacht als steun bij overheidspropaganda wordt gebruikt, raakt Halders carrière in een stroomversnelling. Hij komt echter ook voor vreselijke keuzes te staan. De keuzes die hij maakt, blijken echter tot meer keuzes te leiden... met uiteindelijk een verwoestend effect.
×
Good
1933, Duitsland. De Nazis staan op het punt de macht te grijpen. John Halder (Viggo Mortensen) is een nette professor en huisvader met familieproblemen: een neurotische vrouw, twee veeleisende kinderen en een moeder die aan seniele zwakzinnigheid lijdt. Hij schrijft een roman waarin hij euthanasie bepleit. Wanneer het boek onverwacht als steun bij overheidspropaganda wordt gebruikt, raakt Halders carrière in een stroomversnelling. Hij komt echter ook voor vreselijke keuzes te staan. De keuzes die hij maakt, blijken echter tot meer keuzes te leiden... met uiteindelijk een verwoestend effect.
Details
Geluid: Stereo
Beeldformaat: 16:9
×
Reviews (1)Good
Geschreven door: Vicky
   16-02-2015
Nogal ongeloofwaardig voor een film die zich zou afspelen tijdens de oorlog . Veel te gemoderniseerd eigenlijk . De professor vertolkt zijn rol goed maar het hectische leventje van hem is overdreven waardoor het belachelijk word . Nadien een nieuwe vrouw en hijzelf een Nazi die bevriend is met een jood doch alle lof geprezen krijgt door de SS omwille van zijn schrijven . Naar het einde toe is er ook niet veel realiteit aan het concentratiekamp helaas , ik had een andere verwachting maar ieder zijn of haar smaak uiteraad , een zes .
Schrijf zelf een review
loading