Free State of Jones (2016) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. We volgen Newton Knight tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. We zien hoe Knight zijn eigen zoon verliest...
Free State of Jones

Free State of Jones

Drama
Taal: Engels Jaar: 2016 Duur: 2 u 14 min

We volgen Newton Knight tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. We zien hoe Knight zijn eigen zoon verliest tijdens deze wrede oorlog; voor Knight de reden om de strijd aan te gaan tegen het zuiden. Hij roept lokale slaven en boeren op om mee te vechten, met als doel: vrijheid, gerechtigheid en een eigen vrije staat... Knight schrijft hiermee geschiedenis en komt in de boeken als een vermaarde voorvechter tegen rassendiscriminatie.

Historisch nauwkeurig Rauwe realiteit Historisch drama Slagvelden Burgeroorlog Mississippi

Het is helaas niet mogelijk om deze film te kijken omdat je je buiten de regio bevindt waar wij deze film mogen aanbieden.
Ben je woonachtig in Nederland of BelgiŽ? Log dan in met je meJane account om de film wel te kunnen bekijken.
NL Stereo 16:9
Karen
Bijzonder waargebeurd verhaal over Newt Knight -gespeeld door Matthew McConaughey - die zijn eigen Staat begint gedurende de Amerikaanse burgeroorlog waarin, heel vooruitstrevend, blanken en kleurlingen gelijk zijn. Mooi film, maar vind toch wel dat een en ander beter in beeld en verteld had kunnen worden.

Deze film komt ook voor in:

Reviews

Tim
Deze film is gebaseerd op het leven van een man die strijd voor gelijke rechten.
Het laat zien wat de gevolgen zijn van de daden die hij doet samen met zijn volgelingen.
In de film zien we delen van de oorlog waarin zowel blanken als kleurlingen in strijden.
De rijke blanken kunnen hun dienstplicht afkopen door hun slaven te laten vechten in hun plaats.
Niet iedereen is het eens met de gang van zaken, maar het verhaal begint pas vanaf het moment dat er een familielid van het hoofdpersonage sterft
Hierdoor begint deze aan een ongezien offensief, dus zeker kijken.
Hans
Erg spannende en aangrijpende film over de amerikaanse burgeroorlog. Matthew McConaughey speelt een erg overtuigende gedeserteerde soldaat die uiteindelijk zijn eigen gemeenschap creeert in de moerassen in het zuiden van Amerika. Een gemeenschap van blanken en negers. EEn waargebeurd verhaal dat boeit van begin tot einde. Een aanrader!!
loading