Blue Bayou (2021) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. De Koreaan Antonio is in Louisiana door zijn adoptieouders opgevoed. Wanneer voor hem plotseling uitzetting dreigt,...
Blue Bayou

Blue Bayou

Drama 7.10
Ondertiteling:Nederlands Taal:Engels Geluid:5.1 Jaar:2021 Beeldformaat:16:9 Speelduur:1 uur en 52 minuten

De Koreaan Antonio is in Louisiana door zijn adoptieouders opgevoed. Wanneer voor hem plotseling uitzetting dreigt, wordt hij met zijn afkomst geconfronteerd. Zowel zijn toekomst als dat van zijn gezin, bestaande uit zijn vrouw Kathy en dochtertje Jessie, in de Verenigde Staten is onzeker.

Huurprijs: €3,99 of 8 Moviepoints     Huurperiode: 2 dagen

Reviews (1)

7.10/10.0
8
Eva
25-03-2022
Justin Chon, schrijver, regisseur en hoofdrolspeler, vertelt na diepgaand onderzoek het passievolle verhaal over een geadopteerd kind in de VS. Verdrietige en meedogenloze verhalen zijn er ontelbaar veel in Amerika, nu en in het verleden. Chon; 'ik wenste dat men langer over de film zou blijven praten dan hij duurde'.

Antonio LeBlanc (Chon) woont al 30 jaar in de de VS en is op 3-jarige leeftijd geadopteerd vanuit Korea. Hij groeit op in Louisiana en trouwt met Kathy (de briljante Alicia Vikander) en is stiefvader van hun dochter Jessie. Hij werkt hard voor zijn gezin, woont in een land dat hij thuis noemt maar moet plots opkomen voor zijn Amerikaans burgerschap. De angst om het land te worden uitgezet naar een land dat hij niet kent dwingt hem tot een hard besluit.

Geen propaganda, maar een heftig verhaal over een leven zoals zovelen geadopteerde Amerikanen beleven. Fantastisch acteerwerk en prachtig gefilmd.

Gepresenteerd op het Cannes Filmfestival in 2021
loading